Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare AF vechi romanesti.-remedieri

Vizitator niki37

Postări Recomandate

Vizitator babutza93
Acum 2 ore, validae a spus:

Vezi că umblând pe la radiatoare, poate ai afectat izolaţia dintre radiatoare sau chiar ai încurcat firele .

Sunt foarte atent la ce fac, fire încurcate nu sunt iar despre izolație nu știu ce să zic am sa incerc sa le dau drumul in aer pt scurt timp sa vad, măsurând între colector(carcasa finalului) și radiator nu îmi indica nici o rezistență (bucla deschisa). Mulțumesc pt răspuns !

Link spre comentariu

Eu nu am schema la amplificatorul acesta dar cred ca este identica cu schema de la A350 dar binenteles ca posibil sa difere notatiile.

Atasez schema la A350 pe care o am:

JfccVzm.jpg

Pozele le urci pe " https://imgur.com/upload " iar aici pe forum pui link-ul pt forum, cum am facut eu mai sus. Nu trebuie cont ca sa poti face asta.

Link spre comentariu
La 26.06.2019 la 21:55, babutza93 a spus:

am și eu o problema cu un amplificator Electronica industriala (amplificator stereo hi-fi 2x40w) la care i-am schimbat potențiometrele și condensatorii,

Care condensatori i-ai inlocuit, pt ca pe electrolitici e aceeasi data ca si pe finali...

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 4 ore, doru3160 a spus:

Care condensatori i-ai inlocuit, pt ca pe electrolitici e aceeasi data ca si pe finali...

I-am relipit înapoi pe cei vechi crezând că are legătură dar se pare că nu. Cei 4 mici de 220uf și cel mare din dreapta de 680uf dar din cauza că nu se mai găsesc de 680 am pus de 1000.

Link spre comentariu
Vizitator babutza93

Nu am apucat sa mai verific prea multe dar, fenomen nou, când leg alimentarea plăcii finale (canalul drept) acel +34 respectiv -34v o ia razna și buruiaza și canalul stang adică îmi dă acei 33v pe ieșire la difuzoare, menționez că după ce am schimbat toate firele de pe canalul stâng cu unele noi acel canal funcționează fără probleme doar un mic bâzâit care probabil e de pe cablu de semnal.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, babutza93 a spus:

menționez că după ce am schimbat toate firele de pe canalul stâng cu unele noi

Nu vechimea sarmelor conteaza...acum ai avut noroc si le-ai nimerit ca in schema.

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 12 ore, doru3160 a spus:

Nu vechimea sarmelor conteaza...acum ai avut noroc si le-ai nimerit ca in schema.

Nu e vorba de nimerit pt că îmi desenez schema înainte și știu care și unde merg și sunt 2 module identice, am verificat fiecare dioda de pe modul și este în regulă, urmează să verific și rezistentele dar daca sunt (duse) din BD/BC-uri unde mai găsesc așa ceva ??? Că am mai căutat în trecut și nu am găsit.

Editat de babutza93
Link spre comentariu

Daca o placa e legata cum trebuie, nu vechimea sarmelor face diferenta intre a functiona sau nu.

BD-uri si BC-uri au tot fost de vanzare si pe aici pe forum, ma indoiesc asta sa fie o problema, mai ales in zilele noastre, cand poti gasi si mai bune de atat, echivalente.

Link spre comentariu
Vizitator babutza93

Buna seara, am schimbat toate rezistentele de pe placa, și BD-urile că am găsit la magazin, dar la BC-uri in loc de cele originale 256-3buc. , 174 -1buc și 171c 1buc mi-a dat domnul de acolo echivalente, adică în loc de 256 am pus 557, și în loc de 174 și 171 am pus 547. Amplifu funcționează acum pe ambele canale doar că pe stânga semnalul este mult mai tare decât pe dreapta adică muzica se aude mult mai tare, și revin cu ideea la BC-uri ceva nu e compatibil dar nu știu care sau trebuie umblat la semireglabil cumva ???

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 3 ore, sesebe a spus:

Condesatorii electrolitici i-ai schimbat pe toți? Inclusiv aia mici? Dar rezistentele sint toate ok? 

Condensatori doar cei electrolitici 2 la număr, rezistentele măsurate cu multimetru marja de eroare mica, gen in loc de 10k arata 9.9 k, au mai rămas niste piese asemănătoare cu rezistentele care au notațiile in joule și ceva condensatori ceramici care din câte știu nu prea se strica și când o fac cam scot fum, dar cu condensatorii mai băgat la idei deși sunt aceleași valori e posibil sa fie prost facuti, am sa incerc sa ii pun pe cei vechi înapoi sa văd dacă e vreo diferență, deși domnii de la magazin au experiență în electronică, sunt in dubi cu BC-urile alea :tryre

Link spre comentariu

Lasa-i pe aia mari in pace. 

Daca pe un canal se aude mai ince atunci ai condesatori din aia mici cu probleme.

Ar trebui schimbati TOTI condesatorii, mai ales cei electrolitici. Cei plastic pot fi lasati in pace ca aia sint probabil buni - rezista foarte bine in timp.

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 15 ore, Thunderer a spus:

Astia pentru inceput:

JFtbdDe.jpg

Dar si rezistentele alea de toate culorile (nu alea de putere).

Da cei doi i-am schimbat, și tot ce tine de rezistență și era notat cu K. Au rămas în schimb cele notate in joule care nu știu ce sunt. Mă gândesc la cei 2 condensatori cel de 2.2 și cel de 10 uf sa fie defecti, am mai nimerit, unu de 1000uf care pus pe un capacimetru la un prieten indica în jur de 300 uf.

Editat de babutza93
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări