Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre Inceputurile radiocomunicatiilor clasice....sau cum să bătem câmpii în stil românesc

Postări Recomandate

54 minutes ago, -Atlas- said:

Buna

Gresit,unii copii invata de placere.

Eu am inceput cu electronica in'74 si inca nu am terminat.

Doar intreb, la scoala la geografie/istorie/"constitutie"/+ toate restu`,  :) tot de placere invatai?

Io zic ca una-i ce-ti place si alta-i sa inveti de toate ca asa ti se cere.

Si eu am invatat singur electronica si fortat multe altele... acu`, uneori, mi-e ciuda ca n-am fost fortat mai mult... :) 

Link spre comentariu
10 hours ago, -Atlas- said:

Buna

Gresit,unii copii invata de placere.

Eu am inceput cu electronica in'74 si inca nu am terminat.

Cu invatatorul meu Hiticas Mihai in satul Nires jud.Cluj.El a fost cel care mi-a 

inoculat microbul.A fost si un pasionat radioamator,avea licenta de emisie.

Eu m-am limitat la receptie si in primul rand audio.Pistolul meu de lipit Radioprogres 

este fabricat 1974.Rebobinat de cateva ori(nesemnificativ).

Totul a fost placere,nu m-a obligat nimeni.Am tinut legatura cu invatatorul 

meu pana la moartea lui acum 3 ani.Cel mai probabil am fost singurul lui discipol.

Spor tuturor.

Alex

Asa , si ? ( m - ati citat ) . V - a fost destul ce v - a invatat mentorul ? Nu v - ati mai dus la scoala ? ... 8 clase , liceul , si dupa ? Eu aia numesc invatatura , ceva care sa te reprezinte si aici ( la mine la Ploiesti ) , si la Botosani , si la Moldova - Noua . O calificare , o meserie , o postliceala , o pregatire superioara ( facultate ) etc . Eventual si ceva hartii drept dovada . Nu cred ca v - ati incadrat in munca cu ce v - a invatat cel ce v - a " inoculat " microbul , nici macar dansul nu traia din asa ceva . Cand te intalnesti intr - un cadru profesional , de afaceri , interviu etc . , nu spui  " am fost pasionat de electronica in copilarie si sant si acum " . Ma rog , eu nu fac asa ceva , se incheie discutia inainte sa inceapa .  In fine ... fiecare cu ale lui .

Editat de gauss
Link spre comentariu
8 hours ago, Marele Savant said:

Din felul in care se exprima, dl. respectiv se pare ca are in spate cel putin 10 generatii de intelectuali, ...

Nu aveam carti in casa, am mai povestit acest lucru.

Inteligenta nativa am, mai mult de la tata, iar el avea de la mama lui. In satul din care era tata, dar si prin satele vecine, oamenii sunt dezghetati la minte. Pe acolo (Oltenia) au trecut triburile slave cand au migrat in sud. S-au corcit cu populatia locala, barbatii sunt inalti (minim 1,85 metri) si solizi.  Insa au mostinit si viciul alcoolismului, cum e la slavi. Se zice ca denumirile Jiu, Dolj, Gorj ar fi de origine slava.

M-am format independent de familie, pentru ca la gimnaziu am fost la clasa de elita a orasului (A de la LNB - C.N. Carol), cu colegi din familii de barosani, cu pian acasa, cu automobil (anii '60), cu magnetofoane si radiouri tranzistorizate, cu carti de electronica. Acasa doar dormeam, in restul timpului eram in vizita la colegi.Trec cu nostalgie pe langa blocurile din centrul orasului (Casa Alba, Femina, etc) unde imi petreceam timpul.

Link spre comentariu
8 hours ago, franzm said:

Harnicia. Nu sapa.

Râde hârb de oala sparta. Varosan muritor de foame.

Nemtii sunt buni la lustruit suruburile, ca la asta exceleaza. Au luat-o peste bot rau de tot. Degeaba muncesc de le sare basca, ca banii ii incaseaza altii (aia care i-au invins in ww2). Sunt limitati in gandire, daca nu si-au dat seama ca banii cei multi se fac din comert si camatarie si i-au incalecat altii.

Link spre comentariu

Procentul celor care sant realizati profesional si intelectual e mult mai mare la cei care provin din familii bogate . Ma rog , termenul " bogat "e discutabil . Poate astazi e o alta  discutie , desi ar fi bine de analizat . Eu m - am uitat cu atentie la cei care au performat in oarece domenii , si au ajuns celebri . Sau macar au dobandit notorietatea in anunite cercuri , in profesie sau ocupatie . Si despre marele poet national Eminescu am fost invatat la scoala ca era sarac ... , de unde si genialitatea , mai ales in poezia sociala ... , gen " Imparat si proletar " . Adevarul e altul . Ma rog , cine se oboseste sa  - l caute . Ca nu saracia te ajuta sa studiezi la Viena . Coanda , Vlaicu , Vuia etc . , din familii cu putere financiara ... generali , preoti , mosieri etc . Ceva de genul am trait pe pielea mea . Am fost la cel mai bun liceu din Ploiesti , la o clasa de elita . Ma rog , asa se zicea . ( In Ploiesti multe sant de elita ... inclusiv DNA - ul ) . Din 40 de elevi ( s - a mai pus o banca , suplimentara ) ... , doar vreo trei erau sarantoci . Eu am fost unul , mai ales dupa ce a decedat tata .... , fie - i tarana usoara . Ceilalti doi erau de la tara ... ma rog , copii de primar si de sef de C.A.P. In rest , numai copii de sefi ... Directia Sanitara Judeteana , Uzina 1 Mai , IUC , Comisariatul Judetean , colonei profesori la Scoala de la Campina , Sanepid , Inspectoratul de invatamant Prahova , directori de supermagazine , de pe la Fortele de Munca , C.J. de partid etc . Invatau de spargeau ... ma tineam cu greu de ei . Ma rog , n - am fost ultimul din clasa . Trecut prin examene ( treapta intai si a doua ) , Bac - ul cu zece . Trei sferturi din clasa erau olimpici nationali etc . Juma' au absolvit sefi de promotie . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Degeaba inteligenta nativa daca n-o cultivi. Se atrofiaza si îi ca o batatura-n talpa. Numa te-ncurca.

26 minutes ago, VAX said:

Nemtii sunt buni la lustruit suruburile, ca la asta exceleaza. Au luat-o peste bot rau de tot. Degeaba muncesc de le sare basca, ca banii ii incaseaza altii (aia care i-au invins in ww2). Sunt limitati in gandire, daca nu si-au dat seama ca banii cei multi se fac din comert si camatarie si i-au incalecat altii.

Vorba aia, sunt amarâti, dar o duc bine. Mult mai bine decât cei care i-au învins. Oare care-i mai câstigat?

Gata. Ma duc sa lustruiesc niste suruburi. Tre sa ma grabesc ca am norma cam mare.

Link spre comentariu
11 minutes ago, franzm said:

Degeaba inteligenta nativa daca n-o cultivi. Se atrofiaza si îi ca o batatura-n talpa. Numa te-ncurca.

Vorba aia, sunt amarâti, dar o duc bine. Mult mai bine decât cei care i-au învins. Oare care-i mai câstigat?

Gata. Ma duc sa lustruiesc niste suruburi. Tre sa ma grabesc ca am norma cam mare.

Noi , care n - am lustruit suruburi ... , nu reusim sa facem ( tehnic si industrial ) ce - au facut nemtii in WW2. Desi ne - am straduit vreo 80 de ani . Aproape ajunsesem pe locul I din lume , dupa cum se spunea la congrese . Nici aia de - au invins , n - au continuat integral cu ce - au facut ei . Mai ales unde greseau , sau n - auzisera de asa ceva . Juma' din industria URSS miroase a Deutschland . O treime din aia de varf ... si prin USA . Mai raman cei din esalonul II ... Franta , Anglia , Canada , Australia ... au luat si ei cat au putut . Ce - a mai ramas si li s - a lasat . Fiare , hartii , oameni ... De frica , au impartit - o in doua ... si cu consemn : nu fa aia , aia ... , etc . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
55 minutes ago, doru3160 said:

Si te crezi cumva o exceptie de la regula, cand spui despre altii ca au sapa in gene? Si cainii sunt inteligenti.

Am precizat ca si aia cu sapa in gene sunt inteligenti, dar nu sunt atrasi de activitatile intelectuale. Nu sunt curiosi din fire, sunt tarani 100%. Degeaba i-au tinut comunistii prin scoli, ca nu s-au ridicat prea mult. S-au reintors la culesul porumbilor si batutul prunilor. Cum stati cu productia de dude ?

Link spre comentariu

La modul asta de a gandi...ai crede ca orasenii au o stea in frunte, si restul sunt la cules porumb.Nu sunt nascut, crescut la tara, dar asemenea discriminare ma face sa-mi fie rusine sa spun ca sunt orasean, ca sa nu fiu asociat cu imaginea ta de orasean pur sange.Noroc ca nu-s multi ca tine.

Link spre comentariu

Nu e vorba de gene ... ci de conditiile obiective . Gradinita , scoala generala , liceu ( daca exista la tara ) . CAP , animale in gospodarie , ceva lot (5.000 metri ) de lucrat . La oras n - aveai de ales ... trebuia sa inveti ( mai mult sau mai putin ) , sa ai o meserie sau mai " sus " , altfel mureai de foame . Dupa '90 , s - au mai schimbat lucrurile . Mai ales de cand cu plecatul afara , la munca ... , si cu recuperarea pamantului . Unii traiesc din asa ceva , au injghebat mici afaceri . Fie ca ( doar ) vand zarzavaturi si animale . Au trecut de subzistenta , sant destul de prosperi . Unii , stramutati in regimul trecut la oras , s - au reintors la tara , la oras e scump si greu fara un job cat de cat . Si s - au cam imputinat ... nu mai sant mii de strungari , frezori , pompieri , magazioneri etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, franzm said:

Le-au pus botnita. Puteau sa-i lichideze pe toti dupa ww2, cu cateva nucleare, pentru atrocitatile comise. Insa au hotarat sa-i puna la munca, sa scoata profit de pe urma lor. Kaput !

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări