Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre Inceputurile radiocomunicatiilor clasice....sau cum să bătem câmpii în stil românesc

Postări Recomandate

Moroiul e un subiect on topic, are legătură cu "comunicațiile de alta dată" . Dintre vii și morți. 

Apărea moroiu' și îți transmitea ceva, o informatie, o stare.  Live, hologramic, cu imagine si sunet. În epoca actuală nu mai apar (cel putin eu n-am auzit) ... o fi dispărut propagarea.  Sau cine stie ... peste tot existā lumină și amprente ale civilizației,  n-ar putea apărea pe stradă lângă un BMW parcat sub un stâlp iluminat ... ar fi ridicoli !

Nici ielele nu mai cântă la răscruce de drumuri, în noaptea de Sānziene. Le intimidează lumina intermitentā a semafoarelor ori proiectorul de sub saceacul magazinului sătesc.

În fine, am bătut câmpii destul. Dar ma bucur ca sunt in conformitate cu titlul topicului :d.

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Acum 30 minute, Dan85 a spus:

Deci nu-i peste, clar!  

N-ar fi exclus ca anumiți moroi să fi fost "pești". În timpul vieții, bineînțeles. Iar fostele lor angajate au devenit iele, după ce au sărit pârleazul spre lumea de dincolo.

De iele nu mi-e frică. Tradiția populară spune ca sunt foarte atrăgătoare și cântă la modul sublim ... mă rog, cred ca as fi in stare sa gestionez situația în astfel de condiții ... :reytre

Link spre comentariu
11 hours ago, doru3160 said:

Cum ziceam, un fel de miel. :rade:

Desigur . Ma rog , cateodata o mai iau si mieii razna ... , la figurat si chiar la propriu . Fenomenul e cunoscut ... , si a avut reflectari ( la figurat ) chiar si in dramaturgie :

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mielul_turbat

Mai complicat ( un fel de a spune ) e cu moroii ... , cand o iau razna . Ma rog , relatia cu ei nu e gestionata corect ... , si o iau razna si oamenii :

https://adevarul.ro/locale/craiova/video-ritual-sinistru-dolj-taranii-dezgroapa-mortii-ard-inimimile-teama-nu-devina-strigoi-tata-era-strigoi-bantuia-m-am-imbolnavit-1_565aeed57d919ed50eb5fa14/index.html

Probabil viitorii moroi ... Altfel , toata istoria ( nu stiu alt termen mai potrivit ) a fost relatata pe larg in materiale ample , de canalele TV " stiintifice " Discovery , National Geografic etc . Materialele au fost ( apoi ) preluate , trunchiate , alipite etc . , cu o mare audienta ... de posturi cu subiect sportiv , culinar , fashion , religios etc .  Ma rog , se intampla in tara lui Dracula ... , deci nimic nou , doar o reeditare . Si dovezi ca totul e real etc . In fine ... mai bine trecem la radio . Aka radiocomunicatiile clasice , inceputul lor etc . Fiindca e o parte din titlul topicului . Poate ne dezvaluie ( stiintific ) dl . VAX cum e cu galena cu aburi ... , ca ne - a ramas dator . Ma rog , eu as fi interesat ... sper sa nu fie ( doar ) o abureala . Deja i - am transmis ( telepatic ) cererea .

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări