Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator boxe karaoke

Vizitator Mihai Creteanu

Postări Recomandate

Vizitator Mihai Creteanu

are cineva o schema pentru amplificatorul de la niste boxe karaoke din alea inalte...sau macar ceva asemanator...Este un amplificator cu tranzistoare cu 4 finali.

boxa karaoke.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• dan-a2

2

• Dj_Dog

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Greu de crezut ca exista asa ceva la chinezariile astea.

Daca e pe tranzisori atunci nu vad pentru ce este necesara schema, o analiza de cateva minute imi spune de regula majoritatea informatiilor necesare despre configuratie, apoi cu masuratorile de rigoare defectul se localizeaza rapid.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, DjLeco a spus:

Cum naiba pot da unii banii pe asa ceva?

As da 50 lei pe ea, ca sa ii dau foc si sa ii fac filmare pe YT.

Nu e rautate, este ce consider ca merita asemenea hidosenie!

Se mai numesc petarde (pocnitori )  chinezesti  , unele nu au nici macar sigurante !!

Link spre comentariu

I-am reparat de două ori unui coleg de serviciu o porcărie din asta, ultima dată a venit cu cablajul carbonizat, după ce o ,,forjase,, la un chef.Noroc că am avut niște tranzistori recuperați din ceva amplificator auto mai de calitate, dar i-am spus că a treia oară să nu mai vină cu ea la mine....

Au un amplificator destul de ușor de reparat, practic nici nu ai nevoie de schemă, de obicei se ard tranzistorii finali fiind făcături.....

Editat de validae
Link spre comentariu

Daca placa amplificatorului final este in stare buna atunci totusi merita sa incerci macar sa-l repari.

Cumpara niste finali mai buni, de la un magazin mai serios, si inlocuieste si prefinalii cu altii deasemeni de la un magazin ok.

Asta in ideea ca boxa ar fi defecta, si ca asta este motivul acestui topic...

Link spre comentariu

am  "reparat" cateva jucarii d-astea, diferite variante

pt ca erau arse si la propriu si la figurat le-am schimbat toata placa de amplificare cu tda-uri 7294 ( simple sau punte dupa caz) si transformatoarele cu unele sanatoase si rezultatula fost pe masura

sunetul era mult mai ok si cel mai important nu s-au mai intors in service nici in ziua de azi

o asemenea reparatie /modificare costa ceva dar am avut noroc si oamenii au fost receptivi la sugetiile mele ( poate ca s-au speriat cand a iesit fumu din boxe :)   )

Link spre comentariu

Nu stiu daca merita sa investesti sa schimbi piese pe placile astea. Sunt facute cu absolut minimul de componente posibil (si alea contrafacute) n-ai nici un fel de protectii (am vazut inclusiv fara nici un fel de sigurante). De obicei se ard si trasee, cablajele sunt facute din materiale dubioase, e scarbos sa lucrezi pe ele, se exfoliaza usor. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări