Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plita + cuptor electric + prize

Vizitator Crystyan01

Postări Recomandate

Citat

M-am uitat pentru contract , dar sincer nu am gasit puterea maxima pe care o furnizeaza lunar sau ceva de genul asta

Nici n-o sa gasesti date reale.La mine era trecut 2 KW. Cand i-am spus lui tanti aia de la ei ca atat are doar fierul de calcat, a zis ca nu are importanta, e un formular tip, si asa scrie la toata lumea.Deci eu daca consum mai mult( si fara indoiala ca nu am cum sa ma limitez la ce scrie in contractul lor) si imi ia foc instalatia, vina este in exclusivitate a mea, pt ca n-am respectat conditiile din contract.Nu mai stiu daca au actualizat datele, dar cand am facut deschiderea la o noua adresa, asta era trecut(acum multi ani in urma).Cat despre ce spuneam mai sus, revin la ideea ca nu e prea ortodox ce-ai facut tu acolo cu alimentarea centralei.Pt restul e ok, si dimensionarea, si protectia.Si-au dat cu parerea mai multi.Dar nu e cuser sa grupezi pe un circuit, consumatori cu asa mare diferenta de putere.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu mai stiu cum e acum cu centralele . Pe vremuri ... fiecare era cu cerintele lui . Mai mult sau mai putin obiective si folositoare . La un moment dat o marca italieneasca solicita bransament separat direct din tablou , fara priza si  fara stecher , direct in rigleta centralei . Doar sigurantele din tablou si butonul ON - OFF al centralei . Am cam facut misto de ei , si mi - au purtat pica . M - a durut la bascheti ... n - am vandut italienesti niciodata . Curent , Wiessmann ( mai mult ) si Vaillant ( mai putin ) . Ca marca mai ieftina ... Protherm , si pentru boieri Hoval elvetiene . Cine vroia ... , n - am lucrat niciodata cu materialul clientului , nici macar un diblu ... , n - am alergat dupa clienti . Aveam destui , cel putin pe o luna continuu . In fine ... a fost de mult .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu pana la urma nu am facut caz de alimentarea centralei, fiecare face ce vrea. Am spus ca nu e prea buna intentia de a alimenta un consumator electric de sa zicem 500W, pe protectia unui consumator de 6000 W. Cam asta era ideea...daca vrei sa tii cont e bine, daca nu, tot bine.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

N - am folosit niciodata circuit separat . Priza in perete , la distanta cat era cablul centralei . Centrala are sigurantele ei , si varistor . Ma rog , asa erau pe  - atunci . Care n - aveau ( varistor ) le puneam . Nici un furnizor nu mi - a impus nimic . Si nici n - am avut probleme . Doar cu impamantarea eram strict ... o faceam eu de multe ori . N - am avut nici o problema ... doar vreo doua traznite , din sute de bucati . Oricum eu tineam service - ul , si am avut relatie buna cu furnizorii ... piese de schimb permanent pe stoc , inclusiv placi electronice si automatizari , la cazanele mai mari .  

P.S. - nu m - am exprimat asupra circuitelor din topic . Deloc , nici intr - un fel , ca e bine sau rau . Nu e treaba mea .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu am facut circuit separat ori de cate ori am avut conditii. Siguranta in panou de 6A numai pt centrala. Altfel, nu merita efortul. Majoritatea prizelor in apartamente sunt protejate de sigurante de 16A. Impamantarea este cu fir de cupru, chiar si la instalatiile cu aluminiu.Ma refer la instalatiile vechi.

In cazul de care vorbim, e o siguranta de 25A...buna pt cuptor si plita, centrala e ca si cum ar fi legata pe direct.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

In primul post spune ca extensia a facut-o din doza de pe perete.Ori in doza aia mai mult ca sigur sunt conductoare de aluminiu,probabil de 2 sau 2,5mmp.Pai a legat cupru de 4mmp pe acestea?

Link spre comentariu
Vizitator Crystyan01
56 minutes ago, doru3160 said:

56 minutes ago, doru3160 said:

Nici n-o sa gasesti date reale.La mine era trecut 2 KW. Cand i-am spus lui tanti aia de la ei ca atat are doar fierul de calcat, a zis ca nu are importanta, e un formular tip, si asa scrie la toata lumea.Deci eu daca consum mai mult( si fara indoiala ca nu am cum sa ma limitez la ce scrie in contractul lor) si imi ia foc instalatia, vina este in exclusivitate a mea, pt ca n-am respectat conditiile din contract.Nu mai stiu daca au actualizat datele, dar cand am facut deschiderea la o noua adresa, asta era trecut(acum multi ani in urma).Cat despre ce spuneam mai sus, revin la ideea ca nu e prea ortodox ce-ai facut tu acolo cu alimentarea centralei.Pt restul e ok, si dimensionarea, si protectia.Si-au dat cu parerea mai multi.Dar nu e cuser sa grupezi pe un circuit, consumatori cu asa mare diferenta de putere.

Am inteles multumesc mult pentru opinia dumneavoastra .

Link spre comentariu

N - am montat niciodata centrala la bloc . Nu se merita ... , munca multa bani putini . Si inghesuiala , proprietari care asteptau sa le muti mobilierul ... , tevarie proasta prin nise etc .  Sub zece radiatoare ( minim ) , n - am coborat niciodata . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Crystyan01
15 minutes ago, gauss said:

Nu mai stiu cum e acum cu centralele . Pe vremuri ... fiecare era cu cerintele lui . Mai mult sau mai putin obiective si folositoare . La un moment dat o marca italieneasca solicita bransament separat direct din tablou , fara priza si  fara stecher , direct in rigleta centralei . Doar sigurantele din tablou si butonul ON - OFF al centralei . Am cam facut misto de ei , si mi - au purtat pica . M - a durut la bascheti ... n - am vandut italienesti niciodata . Curent , Wiessmann ( mai mult ) si Vaillant ( mai putin ) . Ca marca mai ieftina ... Protherm , si pentru boieri Hoval elvetiene . Cine vroia ... , n - am lucrat niciodata cu materialul clientului , nici macar un diblu ... , n - am alergat dupa clienti . Aveam destui , cel putin pe o luna continuu . In fine ... a fost de mult .

Buna, 

Am cumparat un Aristin Class One - cu garantie de 5 ani , si una dintre cerintele de baza pentru am face ISCIR (tot de catre ARISTON - obligatoriu) a fost sa am priza separata pentru centrala. Zicea reprezentatul ca in anumite zone (suburbii , comune ..sate), zone cunoscute ca avand probleme cu fluctuatiile de tensiune , se cere specia sa se monteze un stabilizator de tensiune pe aceasta priza.

Pe de o alta parte am aflat de la o firma care se ocupa  cu ISCIR (nu cei de la ARISTON) ca placile de comanda al centralei se pot strica din cauza curentului care fluctueaza si sunt foarte scumpe de inlocuit - si cei de la Ariston nu ti-l fac in garantie daca nu ai stabilizator ...de tensiune... acuma nu stiu adevarul care o fi...eu doar asa am patit.

Link spre comentariu

Am scris ca nu mai stiu cum e acum . La vremea de care discut eu , reglementarile erau mai largi , si cateodata confuze . M - am bazat pe ce zicea neamtul , cum era la ei . Regulator de gaz si filtru ( nu erau obligatorii ... ) nu mi - au lipsit niciodata . Si altele ... , amanunte de montaj , amplasamente etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Crystyan01
6 minutes ago, andrei_ said:

In primul post spune ca extensia a facut-o din doza de pe perete.Ori in doza aia mai mult ca sigur sunt conductoare de aluminiu,probabil de 2 sau 2,5mmp.Pai a legat cupru de 4mmp pe acestea?

Buna , 

scuze poate nu am fost destuld e explicit , doza principala din perete este una de 10 x 10 cm ----  din tablou si pana aici s-a trans un fir de 4mm cupru. 

de aici s-a continuat cu 4mm (3x) pentru plita si cuptor ...respectiv cu 2,5 mm (3x) pentru prize. - in tablou cu siguranta dedicata de 25A 

4 minutes ago, gauss said:

N - am montat niciodata centrala la bloc . Nu se merita ... , munca multa bani putini . Si inghesuiala , proprietari care asteptau sa le muti mobilierul . Sub zece radiatoare ( minim ) , n - am coborat niciodata 

da este si asta o obtiune ....  montarea unei centrale + instalatia de apa + canalizare maoi nou (centralele in condensare) e destul de costisitor.... si la asta se adauga reviziile o data la 2 ani.... si pretul crescu la gaze. :( 

Link spre comentariu

Apropo de puterea instalata, nici la mine-n contract n-apare, doar mentiunea "monom cu rezervare"... stiu c-am studiat ceva oferta si varianta asta-mi pica cel mai bine.

Cat despre sigurante, astea-s instalate de constructor in casa:

7jApv12.jpg

si astea sunt instalate de ENEL in tabloul blocului, ca sigurante generale pe apartament:

KfTKU7x.jpg

Nu vi se pare ca-i cam aiurea?

Am intrebat pe unul de la ENEL care mesterea la panou daca nu-mi poate monta o siguranta de 32A... mi-a spus ca doar cu cerere de suplimentare de putere de la ei....

Editat de informer
Link spre comentariu

Cele in condensatie nu prea erau raspandite cand am lucrat eu . Una din zece ... , am montat . Daca a dorit beneficiarul ...  Numai Hoval si Viessmann . Oricum prezentam 3 - 4 oferte ... ,  de la mai ieftin la mai scump . Cu explicatii , sa nu fie discutii . Si contract .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Vizitator Crystyan01
1 minute ago, informer said:

Apropo de puterea instalata, nici la mine-n contract n-apare, doar mentiunea "monom cu rezervare"... stiu c-am studiat ceva oferta si varianta asta-mi pica cel mai bine.

Cat despre sigurante, astea-s instalate de constructor in casa:

7jApv12.jpg

si astea sunt instalate de ENEL in tabloul blocului, ca sigurante generale pe apartament:

fain ordonat ..sigurante la fiecare incapere ....

siguranta principala ce amperaj are in cazut tau  ? 32A ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări