Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROFILE VESTEL LCD DE REPARARE 17MBXX

Vizitator

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
On 10/28/2019 at 1:13 PM, yokoono said:

LC260EXN(SD)(A3)

L.E. Am reusit prin activare cablu din swprofile. Dupa, nu avea imagine (doar sunet) pe programele hd. Rezolvat prin activare mpeg4 din hwprofile.

Astazi toata ziua am muncit la un sasiu 17MB62-1 V2 ca sa fac imagine la programele HD care aveau doar sunet, dupa multe softuri testate dar fara niciun rezultat, am ajuns la concluzia ca varianta de procesor/scaler e responsabila pentru imaginea HD, din ce am obs la MB62-1 sunt doua variante de procesor MSD9WB7PT-2 si  MSD9WB9PT-2, la placa pe care am testat-o si nu am imagine HD este MSD9WB7PT-2, cealalta cu MSD9WB9PT-2 nu am putut sa o testez ca e defecta si nu stiu daca programele HD aveau imagine, cam asta ar fi parerea mea....poate Dl Tavi ar putea sa ne spuna si noua daca e vre-o diferenta intre cele 2 variante de procesor/scaler....

Tunerul si tipul de ecran nu au legatura cu lipsa imagini pe programele HD, e testat de mine.

Cand o sa-mi pice un tv cu 17MB62-1 si DVB-C activat din fabrica, o sa dau radiatorul jos sa vad ce varianta de procesor are, pana atunci poate prinde alt coleg asa ceva ca sa verifice...bucatica de radiator de pe procesor se scoate foarte repede si la fel de repede se lipeste la loc prin presare usoara...

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Nu inteleg exact ce intrebi

Tu spui HD la programele digitale DVB-C ?

Ca nu are nicio treaba una cu alta

Exista MB62 care comanda ecran FHD de tip T315HW07 V.8 , LTA320HM04 , etc

Si exista MB62 care comanda ecran HD Ready de tip V315B5-L02 Rev.C3 , etc , conectorul e diferit , nu m-am gandit sa studiez daca si procesorul e diferit

Doar aici are treaba scalerul , el comanda ecranul

Daca ne referim la receptia programelor digitale , aici avem DVB-C si DVB-T si tine de partea de receptie / decodare MPEG

Eu cred ca toate aceste procesoare sunt compatibile cu ambele tipuri de receptie , dar nu si cu DVB-S ( poate sunt , dar nu am idee ):

MSD9WA7PT-Z1-V8
MSD9WA7PX-LF-Z1
MSD9WB7GX-LF-SA-2
MSD9WB7PT-2-Z1-V8
MSD9WB7PX-2-Z1
MSD9WB7PX-LF
MSD9WB7PXLF
MSD9WB7T-2-Z1
MSD9WB9PT-2-SS

Sunt de pe MB60 , MB62 , etc

Link spre comentariu

Colegul yokoono a avut placa MB62-1 la fel ca a mea cu tuner TDSV-G001D, dupa ce a activat sI mpeg4 a intrat si imagine pe programele HD (DVB-C), aceiasi chestie am facut si eu dar la mine tot nu a intrat imagine pe programele HD (DVB-C), asta ma facut sa gandesc ca exista diferente intre procesoare sau probabil vre-o configuratie hardware pe placa.....

Editat de zvasile
nu mai dati''citeaza'' cand raspundeti la mesajul anterior
Link spre comentariu

Asta iti spuneam , program HD nu inseamna DVB-C

HD este rezolutia la care se transmite acel program HD = HD Ready , FHD = FullHD , 4K = UHD , etc

DVB-C este transmisie digitala pe cablu , atat ptr programe non HD cat si pentru cele HD

In rest nu am idee ce diferente sunt

Link spre comentariu

Am bagat in paranteza DVB-C ca sa se inteleaga ca e vorba despre programele HD din transmisia DVB-C si nicidecum ca HD inseamna DVB-C...evident ca stiam ce inseamna HD = HD Ready , FHD = FullHD , 4K = UHD....cat despre lipsa imagini pe programele HD mai avem de asteptat pana vom afla.....in primul rand trebuie comparate 2 placi identice, una care are imagine HD si alta care nu are, atunci se poate vedea daca e vorba de configuratie hardware sau variante diferite de procesor....in momentul cand voi ajunge in posesia acestor placi si voi considera ca e de vina procesorul, voi inversa procesoarele de pe aceste placi ca sa fiu 100% sigur.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

Salutare,

Imi puteti trimite un update software si o procedura la acest update pentru un tv JVC model LT-40V750 (placa de baza 17MB97) pentru o stabilitate si o functionare mai buna a aplicatiilor smart (Youtube, etc…).

Fac precizarea ca softul actual al tv-ului este V.0.39.24.3 si, din cate am citit pe internet, ar exista un update pentru acest model TV : V.0.45.23.65 (sursa: https://www.jvc-tv.cz/technicka-podpora/ ).

Sa nu brickuiesc tv-ul...de aia cer o parere aici...multumesc

Link spre comentariu

Orice update faci la orice sasiu 17MB9x nu va face decat sa iti strice tv mai rau decat a fost

Daca merge , lasa-l asa , nu poti imbunatati partea de internet

Update poti incerca doar atunci cand nu merge ca nu ai alta solutie

In rest , invata sa postezi unde trebuie sa nu strici topicul asta

Link spre comentariu

Am vrut doar sa ma pot folosi de aplicatia Youtube, care cu softul vechi, nu mai era functionala 100%, acuma dupa noul soft V.0.45.23.65 instalat merge multumitor. In rest, TV-ul nu are nicio problema. 

Am postat si eu pe acest topic in functie de sasiul TV-ului, mii de scuze daca a fost postat unde nu trebuie. Fisierele cu update-ul le-am atasat in topicul de aici: 

Link spre comentariu

Bună seara, încerc să adaptez un card Vestel 17MB82-2 cu alimentare 17IPS61-3 la un vechi Samsung LCD LTM185AT01. Am rezolvat problema de fundal și am conectat semnalele LVDS în ordinea corectă. Televizorul funcționează, dar panoul este văzut cu susul în jos și culorile sunt denaturate. Am încercat să înlocuiesc fișierele pcf.bin și ptf.bin cu două de la un alt televizor, dar nu funcționează. Are cineva vreun fișier de profil al panoului salvat pentru a-l încerca în această filă? Multumesc .. Atasez dump-ul TV cu modul USB „read”
Multumesc mult

Alessandro

read.zip

IMG_6170.jpg

Editat de Alessandro Frati
Link spre comentariu
4 hours ago, Alessandro Frati said:

Bună seara, încerc să adaptez un card Vestel 17MB82-2 cu alimentare 17IPS61-3 la un vechi Samsung LCD LTM185AT01. Am rezolvat problema de fundal și am conectat semnalele LVDS în ordinea corectă. Televizorul funcționează, dar panoul este văzut cu susul în jos și culorile sunt denaturate. Am încercat să înlocuiesc fișierele pcf.bin și ptf.bin cu două de la un alt televizor, dar nu funcționează. Are cineva vreun fișier de profil al panoului salvat pentru a-l încerca în această filă? Multumesc .. Atasez dump-ul TV cu modul USB „read”
Multumesc mult

Alessandro

read.zip 43.92 kB · 1 download

Descarca, pune fisierul "ptf.bin" pe stick.....

Posteaza aici pentru ce display a fost placa 17MB82-2, altfel arhiva "read.zip" pe care ai postat-o mai sus nu are nici-o valoare

https://files.fm/u/wxwqrywy#sign_up

Link spre comentariu

Vă mulțumim, fișierul dvs. a îndreptat imaginea și a ajustat culorile. Cu toate acestea, există încă probleme ale unei tulburări suprapuse imaginii și uneori la pierderea sincronismului, vezi fișierele atașate. Poate fi un defect de sudare LVDS sau o problemă de alimentare?
În ceea ce privește dump-ul, televizorul de unde am luat cardul era un telefon de 24 ", iar panoul era cu siguranță un Vestel, dar l-am aruncat ca o defecțiune. PTF-ul original raportează acest șir 236_VESWNEC01_169WXGA_E_N_NO_V_NO_ER_XX_82_, iar meniul de service a fost cel din fotografia atașată.
Mulțumesc din nou pentru sprijin
Alessandro

5C196A49-0C70-4F2A-AE6E-588E21BCB1C3.jpg

IMG_6173.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări