Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

REDRESOR – SURSA DC – DC 0-16V 0 – 10A

geo56geo

Postări Recomandate

Nu avea cum sa rezolve, ca ii trebuia cutie mai mare si se pare ca nici nu a inteles cat de mare trebuie sa fie radiatorul la 200W. Nu-mi dau seama daca transformatorul suporta cei 10A. A lasat-o asa, ca nu are nevoie de 10A, banuiesc.

Cu Q-metrul ati rezolvat ceva ?

Link spre comentariu

Am calculat de multe ori radiatori pentru tranzistori, albi, argintii, de cupru sau negri, ventilati sau neventilati, dar acum am zis sa si verific

ce pot in realitate radiatorii din poza, de circa 400 cm. patrati pe o fata. Click pentru marire.

1580530480_Radiatorsicomutator.thumb.jpg.6cc1d782798f623583925de003dbe70b.jpg

Am facut un test real cu radiatorul din poza la 32W putere disipata, 16V si 2A, in aer, pozitie verticala, cu partea de jos la 1cm fata de masa de proba.

Tranzistorul este montat cu izolator de mica si pasta siliconica si am masurat temperatura capsulei tranzistorului de 85 de grade si a radiatorului

in medie de circa 75 de grade, mai cald in mijloc si mai rece spre margini.

Temperatura jonctiunii rezulta din calcule, tranzistorul are 1,20C/W deci la 32W jonctiune se supraincalzeste cu circa 40 de grade

si in total face 85+40= 125 de grade.

Deoarece tranzistorul suporta 200 de grade pe jonctiune, valoarea obtinuta este foarte buna, cu observatia ca radiatorul frige.

Pentru 120W disipati am folosit 4 radiatoare montate in exterior ca in poza.

1916114297_redresorpetensiune.thumb.jpg.36b4f46c1f80f9c7deeea995aa3613de.jpg

Totusi ar cam trebui o plasa de protectie pentru radiatoare, deoarece la putere maxima te pot frige.

@gsabac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări