Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare AF vechi romanesti.-remedieri

Vizitator niki37

Postări Recomandate

0NMcEvw.png

Capatul de jos al rezistentei R401 de exemplu. Sau al rezistentei R413 sau R423 sau, sau etc.

Cred ca ar fi mai bine pt amplificator sa-l duci la cineva care se pricepe sa faca niste masuratori macar.

Chiar si fara tensiuni marcate pe schema tot exista citeva tensiuni indicate. Alea cit sint?

Si, apropo, multimetru digital sau analogic cu ac?

Aici am cerut sa masori tensiunile indicate in anumite puncte nu neaparat pe pinii tranzistoarelor, si caderile de tensiune la bornele unor rezistente.

Daca nu faci acele masuratori eu nu te pot ajuta.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Radiotelegrafist a spus:

Sunt măsurate cu intrarea legată la punctul+- al amplificatorului impreuna cu borna - al aparatului de măsură.

Pai am si specificat aici ca am măsurat bine cu borna multimetrului pusă la mediana comună a amplificatorului,adică +-  am un multimetru DT9208A.

Chiar acum, Radiotelegrafist a spus:

Pai am si specificat aici ca am măsurat bine cu borna multimetrului pusă la mediana comună a amplificatorului,adică +-  am un multimetru DT9208A.

Ce nu mai este clar?

Link spre comentariu

Am postat la secțiunea începătorilor pentru ca aici am gasit topic deschis despre acest amplificator ca sa nu mai deschid eu altul,ca puteam bine mersi sa deschid unul la secțiunea amplificatoare,dar vad ca sa inteles altceva.

Link spre comentariu

Domnu-le, amplificatorul acesta, ca și multe altele (majoritatea dealtfel), este alimentat cu tensiune diferențiala, adică plus și minus fata de punctul de măsură indicat de tine (dacă am înțeles eu bine) DAR toate măsurătorile tale indica doar tensiuni pozitive, unele dintre ele fiind chiar cit de cit corecte dacă facem abstracție de semn, ceea ce este IMPOSIBIL. Deci ori nu știi sa masori ori e un topic făcut pt distracție, în bătaie de joc. 

Alege tu care varianta dintre cele doua enumerate de mine este cea corecta. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu este deloc la mișto chiar lucrez la el acum,mentionez ca toate componentele sunt bune pe ambele canale iar defectul este acelasi,adică se aude încet si prost.

Link spre comentariu

Pai asa am si facut pana acum domnule,Ce tensiune trebuie sa am in colectorul lui T401 ca eu nu am deloc?

Link spre comentariu
Acum 35 minute, Thunderer a spus:

Masoara fata de punctul din schema identificat cu 0V atunci cand se cere tensiune fata de masa/gnd.

Pai asa am si facut.

Acum 6 minute, sesebe a spus:

Asa indica multimetrul? 2x36.5V? Asta scrie pe multimetru cind faci măsurătoarea? 

Da domnule sesebe.

Link spre comentariu

Clar ca-i un topic făcut la bășcălie. 

Am văzut și folosit zeci de tipuri de multimetre din toate gamele de preț dar n-am văzut sa scrie pe nici un multimetru ca valoare măsurată chestia asta "2x36.5V". 

Deci ori e un topic la bășcălie, ori nu știi cum se face o măsurătoare ori......... (nu pot spune asa ceva pe forum).

Eu am terminat cu topicul asta. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări