Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre Inceputurile radiocomunicatiilor clasice....sau cum să bătem câmpii în stil românesc

Postări Recomandate

Incetul cu incetul, se fabrica otetul.

Marile descoperii (idei) au aparut treptat in mintea mai multor persoane, dar una a pus "punctul pe i" si s-a atribuit meritul descoperirii respective.

Asa a fost si cu undele electromagnetice, prezise in soapta de Michael Faraday, prezise prin calcul de Maxwell si descoperite experimental de Hertz. Ei nu au intuit importanta extraordinara a utilizarii practice a acestor unde.

Hertz si Maxwell au murit de tineri, Hertz la 36 de ani (complicatie la o boala genetica - avea stramos evreu), iar Maxwell la 49 de ani (cancer abdominal, ca si mama lui)

Link spre comentariu
2 minutes ago, doru3160 said:

Ei da, asta da motiv sa crapi devreme...

Evreii au calatorit prin lume in grupuri mici si din cauza religiei excesiv de restrictive (nu le da voie sa se casatoreasca in afara etniei) s-au casatorit intre rude. Asa s-au conservat mutatiile genetice (majoritatea fiind rele) si din cauza asta evreii au cea mai mare rata de boli genetice.

Si bunicul mamei mele (tata lu' tata) se pare ca a fost evreu si mama avea intestinul gros mai lung decat normal (se cheama dolicocoln) si a murit de cancer la colon. Si eu am afectiunea asta si sunt suspect de cancer (urmeaza sa fac investigatii - ma ia groaza).

Link spre comentariu

Aha ... inteleg . Ce sa zic ... poate acum , odata cu definitivarea genomului uman ( ca si cunoastere ) , vom avea si ceva dovezi stiintifice . Altfel , consangvinitatea nu e asa rara ... exista la unele comunitati religioase ... si in ziua de astazi . Amish , mormoni , unii lipoveni etc . Desi e o ilegalitate . Ma rog ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
3 minutes ago, doru3160 said:

...acum se explica multe, conform propriei teorii.

Nu am date certe in privinta strabunicului. Rudele mamei l-au uitat complet, nu stiu nici cum il chema, dar nici n-au fost curioase sa afle. A murit in primul razboi mondial. Pe bunicul meu (tata lu' mama) l-a dat la liceul comercial (situatie neobisnuita la tara - printre romani) si l-a prins ww2 pe functie de perceptor (incasa impozitul) in Basarrabia.

Link spre comentariu

Liceul era esenta culturii generale antebelice . De aceea era asa important si valoros , iar bacalaureatul era chintesenta ... Dupa model francez . Invatamantul superior ( cine - l urma ) era strict legat de profesia viitoare , fara materii generale sau conexe . Liceul absolvit cu bacalaureat dadea dreptul de a ocupa multe posturi in administratie etc ... , precum si in sistemul privat . Erau mult mai putine licee inainte de '47 ... decat dupa .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Rusii au inventat tot .

Poate nu stiti, dar efectul Peltier a fost descoperit de un rus! Il chema Peltianovici Peltiovschi. Banuiec ca stiti de de radiatiile X se numesc asa? Daca nu, va spun eu: inca nu se stie numele savantului rus care le-a descoperit!

Putin adevar este in povestea descoperirii radioului, in sensul ca Popov a avut contributii in studiul si teoria antenelor, cu aplicatii la aparatura radio. Initial, antenele se foloseau la detectia furtunilor. Si cun antena este inaintea radioului...:scarpin

Link spre comentariu

Rusii albi nu sunt cu nimic inferiori vest-europenilor, ca se trag tot din vikingi. Au probleme cu depresia si cu alcoolismul, dar si englezii trag la masea impreuna cu muierile lor.

In avara nului 1974, in vacanta de vara (terminasem clasa a 10-a) ,am fost in excursie in URSS (Moscova + Leningrad). Cand am ajuns in aeroportul din Moscova, am avut impresia ca sunt la autogara de unde luam cursa sa merg la tara, la bunici. Erau moace de femei din extremul orient, pocite si imbrobodite ca la tara. Nici prin oras nu vedeam multe femei cu mecla de tip european. Cam nasoale, dar pentru ei erau bune si asa.

Link spre comentariu

Ca bine ziceti ... , rusii negri erau experti ! Step , kazaciok , tot ceva asemanator ... Tocmai citeam  ( pentru amuzament , ca n - am cum sa uit asa ceva ) ca becul cu incandescenta n - a avut taine cu Edison , ci cu un nene Aleksandr Lodaghin ( Lodighin ) , iar motorul cu reactie  este zamislirea  unui alt nene ... , Nikolai Kibalcic  , anarhist care a vrut sa  efectueze un atentat contra tzarului  etc . , si in noaptea dinainte s - o mierleasca  ( dimineata ) , prin executie ( la parnaie , a fost prins si condamnat ) , a produs un manuscris cu tot ce tine de motorul cu reactie . Mai sant ... , ma mir ca n - au atacat si chestii gen teorema lui Pitagora , si alte descoperiri " nesigure " ca autori . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări