sig Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) Buna seara. Am luat de curand un Majak 203 caruia ii functioneaza doar un canal. Am masurat pinul 4 al integratului K553UD1A si am doar 2,4V fata de 11V cat prevede schema. Conform schemei, imi e clar de unde sunt cei 11V la pinul 5 (prin divizorul de tensiune 22V) insa nu imi dau seama de unde trebuie sa primeasca pinul 4 tot 11V. Daca ma puteti lamuri. O fi integratul defect? Atasez o parte din schema. Multumesc. Editat Ianuarie 29, 2019 de sig Link spre comentariu
yglos3 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Greu de spus, dar iti dau o solutie din experienta mea: Tai cablajul inainte de pinul 4 la canalul de sus (cel bun) si vezi daca ramane 11 V pe pin. In caz ca da, e integratul de jos defect. Daca nu e asa, cauti pe circuit din comutatorul de canal si vezi de unde NU iti vine tensiunea. Cu refacut cablaj te descurci cu un strap apoi. Spor! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Masoara la integratul care merge pe iesire pin10 si vezi ce tensiune este , apoi masoara si la cel defect si asa te dumeresti daca este finalul bun sau rau , sau poti schimba integratele intre ele si vezi daca este defect Link spre comentariu
fane buy Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Urmariti cu atentie cablaju si mergeti pe trasru inclusiv verificati comutatoarele daca contacti la ele lucreaza. Si cum a spus dl Florinel aveti celalalt canal funtional care puteti compara suces. Link spre comentariu
sig Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Multumesc de sfaturi! Am urmarit traseul care este in legatura cu pinul 4 respectiv insa nu imi dau seama de sursa celor 11V. Am sa scot integratele si pun niste socluri pentru a le putea schimba intre ele. Daca canalul problematic isi revine prin interschimbarea integratelor intre ele atunci clar ca integratul e defect. Va tin la curent. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Acum 7 minute, sig a spus: Multumesc de sfaturi! Am urmarit traseul care este in legatura cu pinul 4 respectiv insa nu imi dau seama de sursa celor 11V. Am sa scot integratele si pun niste socluri pentru a le putea schimba intre ele. Daca canalul problematic isi revine prin interschimbarea integratelor intre ele atunci clar ca integratul e defect. Va tin la curent. Nu ai inteles nimic , integratul de pe canalul defect il schimbi pe canalul bun si asa vezi daca functioneaza , tensiunea de pe pinul 4 de 11v dupa schema se formeaza din pinul 10 care este iesirea si daca pe iesire nu scoate nimic ca este defect atunci cum sa ai pe pinul 4 11v daca este gresita schema asta este dar eu asa vad acolo pe schema Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum