Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROFILE VESTEL LCD DE REPARARE 17MBXX

Vizitator

Postări Recomandate

Nu inteleg nimic

Ai salvat profilele din MB82 si vrei sa le pui in MB211 ?

Daca nu ai inteles nimic din topicul asta , iti recomand nr 60 al revistei , ai totul explicat acolo pe intelesul oricui , cu tabele , softuri , proceduri

Se pare ca ai nevoie sa intelegi despre ce e vorba , esti complet pe langa acest subiect din ce ai postat

Nu e posibil sa faceti depanare fara sa intelegeti despre ce e vorba ...

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Ti-am explicat ce trebuie facut in cazul tau

Intai trebuie sa intelegi si apoi sa faci

Nici nu o sa gasesti profil de MB211 ptr ecran vechi

Trebuie studiat in tabele si vazut ce profil de la un anumit ecrtan intoarce imaginea si apoi facut update cu acel profil

Editat de Tavi
Link spre comentariu

Citeste acest topic , e gratis si iti vei rezolva singur problema

Eu am incercat sa te ajut sa inveti avand totul explicat cum trebuie

Mi-am dat seama acum nu am pe cine , frustrati din astia care nu vor sa invete nimic dar cer de la altii , mai bine lipsa

Bafta la stat cu mana intinsa

Link spre comentariu

I-am spus acelasi lucru ca si tie , sa citeasca in revista

Asta a facut , si-a dat seama singur ca PNL nu e ok ptr el si are nevoie de TMG , a rezolvat singur , doar a intrebat niste informatii suplimentare despre folder

Cu asta e diferit , a studiat si a rezolvat singur

Link spre comentariu
La 09.04.2021 la 7:44, Costica Tv a spus:

Eu nu am folosit niciodata ce spui tu, piconuri, aplicatii din home si alte minunatii pe care le are tv-ul smart, dar daca ti-se pare ca e un defect de soft, schimba profilele. Parca pentru tv-ul tau era postate profile prin topic.

Scuze pt. raspunsul intarziat. Am incercat tot ce e posibil inclusiv full update cu profilele originale. Tot aceeasi chestie. Cred ca turcii fac push-up la aplicatii cand tvelevizorul e in stand-by. M-am resemnat...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 5/12/2020 at 12:15 AM, Costica Tv said:

Astazi toata ziua am muncit la un sasiu 17MB62-1 V2 ca sa fac imagine la programele HD care aveau doar sunet, dupa multe softuri testate dar fara niciun rezultat, am ajuns la concluzia ca varianta de procesor/scaler e responsabila pentru imaginea HD, din ce am obs la MB62-1 sunt doua variante de procesor MSD9WB7PT-2 si  MSD9WB9PT-2, la placa pe care am testat-o si nu am imagine HD este MSD9WB7PT-2, cealalta cu MSD9WB9PT-2 nu am putut sa o testez ca e defecta si nu stiu daca programele HD aveau imagine, cam asta ar fi parerea mea....poate Dl Tavi ar putea sa ne spuna si noua daca e vre-o diferenta intre cele 2 variante de procesor/scaler....

Tunerul si tipul de ecran nu au legatura cu lipsa imagini pe programele HD, e testat de mine.

Cand o sa-mi pice un tv cu 17MB62-1 si DVB-C activat din fabrica, o sa dau radiatorul jos sa vad ce varianta de procesor are, pana atunci poate prinde alt coleg asa ceva ca sa verifice...bucatica de radiator de pe procesor se scoate foarte repede si la fel de repede se lipeste la loc prin presare usoara...

Dupa ce a trecut atata vreme am gasit in cele din urma raspunsul corect la intrebarea "de ce nu se vad programele HD pe cablu', astazi am primit un tv Teletech cu urmatoarele componente:

Main - 17MB62-2.6

Panel - LC220WXE- TBA1

Sursa - 17IPS17-4

Tuner - TDSV-G002D

Procesor - MSD9WA7PT-Z1-S7

Clientul mi-la adus ca s-ai activez programele digitale pe cablu, am activat din profile "CableSupport" si "Mpeg4", dupa programare cele HD nu aveau imagine ci doar sunet...iar am pierdut o zi intreaga cu experimente...,:rade:, pana mi-am adus aminte ca aveam pe undeva o placa asemanatoare, dupa ce am gasit-o am constatat ca e aceiasi placa 17MB62-2.6 cu acelasi tuner TDSV-G002D dar cu procesor diferit MSD9WB9PT-2-TA, dupa ce am montat placa mea in tv si am facut o programare, surpriza !, programele HD aveau si sunet si imagine, concluzia e usor de tras...., parerea mea cred ca toate procesoarele care contin cifra 7 au ceva in minus de nu se vad programele HD. Poate mai sunt si alti colegi curiosi sa dezlipeasca bucatica aceea de tabla de pe procesor si sa vada ce scrie pe el, macar ca sa stim cu ce procesoare se vad prog HD si cu ce procesoare nu se vad, asta e util atunci cand e nevoie sa inlocuim procesorul defect si vrem ca sa se vada si prog HD.

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Costica Tv a spus:

Dupa ce a trecut atata vreme am gasit in cele din urma raspunsul corect la intrebarea "de ce nu se vad programele HD pe cablu', astazi am primit un tv Teletech cu urmatoarele componente:

Main - 17MB62-2.6

Panel - LC220WXE- TBA1

Sursa - 17IPS17-4

Tuner - TDSV-G002D

Procesor - MSD9WA7PT-Z1-S7

Clientul mi-la adus ca s-ai activez programele digitale pe cablu, am activat din profile "CableSupport" si "Mpeg4", dupa programare cele HD nu aveau imagine ci doar sunet...iar am pierdut o zi intreaga cu experimente...,:rade:, pana mi-am adus aminte ca aveam pe undeva o placa asemanatoare, dupa ce am gasit-o am constatat ca e aceiasi placa 17MB62-2.6 cu acelasi tuner TDSV-G002D dar cu procesor diferit MSD9WB9PT-2-TA, dupa ce am montat placa mea in tv si am facut o programare, surpriza !, programele HD aveau si sunet si imagine, concluzia e usor de tras...., parerea mea cred ca toate procesoarele care contin cifra 7 au ceva in minus de nu se vad programele HD. Poate mai sunt si alti colegi curiosi sa dezlipeasca bucatica aceea de tabla de pe procesor si sa vada ce scrie pe el, macar ca sa stim cu ce procesoare se vad prog HD si cu ce procesoare nu se vad prog HD, asta e util atunci cand e nevoie sa inlocuim procesorul defect si vrem ca sa se vada si prog HD.

Am inteles ca inlocuiesti procesorul, dar problema este daca nu merge in locul celui prezent

Link spre comentariu

Pentru mine important e ca am aflat de ce nu se vad prog HD, in rest cine are timp si vrea sa schimbe procesorul defect la un main, nu are decat, ideia e cam asa, dupa ce sa activat din profile "CableSupport" si "Mpeg4", daca nu exista imagine pe programele HD inseamna ca procesorul nu are decodor Mpeg4 si il d-ai clientului asa cum este daca accepta, in niciun caz nu se merita inlocuirea procesorului la o placa functionala !

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări