Vizitator Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 Pai uite postarea "denigratului": Link spre comentariu
vijelie02 Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 @sesebe pacat ca nu esti moderator sa ma banezi. Cand spui un adevar si te doare e simplu: e clona. Pune-ma si tu la ignore pe viitor. Unde esti tu Leco si Victor.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 (editat) Eu sint aici, dar nu ma bag in discutii ce nu ma privesc. Decit daca pot sa ajut macar cu un simplu sfat. La realizarile mele, curentul in VAS era intre 10 si 15mA, depinde care dintre ele. M-am jucat cu diverse valori cind msuram cu Quntasylum. Marind curentul in VAS la peste 12-15mA nu cistigm nimic in masurtori la nicio frecvent, decit disiptie inutila. Ca atare, m-am oprit in acea zona. Editat Februarie 3, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 Zi nea vijelie ce "mare" adevar ai spus ca eu nu m-am prins. Eu am intervenit abia pe pag 3, nu am intrat nicio secunda in confruntarea marian-akos pt ca nu e problema mea cand se paruiesc altii. Au fost mai multe interventii care m-au facut sa postez, una fiind de exemplu asta: Imi cer iertare ca am capul greu dar eu nu ma prind. Bob Cordell nu lamureste deloc cum se stabileste tensiunea. Haideti sa ne uitam pe schema asta ca e mai usor de urmarit. Am inteles ca potentialul colectorului lui Q10 este stabilit de baza lui Q9. Pina aici am inteles perfect, este foarte usor. Intrebarea este de ce colectorul lui Q11 se stabileste la acelasi potential cu cel al colectorului lui Q10 ? De ce potentialul colectorului Q11 n-o ia de nebun in jos ? Cine il tine fix acolo ? De ce n-ar putea sa coboare iar din cauza tensiunii astfel create intre ramuri, rezistenta R16 sa preia o parte din curentul lui Q10 injectandu-l in Q38 si Q1, vaduvind astfel Q39 si Q7 de o parte din curent ? Deci o problema pur tehnica la care am intrat si eu in joc pt ca iarna pensionarii nu ies in parc. Deci de cine m-am legat eu? Hai lumineaza-ne! Vad ca marian si leco iti dau like-uri mereu, probabil esti avocatul lor. Si chiar asa, ce discutam noi si ce a scris Cordell: Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 Mai moale cu cearta! HAi, bagati teorie, calcule, pareri, orice, dar fara atacuri personale. Fiecare poate avea o parerea, nu conteaza care cum e mai pregatit. IMportant e sa dezbatem decent. LEgile de circuit nu se schimba cu una cu doua nici dupa ce avansezi in statut. Ori aveti ceva concret de adaugat ori stati deoparte. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 4, 2019 Administratori Partajează Postat Februarie 4, 2019 3 hours ago, miticamy said: Ma refer la discutiile de pe topicul asta, s-au postat acolo diverse mituri sau direct fabulatii in incercari disperate de a denigra o solutie dovedit a fi functionala, pentru ca anumite personaje nu pot tolera faptul ca o schema atat de complexa precum Mosfet400 este si functionala... In fine, o sa incerc sa combat punctual cateva afirmatii de acolo mosfet400 este o scheme functionala si fiabila 100% Eu personal am facut aproximativ 200 bucati si cred ca este printre cele mai fiabile scheme existente. Carp a facut si el kir-uri si cred ca a vandut o gramada ca era produsul lui principal acest amp. Am facut-o atat cu mosfeti normali cat si cu laterali si functioneaza in ambele cazuri perfect, aproape niciodata nu am imperecheat finalii si tot nu am avut probleme de nici un fel. Probabil adaptata un pic ar functiona si cu bipolari Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Mosfet 400 nu e schema lui Marian din 2018 ? Doar in cateva luni s-au vandut sute de bucati ? Trebuie sa fie ceva nec plus ultra. De unde as putea cumpara ? Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Nope. E o confuzie de nume. Mosfet 400 e o schema clasica fara intrare simetrica si alte povesti. A lui Marian e tinta acestor discutii, pur teoretice. Important e ca ambele scheme merg. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Mosfet 400 era o schema simpla, nepretentioasa, un fel de minim posibil. Asta este relizare lui Florin Carp, despre care a amintit Vasile. Editat Februarie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) CITAT: A lui Marian e tinta acestor discutii, pur teoretice. Important e ca ambele scheme merg. Si tu , Brutus? Ce aveti nene cu fixul asta, parca am fi la A3 cu cruduta contra felix. Pai ati citit rezultatele simularilor mele sa vedeti ca ele demonstreaza exact functionalitatea schemei ? Dar pe voi va doare capul sa cititi, e mult mai usor sa o dati cu conspiratita. 1--ampliful cu ambele intrari la masa: avem 17,84mA prin ramura de sus si 11,08 prin cea de jos. 2--inchis bucla: deoarece generatoarele debiteaza unul in altul curentul trebuie sa fie acelasi, dar care? 11 sau 18? Pai circuitul decide singur. Cum? Pare incredibil, dar coborand potentialul iesirii cu doar 0,265mV curentul prin VAS se echilibreaza la o val mediana de 14,32mA. Colectorii diferentialului de sus la18,46V si 18,36V. De ce am fortat cu tranzistori diferiti? [aici a intervenit VIJELIOSUL cu (citat) Apoi s-a aberat cu valori diferite ale rezistentelor si tranzistori diferiti.]. Pai sa vad cum face fata bucla intrun caz limita. Rezultatul? Curentul prin VAS a crescut la 46mA iar corectia a fost facuta prin urcarea iesirii la 58,69mV. Din punctul de vedere al unui electrician/strungar cu osciloscop nu s-a intamplat nimic, semnalul de iesire este tot sinusoidal iar pt cei fara osc auditia este nealterata. Hai sa va vad cum mai sustineti aceasta afirmatie >>>> s-au postat acolo diverse mituri sau direct fabulatii in incercari disperate de a denigra o solutie dovedit a fi functionala,<<<<< EDIT: am facut noi masuratori. a--T1 cu litera C>>>>>>>>>>>iesirea s-a dus in -496mV, curentul VAS la 7,35mA b--T3 cu litera C>>>>>>>>>>> -40microV 21,58mA c--T8 si T10 cu A>>>>>>>>>>> 115,59mV 14,94mA Editat Februarie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Nu inteleg ce urmaresti, dar te rog un singur lucru, nu mai fa agitatie. Ti-ai postat simularile, multumim, nu mai tot rascoli si fa iures. In rest av/mosfet400 e un amplficator, a lui marian e altu. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Imi incalc cuvantul de a nu mai activa aici pe topic, dar o fac in disperare de cauza pentru dvs Miticamy pentru ca sunteti unul dintre oamenii pe care ii respect, si poate totusi la un momentdat veti reusi sa intelegeti asta si sa nu mai cautati rautati acolo nu sunt. Jur ca regret ce-am zis atunci ( aia cu dilema existentiala ), si desi mi-am cerut scuze, dvs nu le acceptati, cei cu care conversez in privat stiu cat de mult ma afecteaza in mod personal neintelegerile cu dvs... Deci citez aici ce-am postat la reclamatii: Quote nu v-am pomenit nicaieri numele, dvs nu aveti nici o legatura cu mosfet400 al meu, nu cu dvs conversasem pe acel topic, era atat de simplu sa deduceti la cine ma refeream in prezentarea de ieri ( Raimond si Sesebe ), nu inteleg ce v-a facut sa credeti ca m-as fi referit la dvs, ca dvs ati postat doar niste simulari fara afirmatii sau supozitii, de ce puteam sa ma leg eu? PS: Pentru informarea dvs, acel Bebelu era o clona, scopul interventiei lui era creearea de valuri, nu adevarul tehnic, de altfel a aparut pe acel topic doar dupa ce Akos s-a retras. In fine contul Bebelu a fost definitiv banat.... Nu mi-ar fi jena sau teama sa recunosc daca v-as fi inclus in acea afirmatie. Dvs nu ati urmarit indeajuns proiectul meu mosfet400 deci nu stiti de unde atitudinea mea defensiva fata de cei 2, nu-i prima oara cand avem discutii de genul asta si sunt convins ca nu va fi nici ultima. Editat Februarie 4, 2019 de Marian Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 Si eu imi incalc cuvantul de a mai interactiona vreodata cu tine, dar ma cam iei din nou de fraier. Uite tot ce a postat SSB: SSB: Posted Friday at 05:57 PM (edited) Pai nici eu nu am inteles cum trebuie situatia. Tensiunea respectiva este setata defapt de diferential nu de ansamblul respectiv de tranzistori. La un echilibru perfect in diferential (cazul ideal) intradevar tensiunile sint identice dar daca exista dezechilibru in diferential nici tensiunile nu vor mai fi egale Posted Friday at 08:26 PM (edited) @Sharky explica tu, daca Marian nu vrea, cum se calculeaza curentul prin VAS. Marian face o presupunere pe baza la care calculeaza curentul prin VAS DAR asta este numai o presupunere, iar faptul ca-i ramine stabil si inrealitate este din cauza reactiei negative totale puternice. Eu nu prea mi-am batut capul cu aceste calcule pt ca nu este domeniul meu de lucru si nici foarte de interes nu prea este ca sa ma apuc sa citesc prin carti, deci m-ar ajuta si pe mine sa inteleg cum se fac aceste calcule. Este clar ca nimeni nu vrea sa creeze dezechilibre in oglinzile de curent sau in diferentiale dar din pacate traim intr-o lume ce foloseste componente reale nu ideale iar tolerantele exista chiar daca nu vrem. Posted Friday at 09:51 PM @vijelie02 ai pierdut din vedere chiar esentialul: aici nu s-a discutat ca nu merge, nimeni nu a spus ca nu merge, ci s-au cerut lamuriri despre felul cum trebuie facute calculele. Aici este problema de care se discuta si voi nu vreti sa o intelegeti pt ca nu sinteti obisnuiti sa proiectati scheme pt productie. Niciodata la productie nu se va face sortare de componente. Asta fac numai amatorii si entuziastii care asambleaza citeva module maxim pe zi Posted yesterday at 12:27 AM Merci @miticamy, deci tensiunea este setata de buclă de reacție (cum sugeram și eu acum citeva posturi) și nu de alte mecanisme oculte. In buclă deschisa tensiunile o iau razna și la fel și curenții și nu se mai poate calcula curentul precis. Unde vezi tu atac la schema? Iar pe Raimond l-am perceput intotdeauna cu un limbaj civilizat, neconflictual de dragul scandalului. Faptul ca a ales o simulare in aceeasi intentie ca si mine de a vedea unde conduc tolerantele, nu inteleg de ce a lui te-a deranjat iar mai sus amintesti ca niciun moment nu te-ai referit la ale mele. Poti sa-mi explici cum as putea intelege ca ai 2 tipuri de abordari pt postari identice si eu ar fi trebuit sa inteleg ca ale mele sunt cele pozitive? Iar daca mai incercam sa trec peste diverse, cu ultima ai dat lovitura de gratie. Mai ales cu du/dt.... Cand am afirmat ca la comutare prin tiristor pot apare curenti importanti mi-ai dat la cap cu lipsa mea de cunostinte: tiristorul este folosit la 50Hz curent alternativ, deci curentul prin el este sinusoidal, de unde curentul mare de care am amintit? De fapt asa merit daca in 40 ani de lucru cu surse nu am inteles ce este acela un tiristor. CITAT: Nu ma indoiesc ca acea sectiune de 10cm de cablu gros are si ceva inductanta, dar vorbim de valori de ordinul nH, chiar si cu 100A cata energie poti acumula? Aici este vorba despre o sinusoida la frecventa retelei, du/dt e. Asa o fi si in aplicatia asta: M-as simti mult mai bine daca nu ai raspunde, este doar un raspuns la o postare care nu mai necesita completari. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 4 minutes ago, miticamy said: M-as simti mult mai bine daca nu ai raspunde, Imi puneti o serie de intrebari si faceti o serie de remarci care ma pun intr-o lumina nedorita, si apoi imi cereti sa nu va raspund? Ok, forumul nu-i despre satisfactia mea personala deci va fac si placerea asta. Sa fiti recunoscator faptului ca va respect, si ca pentru asta refuz sa renunt la menajamente. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 (editat) Eu nu inteleg ce se baga in treaba lui Marian, colegii care nu au treaba cu acest proiect. Daca Marian a spus ca este ok, stie el ceva. Daca tot sinteti interesati de acest amplificator, aveti schema cu valori, puneti miinile si realizati-l fizic! La mine VA PLINGEATI ca nu pun scheme, poftim, Marian v-a dat mura in gura si tot degeaba... Tot circoteala e mai buna... Editat Februarie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum