validae Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Nu cred că se supără inițiatorul, tinerii nu cred că știu de metodele astea de ajustare a capacității, în domenii de ordinul picoFarazilor.... Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Uneori spirele scoase nu se tundeau, se bobinau deasupra celorlalte pentru reglaje ulterioare. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 ca idee, poate fi folosit un astfel de condensator intr-o corectie RIAA, unde sunt mai greu de procurat condensatori cu valori nestandardizate? Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) Nu are restrictii de folosire, doar ca intr-o corectie RIAA ma indoiesc sa ai nevoie de reglaj la 0,2pF; 0,8pF; sau chiar 1pF...dar daca ai nevoie de asa ceva, nu numai ca e voie, dar e printre putinele metode de a regla la asa finete. Editat Ianuarie 29, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Nu se pot obtine valori de ordinul nF? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) Nu . Nu prin aceasta metoda . Ca idee ... am vazut in ceva aparate ( chiar industriale ) condensatori placheta ( 0,1 micro ) "ajustati "cu sficul ... Editat Ianuarie 29, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) D-l gauss, nu fiti negativist... Citat Nu se pot obtine valori de ordinul nF? Se poate, dar probabil nu te-ai intrebat la ce dimensiuni va ajunge asemenea condensator... Editat Ianuarie 29, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) Va multumesc pentru corectie . Mi - ati "facut "ziua , cum se zice in alte parti ( trebuie sa ma obisnuiesc ) . Adica ati adus o raza de soare ... Deja rumeg o metoda si proceduri pentru inlocuirea electroliticilor ... in special cei de sute de mii de micro , audiofili ... Astfel , vor dispare curenti de fuga , formarea inainte de utilizare etc . Numai ca am imbatranit , ma deplasez mai greu . Si trebuie , pe langa ( eventualul ) rezultat . Cred ca si o scara ... , bicicleta sigur ! Editat Ianuarie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Era doar o gluma, dar n-am vrut sa apelez la formula consacrata ''sper ca stiti de gluma''...am pus doar un maimutoi care rade. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) Stiu de gluma . Pe masura ce trece timpul , din ce in ce mai mult ... Am si declarat , in topicul cu cea mai nashpa meserie . P.S. - cred ca am " sparge " youtube ... , celebritatea e ( doar ) la un pas . Alaturi ( probabil ) de restrangerea activitatii ( infaptuita prin act medical ) ... legenda , descoperirea ascunsa de guvernele si fabricantii de electrolitici care ... etc . Si armata de adepti si sustinatori fanatici ... Editat Ianuarie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Intrebarea nu este absurda. Exista condensatoare tubulare de nF subtiri la care armatura exterioara poate fi bibilita. Din pacate ceramica respectiva nu prea este stabila termic. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Intrebarea a fost referitoare la metoda folosita si descrisa in topic . Altfel , putem extinde la orice . Ma rog , nu am nimic impotriva ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Acum 2 minute, puriu a spus: Din pacate ceramica respectiva nu prea este stabila termic. Deci greu de controlat valoarea in practica, ceea ce poate deveni foarte placut..La rece va fi o curba RIAA iar la cald va fi altceva... Era vorba daca pe principiul bobinarii unui fir, pe alt fir suport, se poate ajunge la nF...ceva asemanator cu intrebarea daca intr-un WC peste care a cazut bomba atomica iti poti face nevoile. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 (editat) Da ... dar dupa aceea luminezi noaptea ... si pana faci manichiura la 12 degete , te blesteama cosmeticiana ! ... Editat Ianuarie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 29, 2019 Partajează Postat Ianuarie 29, 2019 Nu, raspunsul era da, cu conditia sa-ti gasesti curul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum