Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

unde se poate evalua o colectie de timbre?

Vizitator

Postări Recomandate

La ultimul drum de Austria, am gasit in targ vreo 5 clasoare mari pline cu timbre, toate tarile posibile si stampilate si nestampilate si mi-am adus aminte de colectiile mele din copilarie din plicurile filatelice cu premii(vorba vine). Asa ca le-am cumparat la gramada cu 100 euro. Zilele trecute am chemat vreo 2 "preteni" filatelisti sa imi spuna daca s-au meritat sau nu banii dati pe ele.

Desi au venit pe rand fara sa stie unul de altul ambii mi-au spus initial ca sunt "timbre de copii" fara valoare. Am zis ok, le pastrez in dulap. A doua zi insa au inceput telefoanele; stii am vazut acolo o serie din Rusia, nu mi-o dai mie sa-mi completez  blablabla.....uite, iti ofer 20 lei pe ea si mai am un prieten :rade:care vrea alea doua colite cu blabla si uite poti sa-ti recuperezi banii. Pai cand am zis eu ca vreau sa-i recuperez?????????

Si cu al doilea am patit la fel asa ca banuiesc ca am ceva mai de calitate pe acolo. Intrebarea mea; cum pot sa le evaluez fara chestii de genul de mai sus? Am incercat sa ma uit pe net la unele dar sunt zeci de detalii si preturi asa ca am lasat-o moale.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

8

• gauss

5

• Sharky

4

• daniels

3

Top autori în acest subiect

Acum 15 minute, Dan85 a spus:

Un filatelist nu poate fi obiectiv in apreciere datorita interesului propriu de a aduce ceva nou in coletia sa.  Preturile corecte se stabilesc pe baza vanzarilor efectuate si nu pe cea a ofertelor.

Solutia cu anuntul e cea mai buna.

Pui tot ce ai la un pret dublu, daca exista interes, inseamna ca valoreaza mai mult.

Pai tocmai aici era problema, eu nu intentionez sa le vand si ca sa pun un anunt ar insemna sa fac poze, descrieri, etc, ori daca tot nu vreau sa le dau mi se pare inutil. Dar iti dau dreptate din punctul asta de vedere. Totusi care ar fi acel pret dublu daca eu nu am idee nici macar de cel simplu?

Link spre comentariu

Nu avem evaluatori de profesie la noi in bransa asta. Cei care pot face o evaluare, sunt pasionatii care n-au pierdut legatura cu domeniul, insa sunt greu de gasit, si mai ales greu de convins sa colaboreze. Mi-au ramas si mie un clasor mare si cateva mai mici, pline cu timbre de tot felul, colite si alte alea, dar n-am gasit pe nicaieri pe nimeni sa-mi spuna daca pot sa le arunc sau le pot vinde pe 5 lei. Asa ca le mai tin, ca nu cer de mancare. 

Link spre comentariu
5 minutes ago, fluffy37 said:

Si daca clasoarele valoreaza de 10 ori mai mult?

Daca erau atat de valoroase se gasea un profesionist sa le gaseasca inainte sa ajunga la târg. Zic si eu.

Link spre comentariu
Acum 41 minute, Thunderer2018 a spus:

Daca erau atat de valoroase se gasea un profesionist sa le gaseasca inainte sa ajunga la târg. Zic si eu.

Nu zici bine pentru ca eu merg intotdeauna la deschiderea targului asta inseamnand ora 5 dimineata si le-am luat direct din portbagajul austriacului.

Dar pana una alta am aflat ca stau destul de rau la capitolul geografie, am gasit timbre din tari sau regate de care nu am auzit niciodata

Katanga, Sud Kasai, Malaya Kelantan, Gold Coast, Bajar porto, Ned Indie( asta seamana a Indiile Olandeze), Bahawalpur, Travancore Anchel...si mai sunt.

Editat de fluffy37
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări