Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablul ethernet paralel cu alt cablu de 220v are ,,pierderi,,

iuliantv

Postări Recomandate

salutare astazi am asistat la un fenomen ciudat,un vecin ma chemat sa-i mufez un cablu utp cumparat de nou 50m ,calitate buna spre foarte buna(fara ecranaj)conectat la un ruter care la iesirea lan scoate 500mb+ testat pe un i5 cu cablu de 1m,dupa mufarea cablului ,la celalt capat am reusit sa obtin doar cca 100 mb,am remufat cablul acelasi rezultat,cablul a fost intins cca 15-20m pe langa un cablu de retea 220v 3x2mm fir plin,cablu izolat,si intrarile in camere au fost facute paralel cu cablu tv,personal am spus ca pierderi asa mari din cauza lungimii cablului nu pot fi,am citit ca la peste 100m pot aparea pierderi,singura explicatie logica ar fi reteaua de 220v, cea de cablu tv fiind ecranata nu cred ca ar influenta,i-am recomandat sa taie maine mufele cablului ethernet si sa-si mute cablu de eternet de langa reteaua 220v,maine urmand sa-i refac mufarea utp,dv ce parere aveti?

Link spre comentariu

Nu poate "taia" temporar alimentarea pe cablul de 230V si astfel se lamureste? Am mai vazut si eu cablu FTP (nu UTP) pe langa cablu de 230V si mergea perfect.

Link-ul intre Router si PC apare de 1Gbps?

Link spre comentariu

1. In primul rand ai pus tester-ul pe cablul UTP sa vezi fir la fir daca nu e vreunul intrerupt sau chiar in scurt?

2. Nu toate router-ele sunt construite la fel. Unele accepta tolerante rezistive mai mari de la cabluri, pe porturi, altele nu. Deci nu toate router-ele au capacitatea de a transmite semnalul digital la 15-20 de metri prin cablu fara un switch sau un repetor intermediar.

3. Foloseste cablu ecranat cand mai stai pe langa reteaua de 220.

4. Eu am lucrat si cu cabluri "de calitate" care aratau fantastic dar erau intrerupte din 10 in 10 m...defect industrial, dracu stie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 13 minute, modoran a spus:

Ca sa mearga 1Gbps e musai sa fie conectate toate cele 8 fire, 100 mbps merge si cu 4 fire.

firele sant conectate si ordinea respectata,din ont-ul rds ies cca 800mb din cei 1000mb ce intra in rooter ce scoate in lan 500mb,sa mute ont-ul nu se poate este pe fibra optica,sa mute ruterul de langa ont iar nu se poate are un pc si un laptop conectate in aceeasi camera,initial i-am recomandat sa cumpere 2 repetoare lan,(ceva ca cele din linkul de mai jos)unul conectat la rooter si unul in camera in care e nevoie de ethernet,dar a picat din prima ,am facut eu test cu unele devolo de 200mb si ramane cu 20mb+ casa e cu placa de beon si stalpi de beton armat,si iar au aparut pierderi foarte mari

https://flubit.com/shop/p/devolo-wi-fi-ac-repeater-1200-mbps-1-x-gigabit-ethernet-lan-port-wps/FL2VZLE7

Acum 12 minute, Dan85 a spus:

Acum am vazut asta.  N-ai ce cauta in special la exterior cu astfel de glume de cabluri si nici la interior , de altfel. O fi si din cupru?

cablurile sant prin podul casei,sant de cupru si reteaua 220v si cel de ethernet

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Totul se rezuma la a studia un curs de CEM (compatibilitate electromagnetica) bine facut....(metode de ecranare, impedante de linie, materiale conductoare, modul de torsadare a cablului FTP pentru eliminarea perturbatiilor de mod comun si/sau diferential, etc...)

Editat de naebv
Link spre comentariu

Pentru astfel de situatii nu ai nevoie de niciun curs, doar folosirea unui cablu de calitate. 

11 hours ago, modoran said:

Ca sa mearga 1Gbps e musai sa fie conectate toate cele 8 fire, 100 mbps merge si cu 4 fire.

Pentru viteze mai mari de 100Mb este obligatoriu ceea ce a spus si colegul @modoran.

Recomand FTP CAT5, sau si mai bine CAT6. Grija la CAT6 pentru ca mufele RJ45 sunt usor diferite fata de mufele pentru CAT5.

Link spre comentariu
46 minutes ago, vijelie02 said:

Pentru astfel de situatii nu ai nevoie de niciun curs, doar folosirea unui cablu de calitate. 

Pentru viteze mai mari de 100Mb este obligatoriu ceea ce a spus si colegul @modoran.

Recomand FTP CAT5, sau si mai bine CAT6. Grija la CAT6 pentru ca mufele RJ45 sunt usor diferite fata de mufele pentru CAT5.

Da, dar cu conditia sa poata si echipamentul sa duca 1Gbps - router, placa de retea etc.

Link spre comentariu

O întrebare scurta: la ce va trebuie rețea de 1G? Ca sa fiți în rind cu moda? Eu prefer oricind o rețea de 100M care merge constant la peste 80-90% decit una Gigabit la care prinzi peste 100M doar după 11 noaptea și asta doar odată la 2 zile. 

Link spre comentariu

Pare suspect si router-ul, adica daca ont scoate 800mbps si cu cablu scurt router-ul scoate doar 500mbps e o diferenta mare. Eu am ont-ul tot in pod si cu un cablu CAT5 cu o lungime de vro 20-25m cobor in camera la router care scoate in jur de 750mpbs.

Link spre comentariu
32 minutes ago, sesebe said:

O întrebare scurta: la ce va trebuie rețea de 1G? Ca sa fiți în rind cu moda? Eu prefer oricind o rețea de 100M care merge constant la peste 80-90% decit una Gigabit la care prinzi peste 100M doar după 11 noaptea și asta doar odată la 2 zile. 

La Digi merge pe metropolitan constant cu 930Mbps...e necesara viteza ca sa descarci o machetare realizata in Autocad 2019 cand mai ai 4 colegi in birou, iar unul tocmai descarca de pe microsoft.ro kitul de Win10 proaspat achizitionat.:rade:

Link spre comentariu
39 minutes ago, sesebe said:

Depinde de provider si de infrastructura pe care se bazeaza.

Si la locuinta veche si la cea noua am avut/am fibra optica pana in casa, cu LAN potrivit pt. Gb.

La vechea locatie providerul era RDS si obtineam regulat o viteza de download in jur de 800Mb (100MB) si upload ceva mai mic dar nu cu mult.

La noua locatie Telekom-ul e ceva mai slab in sensul ca ajung regulat la viteze de download de 600Mb.

Am avut de pe vremea modemurilor pe linie de tel. respectiv pe coaxial un pc in debara cu mai multe HDD-uri, folosit ca "arhiva multimedia".

L-am desfiintat acu` ceva ani cand am constatat ca-mi ia (aproape) mai putin timp sa descarc un film HD de pe net decat sa astept sa boot-eze linux-u` ala, sa descarc local etc.

Despre mp3-uri, nu mai vorbesc.

In concluzie, nu cred ca-i inutil (net-ul 1Gb) daca folosesti... :) 

Editat de informer
Link spre comentariu

500 mega ... UPC . Au cam ramas pe urma , dar aveau debitul acesta acum niste ani ... , cand restul cochetau ( tineret - sperante ) cu 250 mega . Dar e si pe wireless , cu routerul lor . 1 Giga , la ceilalti ... , e de putin timp . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

cablul ethernet este cauza,,cred,, azi la lasat liber indepartat de retea si nici o schimbare,l-am pus sa-mi spuna ce scrie pe el,,expert cable -----------------cat5,,------------,ca5 maxim 100mb,am sa bat magazinele saptamana viitoare sa vad ce gasesc,am vazut ca cat 5e suporta 1000 mb s,

• Cat 5: cu o lungime maxima continua de 100metri, si o viteza de pana la 100Mb/s;(100Mhz)
  • Cat 5e: cu o lungime maxima continua de 100metri si o viteza de pana la 1Gb/s;(100Mhz)
  • Cat 6: cu o lungime continua de 100metri pentru 1Gb/s si 55metri pentru 10Gb/s. Deci, cablul suporta pana la 10Gb/s.(250Mhz)
  • Cat 6a: cu o lungime continua de 100metri pentru pana la 10Gb/s.(500Mhz)
  • m-am gandit sa cumpar(sa cumpere) ceva ce suporta mult mai mult cat 6a ,credeti ca e vreo problema daca suporta mai mult decat va primi?(e unul nu cred) ca e deajuns si 5e asta am inteles ,dar daca pretul e apropiat 5e 6a 6 
  • va multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări