Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare AF vechi romanesti.-remedieri

Vizitator niki37

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Radiotelegrafist a spus:

Pai nu mi-ai spus,spune-mi acum.

CITAT2:     Postat 23 ore în urmă---------------- T411=B33,4v C10v E32,8v

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Nu intelegi ca in baza si emitor T411 nu pot fi decat tensiuni negative?

Trebuia sa scrii -33,4V si -32,8V. Nu vezi cand iti apare - pe afisajul voltmetrului?

Link spre comentariu

Cand faci masuratori lasi permanent minusul aparatului la masa (cu un crocodil de exemplu) si te "plimbi" doar cu plusul (rosu). Pe condensatorii mari (901 si 903) trebuie sa ai tensiuni in opozitie.

Link spre comentariu

Si pune rezultatele sub forma de tabel,nu insiruite.

Si mai pune tensiunile pe rezistente,alea marcate cu albastru.Acolo masori cu voltmetrul pe capetele rezistentelor.

Link spre comentariu

Revin cu măsurători  din punctele notate cu roșu pe schema T403 e-068v,T407 c+34v,T409 b-34,7v,e-35,2v,T411 e-35,1v,T405 b 0v,T417b-1,3v,T419 b+2,5v,iar în punctul OV=0v.mentionez ca T417 se încinge foarte tare

Editat de Radiotelegrafist
Link spre comentariu

Astea sint valorile masurate de tine puse pe schema:

AjLqijK.png

Au aparut si semne ale tensiunii atita doar ca le-ai ametit bine. Ar trebui sa fii mai atent cind faci masuratori. Asa cum ai facut tu masuratorile nu ajuta prea mult.

La cele incercuite cu galgen banuiesc ca ai inversat semnul.

2Z07jjy.png

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Pai nu ai măsurat la bornele rezistentele și apoi trebuie sa ghicesc eu care sint pozitive și care sint negative? 

In condițiile astea nu pot spune cit de bune sint. 

Du amplificatorul la cineva care se pricepe. 

Link spre comentariu

Pe mine mă intrigă altceva: de unde naiba tensiuni de 35V (fie cu plus sau minus) în emitor T409 și T411,  când pe ramurile de alimentare sunt +/- 30V. Sau să fie +/- 25V ?:) ... pe schemă figurează ambele variante, priviți cu atenție schema... :rade:

Link spre comentariu

R405=1,35v,R419=0,90v,R417=090v,R421=0,35v,R427=1,37v,R443=0v.

Acum 2 minute, +_Florin_+ a spus:

Pe mine mă intrigă altceva: de unde naiba tensiuni de 35V (fie cu plus sau minus) în emitor T409 și T411,  când pe ramurile de alimentare sunt +/- 30V. Sau să fie +/- 25V ?:) ... pe schemă figurează ambele variante, priviți cu atenție schema... :rade:

Am +-36v pe alimentare.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, miticamy a spus:

amp2.jpg

Ce ar trebui inteles de aici?din ce vad schema este facuta cu un program pe pc.

Link spre comentariu

Acum 24 minute, miticamy a spus:

Schema este usor gresita, varsta. Am modificat si am pus si alimentarea de 36V:

amp3.jpg

E asa da,ma apuc de măsurători.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări