VAX Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Incetul cu incetul, se fabrica otetul. Marile descoperii (idei) au aparut treptat in mintea mai multor persoane, dar una a pus "punctul pe i" si s-a atribuit meritul descoperirii respective. Asa a fost si cu undele electromagnetice, prezise in soapta de Michael Faraday, prezise prin calcul de Maxwell si descoperite experimental de Hertz. Ei nu au intuit importanta extraordinara a utilizarii practice a acestor unde. Hertz si Maxwell au murit de tineri, Hertz la 36 de ani (complicatie la o boala genetica - avea stramos evreu), iar Maxwell la 49 de ani (cancer abdominal, ca si mama lui) Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Acum 4 minute, VAX a spus: complicatie la o boala genetica - avea stramos evreu Ei da, asta da motiv sa crapi devreme... Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Chiar asa ! Cum vine asta ? ... poate dezvolta cineva , nu stiu nimic pe tema aceasta . Adica ce legatura este intr - o boala genetica si apartenenta la un popor ... Editat Februarie 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2019 2 minutes ago, doru3160 said: Ei da, asta da motiv sa crapi devreme... Evreii au calatorit prin lume in grupuri mici si din cauza religiei excesiv de restrictive (nu le da voie sa se casatoreasca in afara etniei) s-au casatorit intre rude. Asa s-au conservat mutatiile genetice (majoritatea fiind rele) si din cauza asta evreii au cea mai mare rata de boli genetice. Si bunicul mamei mele (tata lu' tata) se pare ca a fost evreu si mama avea intestinul gros mai lung decat normal (se cheama dolicocoln) si a murit de cancer la colon. Si eu am afectiunea asta si sunt suspect de cancer (urmeaza sa fac investigatii - ma ia groaza). Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 " Si bunicul mamei mele (tata lu' tata) " ??? ... Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2019 1 minute ago, gauss said: " Si bunicul mamei mele (tata lu' tata) " ??? ... Adica bunicul ei dupa tata. Pe tata lu' mama in chema Iacob (acasa ii spunea Iacov). Mama lui era romanca 100%. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Acum 15 minute, VAX a spus: Si bunicul mamei mele (tata lu' tata) se pare ca a fost evreu Ok, atunci de ce nu spui asa stimabile...acum se explica multe, conform propriei teorii. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Aha ... inteleg . Ce sa zic ... poate acum , odata cu definitivarea genomului uman ( ca si cunoastere ) , vom avea si ceva dovezi stiintifice . Altfel , consangvinitatea nu e asa rara ... exista la unele comunitati religioase ... si in ziua de astazi . Amish , mormoni , unii lipoveni etc . Desi e o ilegalitate . Ma rog ... Editat Februarie 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2019 3 minutes ago, doru3160 said: ...acum se explica multe, conform propriei teorii. Nu am date certe in privinta strabunicului. Rudele mamei l-au uitat complet, nu stiu nici cum il chema, dar nici n-au fost curioase sa afle. A murit in primul razboi mondial. Pe bunicul meu (tata lu' mama) l-a dat la liceul comercial (situatie neobisnuita la tara - printre romani) si l-a prins ww2 pe functie de perceptor (incasa impozitul) in Basarrabia. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Liceul era esenta culturii generale antebelice . De aceea era asa important si valoros , iar bacalaureatul era chintesenta ... Dupa model francez . Invatamantul superior ( cine - l urma ) era strict legat de profesia viitoare , fara materii generale sau conexe . Liceul absolvit cu bacalaureat dadea dreptul de a ocupa multe posturi in administratie etc ... , precum si in sistemul privat . Erau mult mai putine licee inainte de '47 ... decat dupa . Editat Februarie 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Quote Rusii au inventat tot . Poate nu stiti, dar efectul Peltier a fost descoperit de un rus! Il chema Peltianovici Peltiovschi. Banuiec ca stiti de de radiatiile X se numesc asa? Daca nu, va spun eu: inca nu se stie numele savantului rus care le-a descoperit! Putin adevar este in povestea descoperirii radioului, in sensul ca Popov a avut contributii in studiul si teoria antenelor, cu aplicatii la aparatura radio. Initial, antenele se foloseau la detectia furtunilor. Si cun antena este inaintea radioului... Link spre comentariu
VAX Postat Februarie 4, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2019 Rusii albi nu sunt cu nimic inferiori vest-europenilor, ca se trag tot din vikingi. Au probleme cu depresia si cu alcoolismul, dar si englezii trag la masea impreuna cu muierile lor. In avara nului 1974, in vacanta de vara (terminasem clasa a 10-a) ,am fost in excursie in URSS (Moscova + Leningrad). Cand am ajuns in aeroportul din Moscova, am avut impresia ca sunt la autogara de unde luam cursa sa merg la tara, la bunici. Erau moace de femei din extremul orient, pocite si imbrobodite ca la tara. Nici prin oras nu vedeam multe femei cu mecla de tip european. Cam nasoale, dar pentru ei erau bune si asa. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Bun banc... https://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Charles_Athanase_Peltier Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 5 hours ago, gauss said: Rusii au inventat tot . Chiar si step-ul. Deh, nevoia te învata. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Ca bine ziceti ... , rusii negri erau experti ! Step , kazaciok , tot ceva asemanator ... Tocmai citeam ( pentru amuzament , ca n - am cum sa uit asa ceva ) ca becul cu incandescenta n - a avut taine cu Edison , ci cu un nene Aleksandr Lodaghin ( Lodighin ) , iar motorul cu reactie este zamislirea unui alt nene ... , Nikolai Kibalcic , anarhist care a vrut sa efectueze un atentat contra tzarului etc . , si in noaptea dinainte s - o mierleasca ( dimineata ) , prin executie ( la parnaie , a fost prins si condamnat ) , a produs un manuscris cu tot ce tine de motorul cu reactie . Mai sant ... , ma mir ca n - au atacat si chestii gen teorema lui Pitagora , si alte descoperiri " nesigure " ca autori . Editat Februarie 4, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate