ywar2 Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 In urma cu ceva timp m-am lovit de problema ca aparatul meu FUJI A500 nu afiseaza automat pe fotografie data si ora la care a fost facuta. Cautind pe internet am gasit programe ( Betterjpg) care puteau scrie data si ora pe fotografie, cititind aceste date din headerul EXIF al pozelor, daca acestea il contineau. Cum marea majoritate a programelor nu sint chiar simplu de utililizat si nici la liber, m-am hotarit sa scriu si eu un mic program care poate scrie automat pe fotografii data si ora cind acestea au fost facute, numai daca aparatul scrie aceste date in headerul pozei.Programul este scris in Delphi 6 si am dorit sa fie cit mai simplu, fara o gramada de setari, in care sa-ti prinzi urechile. Helpul ar fi simplu, nu ai decit sa indici directorul destinatie unde urmeaza a fi puse fotografiile prelucrate, apoi se selecteaza unul sau mai multe fisiere cu poze ce urmeaza a fi prelucrate si la final se da comanda de scriere. Asta este tot. Nu va fie teama, programul nu altereaza fisierele sursa, deci pozele care doriti sa le scrieti ramin nescrise in directorul sursa,iar in directorul destinatie gasindu-se numai fotografiile cu data si ora scrise pe ele.Ce parere aveti despre programul meu?Va rog sa dati dovada de ceva toleranta in privinta aprecierilor, deoarece nu ma pricep prea bine nici la engleza, nici la programare si nici la grafica. Totul este hobby!!!Marturisesc ca fac totul din placere si singurul motiv ptr care o fac este: ia sa vedem, eu pot sa fac chestia asta? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Eram curios sa vad ce librarii ai folosit pt. extras informatia din EXIF. L-am dl-dat si am vazut ca este numai executabilul. Cand sa-l rulez, mi s-a facut frica sa nu fie vreun troian. Te rog sa nu te superi pe mine ca sunt suspicios. Saptamana asta vine un coleg sa ii reinstalez win. Promit sa il rulez pe calc-ul ala si iti dau feedback. Din moment ce nu le-ai publicat, nu iti cer sursele dar, ai putea sa-mi spui te rog ce ai folosit ca sa citesti header-ul EXIF? Aveam de gand sa fac ceva similar anul trecut, dar care sa afiseze (sa suprapuna peste poza) informatiile din EXIF, fara sa scrie vreun fisier sau sa altereze originalele. Vroiam un fel de view-er care are posibilitatea sa suprapuna parametrii pe care ii selectezi peste poza originala. Cand am inceput sa citesc despre multitudinea de formate si sa caut librarii gratuite care sa le poata decodifica, m-am lasat pagubas. Aveam de gand sa il folosesc ca sa compar efectul diferitelor setari ale aparatului asupra rezultatului final. Desi nu l-am probat inca, apreciez tool-ul tau si sunt tare curios sa il testez. Link spre comentariu
ywar2 Postat Iulie 30, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2007 Salut. La citirea EXIF-ului am folosit o componenta TExif scrisa de un rus, varianta 1.3, deoarece varianta 1.1 nu merge. Iti atasez componenta, iar dupa citeva zile am sa o sterg ca sa nu ocup spatiu pe server. Sa-mi zici totusi cum ti s-a parut in final programul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Mi-am facut un backup l-am rulat si a mers!Nu iese pe net, nu cere drepturi speciale, nu umbla in registri, etc, in concluzie nu pare sa contina vreun troian.Observatii:1. Incepe prin a-mi cere folder-ul destinatie, parca mai natural ar fi sa ma intrebe intai ce poze vreau sa prelucrez, pe urma unde sa pun rezultatul.2. Cand aleg folder-ul destinatie, el trebuie sa fie deja creat, nu ma lasa sa fac unul nou. Partea amuzanta este ca atunci cand specific fisierele originale ma lasa sa fac new folder :weedman: 3. Fisierul rezultat are exact acelasi nume cu originalul, asta ar pute duce la confuzii intre original si prelucrat atunci cand ai imprastiate pe hard-uri 20000 - 30000 de poze din ultimii cativa ani, cum am eu. Si nu sunt fotograf!4. Asta m-ar putea deranja ca utilizator: in fisierul rezultat nu mai am informatiile EXIF din original.5. Alt lucru care ma ingrijoreaza, fisierul rezultat este cam de 2 ori mai mic decat originalul. Nu am facut comparatii atente de calitate intre original si rezultat, probabil se mai pierde putin din calitate.6. Daca iau o poza care nu are exif nu scoate nimic dar nici nu ma anunta.7. Pe un AMD 2000+ a stat cateva secunde pentru 3 poze, sunt curios cat dureaza la cateva sute de poze (presupunand ca vrei sa prelucrezi deodata pozele de pe un card de 1-2 GB)8. Inca nu am incercat cat de complexa poate fi selectia pozelor sursa, daca pot selecta folder-e cu totul, eventual mai multe odata, etc. Promit sa revin cand o sa am mai mult timp sa ma joc cu programelul.Toate testele au fost facute cu jpg-uri scoase de un Minolta Z1. Programul functioneaza foarte bine, isi atinge scopul declarat si nu am ce sa-i reprosez. Dar i-am cautat nod in papura si de aici au rezultat observatiile de mai sus.Nu te descuraja, daca ai timp continua sa il dezvolti :smt024 , APRECIEZ FOARTE MULT CE AI FACUT! Link spre comentariu
ywar2 Postat Iulie 30, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2007 Merci ptr ce ai scris. O parte din probleme le stiam si eu si cred ca se pot rezolva. La altele, mai am mult de studiat. Sincer, eu nu sint un scriitor de programe autentic, dar imi place sa cochetez pe tema asta. Totul este o provocare ptr mine, o fac doar ca sa-mi demonstrez ca pot. Am multe necunoscute in domniul asta, dar cit timp exista internet si prieteni, aproape totul este posibil. Imi place sa spun ca folosesc programe home made, hi! Link spre comentariu
ywar2 Postat August 1, 2007 Autor Partajează Postat August 1, 2007 Hmm, se pare ca programul nu prea prinde la public. Intre timp nu am stat degeaba si i-am adus imbunatatiri. Acum la intrarea in program iti cere mai intii fisierele cu poze ce urmeaza a fi prelucrate si apoi directorul unde urmeaza a fi puse. Deasemenea, directorul destinatie poate fi oricare si poate fi creat pe loc. Fisierele prelucrate vor avea acelasi nume dar cu un mic antet [mod_]. Marturisesc ca fereastra de dialog Select directory, nu-mi place deloc si am lasat-o asa de moment, dar pe viitor cred ca am sa o schimb. In privinta vitezei de prelucrare nu pot sa imbunatatesc nimic, in timpul procesului de prelucrare are loc o incarcare a imaginii, doua conversii (jpg>bmp si invers) si apoi salvarea. Toate astea se fac in timp. La un test personal, am prelucrat 128 de poze, cca 150MB in 4 minute pe un Sempron 1600MHz si 256 RAM. In fine, ptr un moment il las asa. Acum voi atasa ultima versiune si voi sterge pe prima din primul meu post ptr a nu incarca serverul. Astept parerile voastre. Link spre comentariu
nicul Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 poti sa modifici astfel incat sa ai si tipul aparatului imprimat pe poza. eventual cu litere mai mici , ca optiune le indemana utilizatorului Link spre comentariu
ywar2 Postat August 4, 2007 Autor Partajează Postat August 4, 2007 poti sa modifici astfel incat sa ai si tipul aparatului imprimat pe poza. eventual cu litere mai mici , ca optiune le indemana utilizatoruluiSe poate ce vrei tu, dar trebuie sa mai fac ceva teste. Practic nu e greu de scris, dar cum modelul camerei fiind variabil, atunci si pozitia textului va varia. In concluzie trebuie sa fac niste teste pe diferite lungimi de text si apoi de autopoztionare. Link spre comentariu
ywar2 Postat Noiembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2007 Ultima versiune!!! Link spre comentariu
vikingul38 Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 am folosit si eu acest program....e bun....exista si altele???? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum