Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este cea mai ingrozitoare meserie/afacere ?

Postări Recomandate

E mai ieftin cu oameni . In USA , au iesit oameni la pensie dupa 50 de ani de munca ... asezau borcane in cutii de carton . Cate 12 ... Si au fost angajati altii ... imediat . Nici nu s - au completat locurile . Robotul sa faca asa ceva e mult mai scump . Si trebuie platit si unul sa se ocupe de " toanele " lui ... plus " medicamentele " . Adica spare parts ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Una dintre cele mai mari revolutii industriale, similare cu inlocuirea oamenilor cu roboti cum se vorbeste pe aici, a fosta cum citiva ani (ceva mai multi, peste 100) cind s-au inlocuit razboaiele de tesut manuale cu "roboti" de tesut automati. 

Cautati pe net detalii daca sinteti interesati.

Desi s-au pierdut foarte multe locuri de munca atunci si au fost multe proteste, totusi industria de confectii inca este una care necesita foarte multa forta manuala de munca. E adevarat ca este prost platita dar totusi in industria de confectii inca lucreaza foarte multe persoane desi razboaiele de tesut automate sint inventate si folosite de peste 100 de ani.

Da, se vor pierde multe locuri de munca, vor aparea probleme sociale, DAR inafara faptului ca la roboti nu trebuie sa le dai salar si nici asigurare medicala, robotii sint preferat in multe domenii ce permit automatizari din cauza ca lucreaza mult mai curat si mai fara probleme de calitate decit personalul uman. Robotii nu obosesc si nu le trebuie pauze de masa/odihna dar, mult mai important, nu vin bauti sau obositi la servici si nici nu gresesc uitindu-se dupa fuste sau gindindu-se la problemele personale pe care oricine le poate avea.

Nu cred ca in decursul vietii mele se vor crea roboti care sa inlocuiasca complet oamenii. Inca sint multe aplicatii unde nu pot fi utilizati roboti si inca vor mai fi necesari oamenii pt programarea lor inca foarte multi ani. 

Link spre comentariu

Sant meserii in care o componenta esentiala e sa te uiti dupa fuste ... Medic , manager , profesor , procuror , judecator , politist , politician , preot , etc . Am exemple la mine in judet . Chiar in oras ... , pot umple pagina de link - uri ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, buleu_alexandru said:

Viitorul logic  si normal  pe care il vad  eu  este  cel  in care nu trebuie sa muncesti  ca sa traiesti,   ci sa traiesti dupa bunul plac alaturi  de cei dragi  si  facand ceea ce iti place  sa  faci.

De fapt asta deja s-a produs cu multi ani in urma intr-o anume masura, masura care treptat in timp a tot crescut, pana cand azi in tarile civilizate maaarea majoritate a populatiei nu mai munceste doar ca sa traiasca. Dovada pentru asta stau miliardele de radiouri, televizoare, autoturisme, excursii, concedii, carti, concerte, smartfoane, muzica, filme, case de vacanta, forumuri -inclusiv aici-, hobby-uri, mall-uri, statiuni turistice, etc. de care cetatenii beneficiaza.

Aaaa... faptul ca am dori sa traim (bine!) fara a mai trebui sa muncim defel, ori ca exista o mare atractie si pasiune pentru boceala trista din orice la nivel personal si colectiv (mai ales prin zonele astea), de a ne arata vesnic nemultumiti (dar nu de noi insine), asta este alta treaba... Eu  garantez ca atunci cand se va ajunge la a trai fara a mai trebui sa muncim, foaaaarte multi vor iesi in strada impotriva Ocultei care ar fi conspirat asta de secole pentru ca noi sa ne degradam si ea sa ne poata stapani!

La fel si cu robotii astia... o sa murim din cauza lor, dar sa nu cumva sa trebuiasca sa facem munca lor.

16 minutes ago, Stefan. said:

Unde va iau robotii locurile de munca?

Pai in conditiile in care in Ro cea mai mare problema a economiei este taman lipsa fortei de munca, era normal sa apara pe aici o discutie despre cum robotii ne-au luat locurile de munca.

Observi totusi ca nimanui nu-i este teama si nu se plange pentru faptul ca robotii aia ar putea sa ne ia locul pe acest forum?

Link spre comentariu

Una este sa utilizezi masini-unelte automate si alta este povestea cand dotezi fieroteniile cu inteligenta (si cu ganduri ascunse). Nu trebuie sa li se dea nas robotilor si sa se evite sa le puna in cap mai multa inteligenta decat li s-ar cuveni. Suntem biologici, cu limitari severe si muritori. Sa nu ne jucam cu dracu, care ne va extermina.

Link spre comentariu

N-ai de unde sa stii ce iese din asta.
Si caii dupa ce s-a inventat automobilul, li s-a cam pierdut rostul.
Urmatorii sunt soferii. Cine stie in cat timp, 10-20 ani va fi ilegal sa conduci, doar automatele vor avea voie.
In lumea civilizata, la noi probabil mai tarziu, dar in mod sigur in zone unde se invart multi bani, gen transportul de marfa, s-ar putea.

Ce bun ar fi un sofer care nu doarme, care nu trebuie sa se odihneasca, care respecta codul rutier si e atent in permanenta.
Deocamdata acesta nu exista, dar cand apare si se omologheaza, impactul social va fi puternic.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, VAX a spus:

Una este sa utilizezi masini-unelte automate si alta este povestea cand dotezi fieroteniile cu inteligenta (si cu ganduri ascunse). Nu trebuie sa li se dea nas robotilor si sa se evite sa le puna in cap mai multa inteligenta decat li s-ar cuveni. Suntem biologici, cu limitari severe si muritori. Sa nu ne jucam cu dracu, care ne va extermina.

Am impresia că ați fost prea impresionat de filmele gen Terminator, unde inteligența artificială ajunge să preia controlul.Mai e mult până departe, stați liniștit că nu veți apuca să călătoriți într-o mașină care se conduce singură, cu atât mai puțin într-una care vă va lua la palme dacă vă uitați urât la ea...

Sunt multe previziuni SF care nu s-au adeverit și nici nu sunt șanse să se adeverească vreodată.De exemplu mașinile zburătoare personale, (nu avioane, ci un fel de drone cu pilot).S-au construit prototipuri, unii speră că ne vom urca în automobilul personal cu decolare verticală și vom ajunge mai repede la serviciu, evitând ambuteiajele terestre.Dar ce nu iau în calcul visătorii ăștia, e că un imbecil drogat sau băut, ar face ravagii cu astfel de vehicul, incomparabil mai multe decât fac unii cu un autoturism.....ce ar fi dacă fiecare ar zbura printre blocuri ca în ,,Al cincilea element,, ?

Despre inteligența artificială care să se transforme într-un soi de conștiință, cred că nu trebuie să ne temem.....sunt roboți care mimează un comportament uman, chiar reușesc să poarte un dialog decent, dar până la o mașină care să devină conștientă de existența ei......

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări