Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trimeri ?!

dacos

Postări Recomandate

Nu are restrictii de folosire, doar ca intr-o corectie RIAA ma indoiesc sa ai nevoie de reglaj la 0,2pF; 0,8pF; sau chiar 1pF...dar daca ai nevoie de asa ceva, nu numai ca e voie, dar e printre putinele metode de a regla la asa finete.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu . Nu prin aceasta metoda . Ca idee ... am vazut in ceva aparate ( chiar industriale ) condensatori placheta ( 0,1 micro ) "ajustati "cu sficul ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

D-l gauss, nu fiti negativist...

Citat

Nu se pot obtine valori de ordinul nF?

Se poate, dar probabil nu te-ai intrebat la ce dimensiuni va ajunge asemenea condensator...:rade:

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Va multumesc pentru corectie . Mi - ati "facut "ziua , cum se zice in alte parti ( trebuie sa ma obisnuiesc ) . Adica ati adus o raza de soare ...  Deja rumeg o metoda si proceduri pentru inlocuirea electroliticilor ... in special cei de sute de mii de micro , audiofili ... Astfel , vor dispare curenti de fuga , formarea inainte de utilizare  etc . Numai ca am imbatranit , ma deplasez mai greu . Si trebuie , pe langa ( eventualul ) rezultat . Cred ca si o scara ... , bicicleta sigur !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Stiu de gluma . Pe masura ce trece timpul , din ce in ce mai mult ... Am si declarat , in topicul cu cea mai nashpa meserie . 

P.S. - cred ca am " sparge " youtube ... , celebritatea e ( doar ) la un pas . Alaturi ( probabil ) de restrangerea activitatii ( infaptuita prin act medical ) ... legenda , descoperirea ascunsa de guvernele si fabricantii de electrolitici care ... etc . Si armata de adepti si sustinatori fanatici ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Intrebarea nu este absurda. Exista condensatoare tubulare de nF subtiri la care armatura exterioara poate fi bibilita. Din pacate ceramica respectiva nu prea este stabila termic.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, puriu a spus:

Din pacate ceramica respectiva nu prea este stabila termic.

Deci greu de controlat valoarea in practica, ceea ce poate deveni foarte placut..La rece va fi o curba RIAA iar la cald va fi altceva...

Era vorba daca pe principiul bobinarii unui fir, pe alt fir suport, se poate ajunge la nF...ceva asemanator cu intrebarea daca intr-un WC peste care a cazut bomba atomica iti poti face nevoile.:rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări