Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare chromecast la monitor cu intrareDVI

altuser

Postări Recomandate

Buna dimineata,

Am incercat sa conectez un dispozitiv chromecast 3, cel din link, la monitorul acer v226hql.

Monitorul nu are hdmi, are doar DVI si VGA. Intrarea DVI o folosesc de obicei pentru vizioare programe tv princonectarea la decodorul digital HD. Conectarea o fac printr-un cablu HDMI->DVI, sunetul il iau direct din decodor, redau audio prin boxe.

Deoarece nu pot conecta direct chromecast la monitor, are doar HDMI-tata, am facut-o printr-un adaptor HDMI->HDMI (mama-mama). Dispozitivul sursa se conecteaza la chromecast dat pe monitor nu apare semnal video, imagine. Am testat cu laptop(windows10), tableta(android 6.0), ipad(ios12.1.1) si macbook(mac os 13.6/high sierra). Toate sursele folosite pentru testredau fara probleme daca pun chromecast la tv direct prin HDMI.

Care sa fie cauza? Incompatibilitate DVI-HDMI? De ce redarea de pe decodorul digital merge? Adaptorul HDMI-HDMI l-am testat pe televizor, am conectat asa: chromecast->adaptor->cablu HDMI/DVI->televizor. Este ok. De ce daca schimb televizorul cu monitor nu merge?

https://www.emag.ro/google-chromecast-3-hdmi-streaming-media-player-chromecast3/pd/D18RKCBBM/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• altuser

3

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, altuser a spus:

Buna dimineata,

Am incercat sa conectez un dispozitiv chromecast 3, cel din link, la monitorul acer v226hql.

Monitorul nu are hdmi, are doar DVI si VGA. Intrarea DVI o folosesc de obicei pentru vizioare programe tv princonectarea la decodorul digital HD. Conectarea o fac printr-un cablu HDMI->DVI, sunetul il iau direct din decodor, redau audio prin boxe.

Deoarece nu pot conecta direct chromecast la monitor, are doar HDMI-tata, am facut-o printr-un adaptor HDMI->HDMI (mama-mama). Dispozitivul sursa se conecteaza la chromecast dat pe monitor nu apare semnal video, imagine. Am testat cu laptop(windows10), tableta(android 6.0), ipad(ios12.1.1) si macbook(mac os 13.6/high sierra). Toate sursele folosite pentru testredau fara probleme daca pun chromecast la tv direct prin HDMI.

Care sa fie cauza? Incompatibilitate DVI-HDMI? De ce redarea de pe decodorul digital merge? Adaptorul HDMI-HDMI l-am testat pe televizor, am conectat asa: chromecast->adaptor->cablu HDMI/DVI->televizor. Este ok. De ce daca schimb televizorul cu monitor nu merge?

https://www.emag.ro/google-chromecast-3-hdmi-streaming-media-player-chromecast3/pd/D18RKCBBM/

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am revenit:

Am schimbat monitorul cu altul care are intrare HDMI, problema s-a rezolvat. Nu stiu de ce nu mergea cu celalalt monitor dar am scapat de necaz. 

Sunt totusi curios care o fi fost cauza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări