ioannis Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 va salut. am mai multe lampi ecc82 si caut o scema ca sa construiesc un amplif p.t casti. am gasit ala de la OTL dar vreau parerile voastre inainte sa ma apuc de construit. impedanta de iesire as dori sa fie intre 100 si 600 ohm. daca cumva aveti o scema mai buna decit OTL va rog sa o postati!! am cautat pe forum si am gasit amplif p.t casti dar nu cu ecc82. astept pareriile voastre!!!! edit: ti-am modificat titlu ca sa stie lumea ca e vb de alt OTL Link spre comentariu
blue Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 salut, am construit un otl pt. casti cu 6n1p+pl504 .testele au fost facute pe 50 ohm cu distorsiuni minimalizate. alimentarea este la 170v/60 ma filtrata cu 2 ori 470 micro si 12H. initial am incercat mai multe tuburi:pl508 , el84, 6l6. ecl 86, 6h8c, ecc85, 6080, cel mai mult mi-a placut ultimul. am ales pl 504 findca am mai multe tuburi noi si s-a comportat excelent. in final otl -ul suna foarte cald si dinamic [casti AKG 240 de 600 ohm] dar merge foarte bine si pe 32 ohm. S/N este mai bun 87 d/B, tens. de input 100 mv amplificarea de 27 ori pe 300 ohm Link spre comentariu
ioannis Postat Iulie 30, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2007 multumesc mult p.t raspunsuriile! daca toti sinteti de acord ca se aude bine schema de mai sus o sa incerc sa construiesc si eu acest ampif! :)blue : poti sa postezi te rog frumos scema cu 6n1p+pl504? Link spre comentariu
blue Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 sigur ca da, cu multa placere. in cel mai scurt timp voi posta schema si fotografia eventual detalii. Link spre comentariu
blue Postat August 3, 2007 Partajează Postat August 3, 2007 salut, schema promisa Link spre comentariu
d2134 Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 Frumos realizat!Nu sunt, totusi, prea mari pentodele PL504 pentru un amplificator de casti? Nu ajungea o pereche de EL84(6P14P) + 6N1P sau numai o pereche de ECL82(6F3P)? Ma gindesc si la marimea transformatorului de alimentare. Pina la urma, nu e mare cistig sa scapi de transformatoarele de iesire si sa faci un traf de alimentare imens... Link spre comentariu
blue Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 ai dreptate, dar pt. o impendanta scazuta la iesire am facut acest compromis Link spre comentariu
d2134 Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 pt. o impendanta scazuta la iesire am facut acest compromisAsta asa e, ai dreptate! Cred ca pot duce si casti de 8 ohmi. Link spre comentariu
blue Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 nu, sub 32 ohm distorsiunile cresc drastic. Link spre comentariu
zal Postat August 4, 2007 Partajează Postat August 4, 2007 Arata frumos, e lucrata ingrijit si functional, in curind te vei lua la intrecere cu felixx. :supz: Link spre comentariu
d2134 Postat August 5, 2007 Partajează Postat August 5, 2007 sub 32 ohm distorsiunile cresc drastic.Asta fiindca curentul prin tub este destul de mic (53 mA). Poate fi marit pina la 150 - 200 mA fara probleme pentru PL504Arata frumos, e lucrata ingrijit si functional, in curind te vei lua la intrecere cu felixx.Se vede ca omul lucreaza ingrijit si dupa cum sunt desenate schemele. Unii fac niste "schite" de numai inteleg nici ei a doua zi... Link spre comentariu
pusttiu Postat August 7, 2007 Partajează Postat August 7, 2007 daca ar fi fost anodica mai mare la PL nu mai aveai nevoie de casti...ca se auzea direct pe boxe... ... faine capisoanele pt anozi....de unde sunt ca nu prea i-mi dau seama din poze??cutia e de tabla de inox sau altceva,,,poate pui poze si cu lateralel..ca nu vad cum e imbinata.. felicitari , arata bn Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum