marshall Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 salut! vreau sa-mi construiesc un amplificator de chitara dintr-un radio vechi pe lampi. deci radioul este nemtesc, "ILMENAU" este probabil numele lui, si are in componenta urmatoarele tuburi: ECH 81 - 1buc, EBF 80 - 2 buc, EL 84 - 1buc. ca butoane nu are decat un pot de volum si unul de schimbare a frecventei. nu are alte clape, butoane de reglaj etc etc. radioul este in stare de functionare dar vreau sa-l modific si sa fac un amp cu corectii de ton (bass medii inalte) precum si overdrive. nu ma intereseaza ce putere o sa scoata ci vreau in special o calitate buna a sunetului. ma poate ajuta careva? multumesc mult ! edit: am modificat titlu ca sa se stie despre ce e vb in topic, "help help help" nu pre ajuta, asa ca pe viitor fii mai atent la titlu Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Este modelul asta? Link spre comentariu
marshall Postat Iulie 30, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2007 nu nu e modelul asta ... al meu este un model de 55 W. din pacate nu am o poza sa pun dar poate reusesc sa gasesc ceva pe net si sa postez o copie. Link spre comentariu
hbi Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 eu zic sa-l lasi asa cum este, mai cu seama ca este functionabil. e pacat sa-l dihoci. daca vrei un amplificator de chitara, ori cumperi unul nou sau la mina a doua, ori iti faci tu unul! parerea mea! toate bune! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Daca vrei pot sa-ti vind convenabil finalul gata facut: http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=167758#167758 .In felul asta scapi de cea mai grea problema, cea a transformatorului de iesire. Link spre comentariu
marshall Postat Iulie 30, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2007 pai nu are etajul final al lui original ? el 84 nu cu asta se ocupa ?eu vroiam doar sa modific preampul sa-i adaug corectorul de ton si unitatea de drive nu ? in alta ordine de idei radioul este ilmenau super 66 / 55 W. in fine ... ma poate ajuta totusi cineva ? o schema o idee ceva de care sa ma agat cat de cat daca nu are nimeni nimik concret si detailat ... Link spre comentariu
zal Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Daca nu vei fi multumit de rezultat iti va parea rau ca ai stricat aparatul.Mai bine faci un amplif mai puternic de la inceput. Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 o schema o idee ceva de care sa ma agat cat de cat...Vezi aici: http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Amplificator%20WASP/index.htm Link spre comentariu
marshall Postat Iulie 31, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2007 oare pot folosi EBF 80 in loc de 6N2P ? bineinteles alimentate corespunzator ? Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 Nu cred ca stii dar ebf80 e dubla dioda-pentoda si 6n2p e dubla trioda, deci sunt diferite; poate vrei sa folosesti partea de pentoda din ebf80 dar necesita cam -2V pe g1; Link spre comentariu
marshall Postat Iulie 31, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2007 nimeni ? nimik ? poate vrea civa sa facem un schimb : radioul + diferenta pe un amp mic de chitara ? nu vreau unul puternic pt ca nu am ce face cu el ... Link spre comentariu
d2134 Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 Nu. EBF80 e o dubla dioda+pentoda de semnal mic, toate cu catod comun. 6N2P este o dubla trioda cu triodele total separate. Foloseste 6N2P sau ECC83, ECC803. In cazul ultimilor fi atent la alimentarea filamentelor. Aceste tuburi sunt dintre cele mai folosite in amplificatoare de chitara, partea de efecte si corectie ton. _____________________________________________________ nimeni ? nimik ? poate vrea civa sa facem un schimb : radioul + diferenta pe un amp mic de chitara ? nu vreau unul puternic pt ca nu am ce face cu el ...M-as prinde eu dar sa vad radioul prima data. d2134 nu mai posta consecutiv, ai butonul edit pt a reveni asupra celor scrise de tine Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 Apropo de radioul de mai sus, iata o poza cu interiorul mai in detaliu aiciIar modelul Super 64/80W "Ilmenau 480" Stern Sonneb, pe net scrie ca are lampile astea in componenta sa ECH81, EBF89, ECL81, EZ80.Si ECL81 este si ea destul de ''rara'' fiind fabricata doar de RFT din cate stiam eu, ECL81 a mai fost folosita si prin radiourile nemtesti AEG. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 31, 2007 Partajează Postat Iulie 31, 2007 Am cautat pe google si este o familie de aparate de radio Ilmenau.Caracteristica de baza este aceeasi cutie identica pentru toate modelele.Iar constructia sasiului este identica, sunt doar 4 tuburi, doar tipurile de tuburi difera in functie de model si data fabricatiei.Primele modele foloseau si EZ80 la care s-a renuntat si a fost inlocuit cu diode redresoare (posibil cu seleniu).Pozele pe care le-am postat au fost doar orientative, acum se cunoaste si modelul exact. Link spre comentariu
marshall Postat Iulie 31, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2007 am cautat si io da fara succes ... de aia m-am hotarat sa cer ajutor pe forum ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum