Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help - radio ILMENAU !!!!!

marshall

Postări Recomandate

sau daca tii neaparat, o alta varianta ar fi sa scoti o mufa din intrarea in preamplificator, pe care sa o fixezi unde iti convine (cit mai ascunsa in capacul din spate) si in care sa infingi chitara atunci cind te vrei auzit pe lampi.te rog frumos: NU STRICA APARATUL!!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marshall

8

• Kosmin

4

• MiniTehnicus

3

• hbi

3

Top autori în acest subiect

Nu stiu sigur dar din poze este posibil ca difuzorul sa fie de impedanta maresi sa nu aiba nevoie de trafo de iesire.Din pacate pozele disponibile cu sasiul sunt doar cu partea din spate.

Link spre comentariu

sau daca tii neaparat, o alta varianta ar fi sa scoti o mufa din intrarea in preamplificator, pe care sa o fixezi unde iti convine (cit mai ascunsa in capacul din spate) si in care sa infingi chitara atunci cind te vrei auzit pe lampi.te rog frumos: NU STRICA APARATUL!!!!

bine ... f buna ideea dar cum fac asta practic ?cum sa scot mufa aia ... daca nu am o schema ?
Link spre comentariu

bine ... f buna ideea dar cum fac asta practic ?cum sa scot mufa aia ... daca nu am o schema ?

pai vezi ce lampa finala are, daca e cu ECL81 atunci in g1 a triodei lampii poti pune un comutator si tragi si un cablu ecranat pt mufa de pe spatele radioului si aia ealtfel daca ai varianta cu ebf80+el84 atunci aplici semnalul in g1 a pentodei lampii ebf80fa si tu poze ceva ca sa vedem despre ce e vb, asa nici noi nu putem sa-ti spunem exact ce si cum
Link spre comentariu
Vizitator CDT

schema aparatului o gasesti in cartea "Scheme de radioreceptoare" vol 2 pag 75. daca nu ai posibilitatea sa gasesti cartea respectiva da-mi o adresa de mail pe privat si ti-o trimit scanata. este echipat cu ECH81, 2x EBF80, EL84 si EM11. nu iti recomand utilizarea ca ampl de chitara, alimentarea se face cu autotransformator. redresarea e monoalternanta cu o dioda semiconductoare. difuzorul e de impedanta joasa, are traf de iesire.

Link spre comentariu

daca iti dai cuvintul in fata forumistilor ca nu strici aparatul sigur vei primi un raspuns la intrebarea ta! cu stima !

Ok nu il stric daca ma ajuta cineva (cu informatii) sa fac un amp de chitara. dar tre` sa-mi spuna ce sa fac pas cu pas ca nu am mai facut nici unul pe lampi pana acum. cu trafurile alea tre sa le iau de undeva gata facute ca nuj sa le bobinez. a, nu-mi prezentati oferte pt ca nu imi permit sa cumpar unul facut de-a gata. multumesc mult !
Link spre comentariu

vezi aici ca e destul de simplu si micut

trafuri vezi vb cu dj_dog(numai ca sa-i dai datele trafului), lampi + socluri pusttiuc si restu de piese ori de la magu cu banneru din capu paginii ori din alta parte;

Link spre comentariu

Poza unui radio Ilmenau 66/55W fabricat de Stern-Radio Sonneberg (RFT), RDG, probabil in jur de 1955, acelasi model ca cel al lui marshall.

Un model frumos, cu carcasa din bachelita. De asemenea un montaj interesant, cu acord din bobine, fara condensator variabil.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări