Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor auto

Postări Recomandate

Salut , ma rugat un vecin sa ii repar redresorul, l-am desfacut si am gasit inauntru puntea de redresoare de 50 de amperi arsa , am avut pe acasa una de 35 si am pus-o pe aia !

Acuma, redresorul manifesta urmatoarea anomalie 

-Fara punte redreosare 13,1-13,2 v pe iesire in ca indiferent cum este introdus in priza ( F  N , N F)

- Daca ii pun puntea redresoare si il introduc in priza intr-un sens am 12,4 V cc iar daca introduc stecherul invers am 30-40 V cc

Daca cineva a mai intalnit aceasta manifestare il rog frumos sa imi explice ce se intampla !

Multumesc !

Mentionez ca redresorul este simplu , transformator + punte redresoare , nimic altceva

Link spre comentariu

Pune un creion de tensiune pe traf ( surubelnita d-aia de lumineaza) si vezi daca ai scurgeri de tensiune pe el... Probabil s- a copt primarul la traf si "da la masa" . Exista risc de electrocutare !!. Indiferent in ce sens pui stecharu' tre" sa fie aceeas tensiune la iesire 

Link spre comentariu

Dacă este traf și punte puneți un condensator de 1000 microF la clești cu respectarea polaritaţi și tensiunea măsurată va fi și și pe acumulator.

Caută in subiectele din forum că este amplu dezbatut .

Inmultesti tensiunea de la clești cu 1,41 și nu mai folosești condensator.

12,53V este mult și fierbe bateria.

Eu am mai scos spire din secundar la redresoare de acest gen. Proprietaru sustinea că la inceput a mers bine ,

după crestera tensiuni retelei de la 220V  la 230V incarca de fierbea bateria .

Link spre comentariu

Dacă stabilizezi tensiunea și limitezi curentul maxim, nici nu te interesează neapărat afișarea curentului pentru funcția de redresor auto.Mai ales la o încărcare rapidă...

Ar fi putut pune totuși în loc de voltmetru digital un Volt-Ampermetru care nu ocupa mai mult loc pe panou....dar asta o poate face oricând, fără mari modificări.

Editat de validae
Link spre comentariu

Ce mare scofala la un redresor  simplu! Un traf ,o punte 25-30A,un interuptor ,eventual un beculet de 24V si gata redesorul. Traful il putea testa, scos din cutia lui ,conectat la priza si masurata tensiunea pe iesire. Sigur nu aparea anomalia prezentata.

Odata cineva mi-a adus un traf destul de baban la care trebuia sa-i rebobinez  secundarul care scotea 24V. Dupa rebobinare tensiunea era undeva la 12-12,5V. Biziitul trafului era aproape imperceptibil.

Cel care mi-a adus traful a adus si o cutie metalica destul de mica in care sa inghesui, traful si  puntea redresoare. Cind l-am conectat la priza a inceput sa zbirniie de credeam ca-l iau dracii,tensiunea din secundar variind destul de mult. Punind mina pe cutie se simteau niste vibratii destul de zdravene. Am banuit cutia care era destul de mica. Nestiind ce sa-i mai fac, i-am spus sa caute o alta cutie mai marisoara incit traful sa aiba destul spatiu. Dupa aceea traful si-a revenit subit. Mi s-a parut cel putin ciudat ce s-a intimplat.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări