Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat cumparare osciloscop


Vizitator Aurel Sebastian

Postări Recomandate

Vizitator Aurel Sebastian

Salut, am decis sa imi cumpar un osciloscop. suma este undeva pe la 2.000 RON =/-19% :)

Am gasit vre-o doua modele :

1) TBS1072B de la tektronix (pe farnell) (70Mhz,2ch , 2.5kpts) dar are garantie 5ani

2)  HANTEK DSO4104B (pe TME)  (100mhz, 4chn 64kpts)

Al 2-lea pare mai bun ...dar totuși , as cere o parere in plus

 

(daca trebuie, trimit si link-urile de la produse)

Merci

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Kosmin

    2

  • sesebe

    2

  • modoran

    1

Zile populare

Vizitator Aurel Sebastian

Wow! Merci fain, cred ca am sa merg chiar pe acel model ( SDS1104X-E ) . Dave (EEVBLOG) are un review despre acest model.

Editat de Aurel Sebastian
Link spre comentariu

Nu-ti trebuie nicio garantie la osciloscop daca ai grija de el si il folosesti corespunzator (in 5 ani o sa vrei altul mult mai dotat daca avansezi in electronica, deci nu te lasa vrajit de garantii). Lasa Tektronix-ul deoparte ca nu merita seria 1000 nici pentru banii aia. La bugetul asta, Hantek all the way sau chiar Siglent, pentru cursa lunga.

Link spre comentariu
1 hour ago, modoran said:

Vezi ca mi se pare ca e marketing mult aici, in realitate s-ar putea sa nu fie diferenta mare intre cel de 64 kpts si cel de 14mpts.

Intotdeauna depinde si de aplicatie, daca ai un semnal nerepetitiv de salvat si ratezi un glitch din motive de memorie insuficienta cand dai zoom pe forma de unda si nu il gasesti e foarte posibil sa te doara in basca dar la fel de bine e foarte posibil sa iti ruineze aplicatia si cel mai interesant sa nici nu stii de ce.

Sa nu mai vorbim de FFT unde modelul amintit mai sus are 1Mpts vs. Hantek...:rade:

 

Daca il iei sa te uiti doar la semnale de joasa frecventa in zona audio atunci poti trai linistit cu oricare ba chiar si cu unul modest cu tub ...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, modoran a spus:

Vezi ca mi se pare ca e marketing mult aici, in realitate s-ar putea sa nu fie diferenta mare intre cel de 64 kpts si cel de 14mpts.

 

Se pare ca nu ai lucrat serios cu un osciloscop digital de poti sa spui asa ceva.

Da, daca te intereseaza sa vezi numai o forma de unda pe ecran atunci intradevar nu prea conteaza memoria pt ca oricum nu o so folosesti cum trebuie dar de fenomenul de aliasing ai auzit? Ai un semnal de citeva sute de khz poate mai sus iar tu setezi osciloscopul ca sa vezi 1 secunda pe tot ecranul si atunci la unul cu memorie mica o sa vezi o forma de unda de frecventa muuuuuult mai joasa din cauza ca osciloscopul va face achizitia la 14Ksample, iar cele 1Gsample din datasheet sint fix DEGEABA.

Ca sa folosesti toti cei 1Gsample din datasheet trebuie sa utilizezi o baza de timp de MAXIM citeva nanosecunde pe diviziune adica o valoare pe care nu o utilizeaza aproape nimeni.

Daca semnalul de vizualizat are mai mult de 7000 de alternante pe tot ecranul la setarea aleasa pt baza de timp atunci va incepe sa apara fenomenul de aliasing iar osciloscopul va afisa "bazaconii".

Daca vrei sa vezi pe tot ecranul 1 secunda din semnal atunci nici macar pt audio-frecventa nu este bun un astfel de osciloscop, ca sa nu mai zic ca pt afisarea corecta a unui semnal aleatoriu trebuie cel putin 10-20 sampleuri pe perioada semnalului.

 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări