Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre Inceputurile radiocomunicatiilor clasice....sau cum să bătem câmpii în stil românesc

Postări Recomandate

53 minutes ago, doru3160 said:

Se vede ca n-ai calcat intr-o fabrica...ramai in bula ta, si te crede intelectual.

Am facut practica in timpul liceului la Aparataj (vara lui 1973) si la Transformatoare - Electroputere. Am lucrat sase luni la Rotative, (1978) la maistrul Pavel. O mizerie totala, nu se lucra cum invatasem in timpul liceului. Totul era improvizat. Inginerul doar tipa la oameni.

11 minutes ago, franzm said:

Nu. Dar stiu ca unul din cele mai mari talente care au existat în domeniul electronicii a fost un betivan notoriu.

Om talentat. Cum il cheama ? Prespun ca s-a bazat mult pe intuitie, dar n-a avut educatie solida. Pentru treburile serioase trebuie sa fii toba la matematica., Adica sa stea cineva sa te invete de mic.

Editat de VAX
Link spre comentariu
6 minutes ago, VAX said:

Om talentat. Cum il cheama ? Prespun ca s-a bazat mult pe intuitie, dar n-a avut educatie solida. Pentri treburile serioase trebuie sa fii toba la matematica., Adica sa stea cineva sa te invete de mic.

O avut gene de lustruitor de suruburi nemtesc dar si de tarani irlandezi si polonezi. A facut si o facultate. Ca sa scape de armata, unde era instructor tehnic. Avea obiceiul sa spuna ca orice idiot stie sa numere pâna la unu. Tatal sau, de frica muncii câmpului, a ajuns inginer. Si nu l-a obligat sa învete.

Chiar nu stiti nimic despre istoria realizarilor în electronica?

Link spre comentariu

Am zis ca parasesc ... , dar nu ma pot abtine ! Citeam de un inginer care tipa la oameni . Inseamna ca era bazat ... , auditoriul , mai putin . Ca doar nu erau mutzi ... Sa fie bucurosi , si sa zica mersi ! Eu stiu ingineri care nu numai ca tipau la oameni ... Ii mai si f... teau . Pe barbati , la cap ... , pe femei , la propriu !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da . Mai ales cei monopolari ... Depinde unde - i alimentezi . La fel ca tranzistoarele . Altfel ... daca e vorba de personalitate ,  ... la fel . Unii au mai multe ( patologic vorbind ) , altii , sanatosi tun , ...  niciuna . Nu in mod exclusiv ... , dar in majoritate . Oare cum o fi mai bine ? Intreb , pen' ca nu stiu ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Chiar si step-ul.

Corect! Stepul a fost inventat de Stepan Stepanovici Stiopa, care avea 10 copii si o singura olita!

Inca n-am auzit de vreun caz in care parintele sa-i spuna copilului sa lase scoala,

Nu direct. Inca! Dar multi copii, capabili de altfel, nu mai merg la scoala din motive pecuniare.

Ce legatura are bogatul si timpul liber?

Pai are, gindeste-te putin. Ai vazut vreun copil de cioban pierzind noptile prin discoteca?

Trei sferturi din clasa erau olimpici nationali etc . Juma' au absolvit sefi de promotie . In fine ...

Asta era o data. Si eu am facut parte dintr-o asemenea generatie. Si, normal, nu?, nici unul nu era copil de bogat, ca pe vremea aia...stiti si voi destul de bine. Atunci invatai, nu pentru note, ci pentru a te realiza in viata. Acum, sintagma de "a te realiza in viata" , are o cu totul alta conotatie. Daca iti dezvelesti curul si sinii la TV, daca pici intr-un scandal notoriu, daca divortezi cu surle si trimbite, esti, carevasazica, o vedeta, deci ...te-ai realizat in viata! Stii sa folosesti matrici sau teorema lui Fermat? Bun, asa si? Adica la ce-ti foloseste?

Link spre comentariu

Eeeeee ... si dvs . ! Apropo de deschidere ... Mi - aduc aminte de o controversa de la job , acu' niste zeci de ani . Privind un nene si o tanti care au fost dusi la urgente cu cearsafu' , cuplati si in pielea goala . Ma rog , asupra solutiei medicale de remediere . Ca injectia , etc . Eu am avansat solutia care o stiam de la sursa ... tot cu degetu' . Ce mai m - au balacarit ... mai ales muierile . Noroc ca a doua zi cineva ( cu medic de urgenta in familie ) a adus confirmarea . Mi - a prins bine ... , si o aura de cunoscator ... , am avut cereri de explicatii mai in intimitate ... , despre diferite chestiuni medicale . De ce in intimitate ? ... pai , pudoarea ! ...

P.S. - pt . Dl . Doru 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Cred ca prima varianta . Suna ciudat , dar chiar s - a intamplat . Persoanele erau cunoscute ( de auditoriu ) ... si au fost surprinse in flagrant . De unde si dezbaterea . In fine ... nu prea are legatura cu inceputurile radiocomunicatiilor clasice !

Aha, de aia poarta unii staniol pe cap? " 

Si din aceia ... Altfel , am avut o cunostiinta ( feminina ) care seara se suia descultza pe 2 placi de cupru , legate ( electric ) intre ele , si la robinetul caloriferului . Pretindea ca se descarca de campurile daunatoare etc . M - a cam bufnit rasu' ... dar m - am executat si eu ... a fost mai simplu asa .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 4 ore, VAX a spus:

Am precizat ca si aia cu sapa in gene sunt inteligenti, dar nu sunt atrasi de activitatile intelectuale. Nu sunt curiosi din fire, sunt tarani 100%. Degeaba i-au tinut comunistii prin scoli, ca nu s-au ridicat prea mult. S-au reintors la culesul porumbilor si batutul prunilor. Cum stati cu productia de dude ?

Un banc vechi incepea cam asa: ''cica s-au intilnit un inginer si un intelectual''!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări