Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROFILE VESTEL LCD DE REPARARE 17MBXX

Vizitator

Postări Recomandate

Am incercat si cu boot_logo.bin, nu merge. Dimensiunea pare ok la 66kb.

Multumesc!

Nu sunt abonat la revista Depanatorul. Nu am mai avut nevoie de asa ceva, e ceva nou, am tot incercat si nu reusesc, am cautat si pe internet si nu gasesc ceva concret pentru placa asta, doar pentru mb95 si mb82, d-aia si intreb aici, poate cineva s-a lovit de asta.

Nu vreau sa ma las nici sa il duc la service, vreau sa invat!

Stima!

Link spre comentariu
Acum 22 ore, marianbinu a spus:

Am incercat si cu boot_logo.bin, nu merge. Dimensiunea pare ok la 66kb.

Multumesc!

Nu sunt abonat la revista Depanatorul. Nu am mai avut nevoie de asa ceva, e ceva nou, am tot incercat si nu reusesc, am cautat si pe internet si nu gasesc ceva concret pentru placa asta, doar pentru mb95 si mb82, d-aia si intreb aici, poate cineva s-a lovit de asta.

Nu vreau sa ma las nici sa il duc la service, vreau sa invat!

Stima!

am spus când o să ajung pe acasă o să îți pun și niște imagini,am ceva plăci pt demonstrație.și o să vezi că pe carcasa scrie horizon și logo e beko,telefunken,finlux sau ...metallica.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 12.03.2019 la 0:41, Vizitator a spus:

TOSHIBA 40L3453DB

MAIN: 17MB95

PANEL: VES400UNDS-2D-R06

https://files.fm/u/3rdwkz9u#sign_up

Mai sunt unele chestii aflate de la Americani, cum ar fi de exemplu ca se poate salva din tv-urile Vestel, softul complet din nand flash doar cu stickul.... dar pina nu sunt sigur 100% nu vreau sa postez aici prostii....experimentez si daca e asa o sa spun tot aici metoda cu stickul....Ideia e ca turci au lasat loc "mult" pentru reparat tv-urile lor, multe rezolvari le dau ei pe "tava"(softurii de reparare, update de soft...etc), iar unele trebuiesc descoperite.....aici ma refer la partea de software, cea de hardware fiecare cum se descurca....unele surse de Vestel sunt greu de reparat....dar uneori nu merita efortul....cumperi sursa de pe olx sau okazii si ai terminat pierderea de timp, cu riscul ca incasezi mai putini bani pe reparatie....

DACA MAI AVETI ACESTE FISIERE LE AS DORI SI EU , AM ACEST TV LA REPARAT SI NU RECUNOASTE NICI O TELECOMANDA DE VESTEL

Link spre comentariu
Acum 20 ore, parutzu a spus:

DACA MAI AVETI ACESTE FISIERE LE AS DORI SI EU , AM ACEST TV LA REPARAT SI NU RECUNOASTE NICI O TELECOMANDA DE VESTEL

pai in mare parte toshiba cu chassis vestel merge cu telecomanda vestel

daca acelea sant profile cum le uploadati daca nu aveti telecomanda?

daca aveti telecomanda sa mearga salvati profilele si modificati profilele pentru telecomanda vestel

daca nu va trebuie un soft ful usb

deci pana la urma ce aveti si ce doriti?

Link spre comentariu

https://files.fm/u/4qttqrrsq

http://www.fileshare.ro/e3427372567

sant 2 linkuri cu aceeasi arhiva,cel de pe fileshare se descarca mai greu ,dar e mai de durata

profile,salvate din tv functional,ca si plus ceea ce nu prea am gasit decat discutii pe forumuri straine,este denumirea folderului de extragere logo,precum si logo-ul jvc extras 

jvc lt-40vf52m

17mb211s

ves400unds-2d--n12 lsc400hn02

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Va salut , la 17MB55 am facut pe stick folder read , am copiat fisier mksquashfs din arhiva postata de userul gabiz_ro in topicul activare dvb-c 17mb62 si dupa usb operations a rezultat in radacina stickului un fisier rofix.bin

- oricare fisier mksquashfs copiez din acea arhiva tot fisierul rofix.bin cu marimea de 8KB se genereaza

Editat de stefank
Link spre comentariu

JVC LT-32V450

main 17MB97

panel VES315WNDB-2D-N11

sursa 17IPS62

https://files.fm/u/xempppfdh

Si o intrebare la care raspunsul va fi sigur nu. Cu toate ca are electronica Vestel telecomanda trebuie sa fie de jvc. Am mai multe telecomenzi Vestel si vreau sa le folosesc. Cu Vestel toolbox se poate modifica tipul de telecomanda ?. Dupa cate am studiat eu este greu de modificat. Poate doar in HEX. 

Link spre comentariu
La 23.09.2021 la 11:36, stefank a spus:

Va salut , la 17MB55 am facut pe stick folder read , am copiat fisier mksquashfs din arhiva postata de userul gabiz_ro in topicul activare dvb-c 17mb62 si dupa usb operations a rezultat in radacina stickului un fisier rofix.bin

- oricare fisier mksquashfs copiez din acea arhiva tot fisierul rofix.bin cu marimea de 8KB se genereaza

la 17mb55 nu sau facut profile,din cåte stiu eu,si ce treaba are mb62 cu mb65 ? vreti sa.l bagari in coma?

Link spre comentariu
La 24.09.2021 la 13:13, iuliantv a spus:

la 17mb55 nu sau facut profile,din cåte stiu eu,si ce treaba are mb62 cu mb65 ? vreti sa.l bagari in coma?

17MB55 , pai in acel topic 

printre altele era vorba si de 17MB55 si de renumitul fisier MKSQUASH

Editat de stefank
Link spre comentariu

Nu mai retin exact ce si cum dar parca asa suna mesajul de eroare mksquashfs not found

mksqaushfs fiind un fisier,un program in sine, folosit pentru a crea sau modifica anumite fisiere.

In service manual la 17MB55 spune

Citat

In addition, the tool
called mksquashfs needs to be copied in the root directory

Dar nu stiu unde se gaseste asta,poate extras din firmware sau compilat pentru arhitectura procesorului si softul ce il ruleaza.

Link spre comentariu

Exact mesajul acesta era afisat fara mksquashfs , cu un astfel da fisier pe stick nu mai era afisat acest mesaj si se genera un fisier rofix.bin

In manualul service 17MB55 este specificat :

USB OPERATIONS USB Operations is used for updating panel, audio, video, etc. configuration parameters on the main software. Necessary files should be copied in the USB stick root directory not in a file. In addition, the tool called mksquashfs needs to be copied in the root directory. Below files can be updated;  ptf.ptf  PQF.bin  PCF.pcf  preset_list.sdx  AQ.bin  bornova_hwprofile.bin  bornova_swprofile.bin  logo.bin  hdmiedid.bin  vgaedid.bin  PRODUCTION_CREDENTIALS.bin  hdcpkey.bin After making ready USB stick contents, plug the stick in to TV and run Usb Operations in one of the two ways, via service menu or running test tool command of "USBOPERATIONS" The update will be finished within couple of seconds. If everything goes well, you will get following messages in bold format at the uart output, >>> Update RO success >> Update ROFIX success <<< 17. SOFTWARE UPDATE

Editat de stefank
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări