Ovidanie Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Cele din fotografia postata de mine sunt din lemn. Sunt impregnate cu ulei de in. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 (editat) Si de ce nu folositi tot lemn? E o solutie veche, dar buna.Pt acces rapid la un burghiu sau tarod, este ideal.Eu am inteles ca se vor depozitate intr-o cutie din aluminiu, gen valiza si atunci se complica treaba. Editat Ianuarie 30, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Quote dar daca intorci placa cu fata in jos, curg toate. Si din polistiren curg! Recomand lemnul (nu de brad!!!!!). In interiorul gaurii se poate introduce putin patafix, o sa fixeze piesele, daca nu sunt prea grele! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 (editat) In lemn, se pot presa pe verso magneti mici, la capatul gaurii, fixati cu chit sau aracet, si nu mai curg daca tii neaparat sa rastorni placa. In vremea cand nu se gasea si toaca-n cer, mi-am facut o trusa de tarozi, filiere si burghie, pana la 8mm. Le-am fixat intre doua placi din plexiglas. Gaura cu fiecare diametru am dat-o cu burghiul, si pe urma am rectificat plan una din placi, gaura devenind mai mica.Placile intre ele le-am prins cu suruburi si arc, in asa fel incat sa permita putin departarea intre ele. Burghiele au intrat fortat, la fel si cotoarele de tarod, dar cu timpul am renuntat la arcuri si am pastrat placile prinse doar in suruburi. Am si acum trusa aia, imi e de ajutor din cand in cand, desi acum am vazut ca sunt si de cumparat.Nu sunt chiar atat de complete ca a mea, dar te scuteste de munca. Editat Ianuarie 30, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 In cutie merge un " pat " de burete , fixat in capac ... , sa apese peste obiectele din interior . Se practica si la cutiile de fabrica . Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Pai de asta am renuntat la sistemul ala cu arc, si am bagat un burete. Placile din plexiglas sunt prinse de capacul cutiei cu balamale, si cand se pliaza, varfurile burghielor si tarozilor se ingroapa in burete.Daca nu le puneam balamale, apucam mai greu un burghiu mic de 1mm de ex. In celalata jumate de cutie, am montat filierele, pe cate un cotor din bronz filetat cu respectiva filiera. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 31, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Ma gandesc serios sa folosesc lemn. Deocamdata adun la un loc toate frezele biax mai mici de 3,5mm, nici nu stiam cat de multe am. In timp s-au tot adunat, multe provin din laboratoarele de tehnica dentara. Trebuie sa fac ordine, cu ocazia asta aflu si eu ce unelte am prin atelier. Burghie, tarozi, alezoare, ambori, le tin separat, cele mici, sub 3mm in cateva cutii de plastic, de la ceasurile comparator. Ce-i peste 3mm intr-un fel de sertare de lemn. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Cand ai cate una din fiecare, e bun sistemul asta cu gauri, dar cand ai cate 5..9 bc din fiecare, nu ajungi la nici o socoteala.Va trebui sa pastrezi si ''recipientele''actuale, pt rezerve. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Cum se zice mai sus, cind ai multe, nu mai e nici un chichirez sa le pui pe fiecare in trusa. Fie faci un set de folosinta si pe celelalte le tii in cutii, fie le capraresti cumva, dupa vreo dimensiune, si le tii in cutiiute separat, dupa caprareala. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Nu le vei folosi pe toate la fel de mult. Fa una pentru cele mai folosite si una pentru celelalte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Un drum la un magazin de bricolaj naste idei si solutii noi. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 2, 2019 Partajează Postat Februarie 2, 2019 Aici un suport pentru 72 de burghie: https://www.uni-max.ro/produse/echipamente-pentru-ateliere/mobila-de-atelier/sisteme-de-depunere/suporturi-de-agatat-si-de-sustinere/suport-pentru-72-buc-burghie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum