Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere difuzoare bass

valahul

Postări Recomandate

Am pus difuzoarele JBL, merg boxele peste asteptari. O problema mai am, de fapt o intrebare. A trebuit sa largesc un pic gaura de la difuzorul de bass. Difuzorul a intrat bine dupa, la fix parca. Dar, cand am strans cele patru holzsuruburi de la difuzor, s-a intamplat urmatorul eveniment - am strans primul surub bine, dupa care am stras cel opus, dar acolo la al doilea difuzorul se ridicase cam un 2 mm, am strans surubul si l-am lipit de suport cu acesta. Idem la unul din celelalte doua. Acum, intrebarea mea este daca prin lipirea de boxa prin strangerea tare a doua suruburi (difuzorul fiind un pic ridicat de la strangerea tare a surubului opus), am putut deforma partea metalica a difuzorului, deci urmarea ar fi o descentrare a sa in interior si in timp sa se strice?

Multumesc.

Editat de valahul
Link spre comentariu

Slabiti-le pe toate si dupa ce asezati cu grija diful pe gaura incepeti sa strangeti cite putin pe fiecare, asa incat sa nu se mai ridice din nici o parte. Nu ar strica un inel de cauciuc  sub rama difuzorului care sa asigure si o buna etansare. Nu ar trebui sa se fi descentrat numai de la atat. Probati cu nivel sonor foarte mic  in camera linistita.

Bafta!

Link spre comentariu

Am slăbit șirurile și le am strâns încet. Tot ridica de o parte dar foarte puțin, și cred că lemnul cedează un pic nu fierul difuzoarelor. Acum am alta dilema: la două boxe identice, pe aceași piesa, de fapt la fiecare piesa, difuzoarele de bass ale boxelor trebuie sa se miste la fel, adică simetric? Că la astea ale mele una are un sunet mai subțire sa zic așa, și mai puțin bass, totodată membrana difuzorului mișcă mai tare și mai nervos, cealaltă suna mai gros, mai mult bass și membrana difuzorului mișcă puțin. Filtrele sunt identice, de la boxele JBL de unde au fost scoase și digurile de bass. Singura diferență este că în cea care mișcă mai nervos am pus mai puțin material phono absorbant, cam jumate, nu l-am calculat egal, și ăla scos din niste boxe românești mai vechi, aici nu am găsit să cumpăr. Nu știu dacă e normal că la două boxe identice difuzoarele de bass să audă și miste un pic diferit...

Link spre comentariu

La un sistem stereo semnalale care ataca difuzoarele nu sunt chiar identice.Cel mai simplu  si clar raspuns il aveti daca le puteti lega in paralel (boxele) dar la volum mare este riscant. Incercati intai daca dezechilibrul nu provine din amplificator. Cu balansul la zero si basul la maxim schimbati pe rand boxele pe cele 2 canale.Daca  comportamentul boxelor se inverseaza,, e ceva din statie.Daca boxele se comporta identic, probati fara material fonoabsorbant (il scoateti pe tot din ambele), Daca se aud la fel, impartiti-l in mode egal la fiecare pana mai procurati.

Link spre comentariu

Dacă amplificatorul tău are buton pt "mono" atunci activează-l ca să ai semnal identic pe cele 2 canale. Dacă nu, cea mai buna soluție este sa faci cum sugerează colegul.

Comportamentil descris de tine sugerează ca una din cutii "sufla", adică nu mai este inchisa ermetic, cea la care deplasarea membranei este mai puternica și nu coboară asa de bine în frecventa. 

Bine, poate fi și de la gradul de umplere cu material fonoabsorbant dar ma cam îndoiesc de asa o diferență din cauza asta. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Multumesc mult de tot baieti pentru raspunsuri. Asa e cand na, mai inveti si devii mester de boxe. Pasiunea asta mai imi lipsea... :) Mai trebuie sa te si pricepi... iar eu nu cred ca trec clasa la capitol... Dar am reusit ceva si sincer imi plac cum suna. Beau cafeaua si urmez instructiunile, si postez ce am reusit. In alta ordine de idei plasile nu mai incap la difuzoare, sunt asa direct pe boxa si se vad. Ma tem cand le mut sa nu bag ceva in difuzoare din greseala. Care ar fi cea mai buna protectie, plase de plastic de alea rotunde cu gauri cat difuzorul sau altceva? 

Editat de valahul
Link spre comentariu

Accesorii pentru boxe puteti gasi in multe locuri(site-uri) de ex..aici Au din cate stiu si patru cleme de prindere, acestea insurubandu-se in materialul boxei.

Editat de aurel70
inserare link
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări