Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificatoare AF vechi romanesti.-remedieri

Vizitator niki37

Postări Recomandate

Acel J nu vine de la Joule. Cred ca e clasa de precizie.

Daca sursa componentelor nu e de incredere, masurati toate componentele inainte de a le planta. 

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 13 ore, Thunderer a spus:

Acel J nu vine de la Joule. Cred ca e clasa de precizie.

Daca sursa componentelor nu e de incredere, masurati toate componentele inainte de a le planta. 

Am măsurat rezistentele că să nu mai caut după coduri și erau ok , pt condensatori nu am cu ce sa masor, iar tranzistorii nici atât. Dar problema am rezolvato cumpărând azi dimineață din târg un A350 cu finalii arși la prețul de 20 de lei si care era identic intern ca și placi, din 2 placi finale una a fost varza iar la cealaltă i-am schimbat unul din BD-uri ce era crăpat și acuma este totul ok și funcționează perfect. La placa pe care am schimbat atâtea piese pe lângă faptul că se auzea mult mai încet crea și interferente pe canalul stang, adică cu sau fara sursa de sunet se auzea un bâzâit puternic pe difuzoare. Și de aici am ajuns la concluzia că dacă nu schimbi o piesa cu una care e identica pierzi timp degeaba, referitor la acele BC-uri care sunt (echivalente ") și alte vrajeli date de vanzatori că să scape de piesele rămase pe stoc de cine știe când. noroc că am găsit amplificatorul asta in targ. Va mulțumesc tuturor care ați răspuns la problema asta, va datorez o bere ! O duminica plăcută !

Link spre comentariu
Acum 2 ore, babutza93 a spus:

.............................

Și de aici am ajuns la concluzia că dacă nu schimbi o piesa cu una care e identica pierzi timp degeaba, referitor la acele BC-uri care sunt (echivalente ") și alte vrajeli date de vanzatori că să scape de piesele rămase pe stoc de cine știe când. noroc că am găsit amplificatorul asta in targ. Va mulțumesc tuturor care ați răspuns la problema asta, va datorez o bere ! O duminica plăcută !

Complet gresita concluzia ta.

BC-urile alea pe care ler-ai montat erau chiar mai bune decit originalele.

Problema este bijbiiala in depanare. Depanarea nu se face doar schimbind piese. Nu am vazut nici o masuratoare serioasa facuta pe schema. 

Deci asta ne este depanare ci cirpeala.

Link spre comentariu

La tăți ni-i greu...

Acum 7 ore, babutza93 a spus:

Și de aici am ajuns la concluzia că dacă nu schimbi o piesa cu una care e identica pierzi timp degeaba, referitor la acele BC-uri care sunt (echivalente ") și alte vrajeli date de vanzatori

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 7 ore, sesebe a spus:

Complet gresita concluzia ta.

BC-urile alea pe care ler-ai montat erau chiar mai bune decit originalele.

Problema este bijbiiala in depanare. Depanarea nu se face doar schimbind piese. Nu am vazut nici o masuratoare serioasa facuta pe schema. 

Deci asta ne este depanare ci cirpeala.

Pai măsurătoare serioasa ??? Când sunt rezistente care sunt bune, condensatori pe care nu am cu ce sa ii masor și tranzistori mai bătrâni decât mine și habar nu am cum se măsoară sau ce valori ar trebuii să aibă, am terminat o școală pe profil dar degeaba, mă învățat tata mai multe decât școala. Și știu că pt tranzistori erau acele multimetre cu soclu special dar al meu nu are așa ceva. Am luat alta placa am schimbat bd-urile defecte cu cele cumpărate noi și funcționează perfect cat despre cealaltă placa și interferenta creată de ea nu știu ce să spun, ori greseala mea ori mai era ceva defect ceva ce in magazin nu se mai găsește de mult. Iar la partea cu depanarea, am depanat multe până acum inclusiv tv-uri cu tub cinescopic și nu am avut atâtea bătăi de cap cum am avut cu amplifu ăsta.

Link spre comentariu

Ehei, pe vremuri "masuram" semiconductoarele cu ohmetrul. 

Voltmetru ai? Macar ceva tensiuni sa verifici, aia ti s-a cerut. 

Nu trebuie sa te simti atacat daca ti se cer anumite masuratori, de multe ori este invocata utilizarea globului de cristal.

Ai avut noroc sa schimbi cateva piese si sa mearga, rar este atat de simplu.

LE: nu am verificat (nu mai conteaza), insa e posibil ca tranzistoarele cumparate sa aiba alta configuratie la pini. Un tranzistor nu e un surub: filetul pe stanga indiferent de lungime. 

LLE: Test editare text dupa 3 ore. De ce functioneaza?

Editat de Thunderer
Link spre comentariu
Vizitator babutza93
Acum 5 minute, Thunderer a spus:

Ehei, pe vremuri "masuram" semiconductoarele cu ohmetrul. 

Voltmetru ai? Macar ceva tensiuni sa verifici, aia ti s-a cerut. 

Nu trebuie sa te simti atacat daca ti se cer anumite masuratori, de multe ori este invocata utilizarea globului de cristal.

Ai avut noroc sa schimbi cateva piese si sa mearga, rar este atat de simplu.

LE: nu am verificat (nu mai conteaza), insa e posibil ca tranzistoarele cumparate sa aiba alta configuratie la pini. Un tranzistor nu e un surub: filetul pe stanga indiferent de lungime. 

Normal că nu e un surub, și nu am spus că sunt noob ci știu ceva electronică încât să mă descurc, iar de vreo 5 ani fac scheme și dulapuri electrice pe parte de automatizari, și multe altele iar despre supărat sau atacat nici nu se pune problema, sunt foarte prietenos și calm nu mă supăr așa de usor. Am avut noroc că am găsit piese ce sa pot schimba, că dacă era ceva mai nou schimbam tot ce nu puteam să masor și tot se rezolva. Pace !

Link spre comentariu

Bun, deci stii sa folosesti un multimetru, nu?

Ti-am dat schema acum citeva pagini.

Fa o copie in calculator la tine si editeaz-o punind pe ea tensiunile in fiecare nod din etajul final.

Posteaza aici schema cu tensiunile notate pe ea.

Ai sa vezi ca daca ai sa faci chestia asta deja ai sa vezi diferente intre canale.

Indiferent ce vezi pune schema cu valorile masurate (pt ambele canale este si mai bine) si ai sa vezi ca se vor gasi destui care sa te indrume ce sa faci mai departe.

Link spre comentariu
Vizitator babutza93
La 14.07.2019 la 23:54, sesebe a spus:

Bun, deci stii sa folosesti un multimetru, nu?

Ti-am dat schema acum citeva pagini.

Fa o copie in calculator la tine si editeaz-o punind pe ea tensiunile in fiecare nod din etajul final.

Posteaza aici schema cu tensiunile notate pe ea.

Ai sa vezi ca daca ai sa faci chestia asta deja ai sa vezi diferente intre canale.

Indiferent ce vezi pune schema cu valorile masurate (pt ambele canale este si mai bine) si ai sa vezi ca se vor gasi destui care sa te indrume ce sa faci mai departe.

Cu tot respectul, dar nu pot sa dezmembrez tot amplifu și să încep să masor fiecare nod, din cauza serviciului nu prea am timp liber, data viitoare promit că voi posta cu lecția învățată, îți mulțumesc .

Link spre comentariu

Tocmai aia e, ca pt masura nu trebuie sa dezmembrezi nimic.Pt schimbat haotic, dupa ureche, piesele care ti se par ciudate de o culoare anume, asta da munca in zadar.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, babutza93 a spus:

Cu tot respectul, dar nu pot sa dezmembrez tot amplifu și să încep să masor fiecare nod, din cauza serviciului nu prea am timp liber, data viitoare promit că voi posta cu lecția învățată, îți mulțumesc .

N-ai inteles nimic!

Ai schema din nou, doar etajul final:

0NMcEvw.png

Editeaz-o si pune-o din nou pe forum cu tensiunile fata de masa placii din punctele marcate cu rosu si cu tensiunile masurate la bornele componentelor marcate cu albastru (ai marcat intre ce puncte sa masori).

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
La 26.06.2019 la 21:55, babutza93 a spus:

Buna seara, nu știu dacă întreb unde trebuie, dar am și eu o problema cu un amplificator Electronica industriala (amplificator stereo hi-fi 2x40w) la care i-am schimbat potențiometrele și condensatorii, înainte funcționa doar un canal fiind blocat balansul pe stânga dar acuma după montare îmi scoate un sunet puternic pe boxe ca și cum le-aș orga direct pe trafo, menționez că partea de intrare sunet e deconectata de la placa finalilor. Și am verificat peste tot sa nu fie scurt. 

Buna seara.

Rog postare schema amplificator stereo hi-fi 2x40w .

Detin acest model de amplificator defect dar nu am schema (cel de 2x35 este diferit).

651754962550103588163958-88071-700_700.jpg

Link spre comentariu
La 16.07.2019 la 12:01, sesebe a spus:

N-ai inteles nimic!

Ai schema din nou, doar etajul final:

0NMcEvw.png

Editeaz-o si pune-o din nou pe forum cu tensiunile fata de masa placii din punctele marcate cu rosu si cu tensiunile masurate la bornele componentelor marcate cu albastru (ai marcat intre ce puncte sa masori).

Rog postare schema completa amplificator 2x40W.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Va salut domnilor colegi,am achiziționat si eu de curind un asemenea amplificator 2x40w si se aude încet si gajait,am schimbat condensatori din etajele finale si degeaba,mentionez ca toti tranzistori din etajele finale sunt buni,Ce ar putea fi defect,Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări