Vizitator babutza93 Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 Buna seara, nu știu dacă întreb unde trebuie, dar am și eu o problema cu un amplificator Electronica industriala (amplificator stereo hi-fi 2x40w) la care i-am schimbat potențiometrele și condensatorii, înainte funcționa doar un canal fiind blocat balansul pe stânga dar acuma după montare îmi scoate un sunet puternic pe boxe ca și cum le-aș orga direct pe trafo, menționez că partea de intrare sunet e deconectata de la placa finalilor. Și am verificat peste tot sa nu fie scurt. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 26, 2019 Partajează Postat Iunie 26, 2019 Pune în scurt întrările în etajele finale și spune ce se intimpla. Nu ai spus ce tensiune DC ai la bornele difuzoarelor. Link spre comentariu
Vizitator babutza93 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 31Vdc pe bornele de la difuzoare, nu am incercat să pun in scurt intrarea de sunet, ceea ce e ciudat e că pe ambele module finale (care sunt separate) e aceași problema și nu știu de ce , fiecare modul funcționează cu 2 SDT 9207 și are 6 fire (4 de alimentare bănuiesc și 2 pt sunet (o mufa cu 2 pini), pe care le-am notat pe o foaie după cum le-am scos de pe placa de alimentare . 4 culori : alb trece printr-o siguranță, albastru care e masa (-), roșu +33vdc și verde -33vdc. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 La tensiunea asta erau demult scrum difuzoarele. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Iunie 28, 2019 Partajează Postat Iunie 28, 2019 Cand ai schimbat condensatorii te-ai asigurat ca i-ai montat corect? La cei polarizati ma refer, evident. Link spre comentariu
Vizitator babutza93 Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Difuzoarele" e doar unu, dintr-un tub de bass, la care i s-a copt buretele de la membrana, de făcut scrum nu prea că e de 10" / 150W-8ohm, condensatorii ce i-am schimbat sunt de pe placa de alimentare și i-am montat corect, i-am repus și pe cei vechi înapoi deși nu au legătură cu sunetul și tot degeaba, la unul din module am umblat ieri (la final) și nu mai da tensiune pe ieșire dar când îl leg și pe al doilea aceași problema îmi dă 31vdc pe ieșire am impresia că are legătură cu finalii amândoi fiind pe aceași placa de răcire, am sa le schimb firele ce pleacă de pe placa și până la ei, oare daca finalul are deja un separator dinacela de plastic (mica) sau cum ii spune se mai pune pastă termica ? Că au și pasta și mie sa nu facă scurt și deaia sa bage tensiune pe ieșire. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Indiferent daca legi acel tub de bass sau nu, tensiunea continua apare din alte cauze. Adica un final sarma. Poate fi si de 100" in diametru, la 30Vcc se face scrum bobina fara regrete. Poza cu partea cu finalii poti pune? Dar sa fie cat de cat clara. Link spre comentariu
Vizitator babutza93 Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Da, când ajung acasă de la servici am sa pun și poze, difuzorul e mare și nu crapă la 30 de volti, într-adevăr vrea să sară din magnet dar la verificare atingeam cate o secundă borna nu mai mult. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Acum 41 minute, babutza93 a spus: difuzorul e mare și nu crapă la 30 de volti Eu as zice sa nu te bizui prea mult pe asta. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Lăsati omul în pace! Poare vrea alt difuzor și nu are încă destule motive....... Pt probleme de genul acesta o persoana ce are suficienta experienta ca să-l poata repara nu are nevoie de ajutorul forumului. Sau măcar cind intri sa întrebi vii deja cu lecțiile făcute, cu măsurători, cu postare de link la schema chiar dacă este destul de raspindite, nu vii cu o întrebare de genul: biriie și nu știu ce are pt ca asta nu demonstrează deloc ca ești capabil să-l repari singur. Editat Iunie 29, 2019 de validae ,,lăsaţi,, se scrie împreunat... Link spre comentariu
Vizitator babutza93 Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Domnule sesebe îmi cer scuze dacă deranjez, daca găseam scheme pe internet nu mă ajutau cu nimic deoarece am cunoștințe de electronică dar nu avansată precum aveți dumneavoastră am habar cum se măsoară cu un multimetru și cum se folosește un ciocan/pistol de lipit și știu în mare parte sa identific componentele (mai noi) dar nu cele dintr-un aparat fabricat într-un an în care eu probabil eram foarte mic sau nu eram deloc, am pus întrebarea de mai sus deoarece am stricat ceva și nu știu ce nefacandu-i nimic în afară de a demonta radiatorul cu partea de finali care sunt dintr-o bucată și au 4 fire de alimentare + 2 de intrare sunet, imediat atașez poze, incerc sa schimb și firele ce duc la finali și pre-finali poate e de acolo problema, având în trecut (acum vreo 7 ani)un amplificator mono cu 2n3055 construit de tata acu vreo 20 de ani și la care la fel am procedat deoarece făcea ceva similar cu asta. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Vezi că umblând pe la radiatoare, poate ai afectat izolaţia dintre radiatoare sau chiar ai încurcat firele . Editat Iunie 29, 2019 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 (editat) Degeaba te-ai supărat. O persoana cu putina experienta înainte de a conecta difuzoarele, mai ales la un amplificator fără protecție DC la ieșire, măsoară tensiunea de la iesire iar la o valoare asa de mare (ai spus ca-s 30V) nici un om care știe ceva electronica nu conectează boxele. Nu sint singurul care ți-am spus ca se vor carboniza bobinele difuzoarelor iar tu spui ca nu vor păți nimic. Las pe alții sa aprecieze dacă...... Ps: ca să nu zici că-s numai cu comentariile negative, dacă ai dezlipit firele de la tranzistorii de pe radiator mai mult ca sigur ca nu le-ai lipit înapoi corect. Iar dacă chiar asa s-a intimplat atunci adio finali și posibil și prefinali. Editat Iunie 29, 2019 de sesebe Link spre comentariu
dan-a2 Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Puneti poze si eventual si schema (daca o aveti ) , !! Link spre comentariu
Vizitator babutza93 Postat Iunie 29, 2019 Partajează Postat Iunie 29, 2019 Acum 16 minute, sesebe a spus: Degeaba te-ai supărat. O persoana cu putina experienta înainte de a conecta difuzoarele, mai ales la un amplificator fără protecție DC la ieșire, măsoară tensiunea de la iesire iar la o valoare asa de mare (ai spus ca-s 30V) nici un om care știe ceva electronica nu conectează boxele. Nu sint singurul care ți-am spus ca se vor carboniza bobinele difuzoarelor iar tu spui ca nu vor păți nimic. Las pe alții sa aprecieze dacă...... Ps: ca să nu zici că-s numai cu comentariile negative, dacă ai dezlipit firele de la tranzistorii de pe radiator mai mult ca sigur ca nu le-ai lipit înapoi corect. Iar dacă chiar asa s-a intimplat atunci adio finali și posibil și prefinali. Nu m-am supărat de loc, din potrivă, la firele de la tranzistori nu am umblat deloc, am schimbat condensatorii care sunt pe alta placa și 2 potențiometre de la înalte și joase, înainte de a demonta ceva întotdeauna îmi notez pozitia firelor și fac niste poze, din păcate momentan nu pot sa incarc poze deoarece e gata bateria de la aparat (telu face poze prea mari), referitor la boxe, difuzorul l-am conectat fără sa masor ieșirea de boxe, apoi după ce am văzut că mai avea puțin și sarea din orbită am măsurat ieșirea cu multimetru, canalul stâng este în regulă măsurat doar el cu cel drept decuplat de la alimentare pe ieșirea de boxe da un impuls de vreo 4v, iar în momentul conectării la alimentare și a celui drept o ia razna. Am măsurat între colector (carcasa rotunda a finalului) și - și îmi dă 33v, din câte îmi aduc aminte în funcție de finali pnp npn diferă și s-ar putea sa nu fie ok. Finalul este SDT 9207 capsulat iar placa aceea în afară de niste rezistente și condensatori are vreo 12 diode care s-ar putea sa fie bulite, firele dintre finali, pre-finali le-am schimbat acuma dar din păcate tot așa face. Link spre comentariu
Postări Recomandate