Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare Genius SW-3600

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua, sa traiti.

Vin cu o rugaminte la domniile voastre. Daca nu reusesc sa fac ceva la indicatiile voastre pretioase o sa va rog sa-mi spuneti care sunteti din Iasi si binevoiti sa-mi dati o mana de ajutor.

Dar sa vedem ce isprava am.

Am cumparat de aici de pe forum un sistem Genius SW-3600 cu publicitate de "perfect functional". L-am vrut doar pentru subwoofer, sa-l conectez la o iesire de sub de la un receiver, asa ca nu m-a deranjat ca o parte nu functiona (dreapta fata + spate), defect gasit ulterior.

Asadar, audio la momentul cumpararii era prezent doar pe subwoofer, centru si satelitii de pe partea dreapta.

De cateva zile mi s-a pus pata ca as vrea sa folosesc partea de amplificare al subwooferului si sa renunt la receiver. Asa ca am gasit placa electronica de schimb (placa #1) cu 2xTDA7269A, responsabila de Front&Rear (HT510-6 VER1.0 94V0); zic numai bine o inlocuiesc si am scapat.

Numai ca dupa ce am alimentat sistemul a iesit fum din IC3, surpriza, zic bag placa veche la loc (placa #2), ca-i mai bine macar cu 1 canal decat deloc, si cand colo nici la placa initiala nu mai am audio, nici macar pe canalul ala drept.

Asadar, la momentul actual audio am doar pe subwoofer + centru (ca au amplificarile pe placa separata), iar pe sateliti deloc, kaput.

Cateva nedumeriri:

- placa electronica ce serveste satelitii FrontLeft, FrontRight, RearLeft si RearRight are 2 TDA-uri; din schema bag de seama ca unul este pentru Front si celalalt este pentru Rear. Daca era sa fie unul ars, nu ar fi insemnat sa nu se mai auda fie Front fie Rear? Iar eu aveam audio doar pe o parte, FrontRight si RearRight. Sunt in cascada pusi sau erau stricati ambii numai cate juma? 

- ce s-a intamplat de s-a stricat si farama aia de functionalitate din placa originala (placa #2)? Mai mult decat sa scoti alimentarea si sa scoti mufele nu prea ai ce altceva sa faci cand scoti placa. Ba chiar am pus si pasta termica la final, asa de sigur eram ca placa noua functioneaza. :))

Acum am 2 placi electronice cu 0 functionalitate.

Placa in care am avut eu incredere (placa #1) are un TDA ars, se vede si in poze. La restul TDA-urilor nu-mi dau seama (exista ghid cum se masoara?). La o inspectie si masuratori la punctele inegrite totul pare ok si nu-mi dau seama ce trebuie facut / inlocuit. Decat sa iau TDA-uri ca sa le vad iar fumul, prefer sa inteleg de unde e comportamentul asta si sa caut ajutor. Ca daca a iesit fum din placa aia imediat dupa alimentare, presupun ca sunt riscuri sa iasa si la altele oricat de noi ar fi, problema putand fi in alta parte decat placi.

Poze: https://photos.app.goo.gl/VaKQ1gaHjAFxrYHu6

- placa #1: placa electronica de schimb cumparata de pe net

- placa #2: placa originala, cea cu care a venit sistemul; se vede ca a mai fost reparata si in trecut

PS. Volumul a luat-o razna la rotit, parca are nisip in el, joaca si nu mai face contact pe unele portiuni. Dar ma inteleg cu el, il las pe la jumate si jonglez cu volumul de PC si cel de la sub (ca pana acum asta m-a interesat).

Eu voi incerca sa depanez in masura timpului, dupa lucru. Si din nou, daca sunteti din Iasi si ma puteti scapa de chin, raise a hand.

Multumesc!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobo

5

• adydep

4

• dan cod

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

In momentul cand am dat drumul la alimentare si a sfarait, placa era in aer - nu era lipita de radiator. Si pe langa asta, aveam si o boxa de 30W conectata (cand un TDA are 14W pe canal), dar nu exista semnal audio la input. Am presupus ca la volum mic nu o sa fie problema daca testez temporar.

Dar cand am revenit la placa originala, cea la care doar o parte functiona, am conectat-o cu finalii de radiator si cu pasta termoconductoare intre ele. Dar nu a mai functionat deloc cum functiona ea partial.

Am facut o prostie, asa-i?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Aveti schema sistemului? Va puteti ghida cate tensiuni scoate sursa si daca sunt corecte? Pe acelasi model producatorul poate interveni cu modificari minore.Posteaza o schema daca ai...

Link spre comentariu
Acum 5 ore, dan-a2 a spus:

Verifica si sigurantele puse pe firele bratului de putere care vin din trafo  ,  nu stiu sigur daca modelul asta are dar celelalte au !!

Off topic.

Am primi ieri la reparat un Genius model 5005.

Finalul de bass explodat iar traful cu spire in scurt in primar.masoara2 ohmi in primar si arde instant siguranta de pe 220v( cu traful deconectat de la restul montajului).

Maine merg in oras sa vad cine il rebobineaza.

Sunt dezamagit ca orezarii nu au pus sigurante in secundar,singura siguranta din tot sistemul este cea din primar.

Deci nu au toate digurante de protectie.

Eu o sa i pun si in secundare daca rezolv cu rebobinarea.

Link spre comentariu
1 hour ago, clement said:

Aveti schema sistemului? Va puteti ghida cate tensiuni scoate sursa si daca sunt corecte? Pe acelasi model producatorul poate interveni cu modificari minore.Posteaza o schema daca ai...

Am urcat schema in format PDF. Danke frumos!

KYE-DHT510.pdf

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 21 minute, bobo a spus:

Off topic.

Am primi ieri la reparat un Genius model 5005.

Finalul de bass explodat iar traful cu spire in scurt in primar.masoara2 ohmi in primar si arde instant siguranta de pe 220v( cu traful deconectat de la restul montajului).

Maine merg in oras sa vad cine il rebobineaza.

Sunt dezamagit ca orezarii nu au pus sigurante in secundar,singura siguranta din tot sistemul este cea din primar.

Deci nu au toate digurante de protectie.

Eu o sa i pun si in secundare daca rezolv cu rebobinarea.

Daca nu punea nimeni mai mare în primar decât trebuia nu se ardea traful.

Link spre comentariu

In primar nu stiu ce siguranta a pus proprietarul ca  siguranta si soclul erau scrum si sticla sparta la siguranta.

Eu am pus de 2a  intr un soclu pe fir(am anulat soclul de panou ca era scrum)ca pe schema.

Sistemul s a defectat in urma socurilor electrice pe retea de la Enel de acum cateva zile,avarii multe in localitatile din Bz.

Editat de bobo
Link spre comentariu

O sa il duc la un atelier specializat.

Nu am timp de asa ceva, nici sarma si nici chef.

Multumesc.

Acum 9 minute, andrei_ a spus:

E vorba de trafo cu 2*27V ,2*12 V ,1*12 V?

Scuze.

Am gresit.

Este de 2x27v si 2x13,5.

Primarul este jos si peste el bobinate secundarele.

Nu cred ca este asa usor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări