Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telwin Technology 175 HD

Postări Recomandate

Aparatul din subiect a fost gasit cu majoritatea componentelor de forta si de pe partea de comanda defecte (le-am marcat cu galben pe cele inlocuite). Am inlocuit tot ce tine de parte de putere, dar in partea de comanda, conform attach-ului am doua diode neidentificate. Pe placa nu se mai vad decat terminalele lor. Sunt marcate pe attach cu cerculete galbene si sageti roz.  Stie cineva ce diode merg acolo? 

Telwin 175 HD.pdf

Link spre comentariu

Poti pune aceleasi diode ca celelalte pe care le-ai inlocuit. BYV27-200. In unele cazuri nici nu se mai pun...idem condensatorii C18 si C19. Daca te uiti in dreptul lor au un marcaj (N.M)...adica la unele aparate pot lipsi.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Diodele D52 si D53, impreuna cu condensatoarele C18 si C19, au rolul de a micsora timpii de descarcare a grilelor finalilor. In mod normal functioneaza si fara ele, dar prezenta lor face sa scada disipatia termica pe finali la tranzitia ON/OFF. Condensatorii C18 si C19 ajuta si la tranzitia OFF/ON, adica la deschiderea finalilor, prin injectarea unui puls de curent, respectiv de tensiune, pe grile. Prezenta lor nu este obligatorie daca se folosesc IGBT-uri rapide pe post de finali, cu capacitate de intrare mica, dar in cazul unora cu capacitate de intrare mare, ar fi bine ca aceste elemente sa fie montate. Personal am folosit aceste drivere, fara diodele si condensatoarele de mai sus, in invertoare DIY si comandau trei bucati SGW30N60 puse in paralel. Nu am avut probleme cu ele. Din ce imi aduc aminte, invertorul tau are ca finali doua perechi de SGW30N60.
LE: 
Si da, merg foarte bine diodele BYV27.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări