Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este cea mai ingrozitoare meserie/afacere ?

Postări Recomandate

Si cand gradul de ocupare cu roboti va fi de 90% sa zicem, atunci spre ce te vei mai orienta? Trebuie sa te gandesti ca nu orice om, poate fi reconvertit in oricare alt domeniu, decat cel in care s-a format si a activat 40 ani.Cifrele sunt arbitrar alese, dar sper ca s-a inteles ce-am vrut sa zic.

Link spre comentariu

Viitorul logic  si normal  pe care il vad  eu  este  cel  in care nu trebuie sa muncesti  ca sa traiesti,   ci sa traiesti dupa bunul plac alaturi  de cei dragi  si  facand ceea ce iti place  sa  faci.

Asadar  faptul ca robotii preiau mare parte din  munca noastra nu ar fi o problema, cred.

Poate ca este o utopie,  dar  ramane de vazut   in ce masura  nu  este aplicabil asa ceva.

PS:  A nu se intelege  ca  sunt de acord si cu abuzul  unei asemenea situatii  (abuzuri care exista deja in ziua de astazi  prin lene,  ajutor social,  plictiseala,  etc)

Editat de buleu_alexandru
Link spre comentariu

Situatia va fi alta cand nu va mai trebui sa muncesti pentru hrana. Si se va ajunge la asta, candva. Citesc prin presa straina ca au sintetizat carnea artificiala. Acum, are un pret foarte mare, dar in viitor nu vor mai crescute animale pentru carne.

Mancarea va fi sintetizata in totalitate in viitorul apropiat. La acelasi pret la care e apa potabila acum. Ne permitem sa spalam vasul de toaleta cu apa potabila.

E firesc ca robotii sa-si gaseasca locul printre oameni. Sunt niste unelte.

Mie nu mi-ar placea sa fiu politist. Ai de-a face foarte des cu scandalagii, derbedei, borfasi etc. Adica indivizi violenti.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, buleu_alexandru a spus:

Asadar  faptul ca robotii preiau mare parte din  munca noastra nu ar fi o problema, cred.

Parca mi-ar veni sa cred asta, cand cei concediati dintr-o sectie proaspat robotizata, vor fi trimisi acasa cu salarii compensatorii, pana la pensie...

Link spre comentariu
20 minutes ago, norad said:

Situatia va fi alta cand nu va mai trebui sa muncesti pentru hrana. Si se va ajunge la asta, candva. Citesc prin presa straina ca au sintetizat carnea artificiala. Acum, are un pret foarte mare, dar in viitor nu vor mai crescute animale pentru carne.

Mancarea va fi sintetizata in totalitate in viitorul apropiat. La acelasi pret la care e apa potabila acum. Ne permitem sa spalam vasul de toaleta cu apa potabila.

E firesc ca robotii sa-si gaseasca locul printre oameni. Sunt niste unelte.

Mie nu mi-ar placea sa fiu politist. Ai de-a face foarte des cu scandalagii, derbedei, borfasi etc. Adica indivizi violenti.

Chinezii au de mult carne si oua sintetice . Nu pun link - uri , ca am inteles ca nu e bine ... Anumite produse din hipermarketuri ma fac sa cred ca nu e o legenda ...

Cu meseria de politist ... nu santeti in trend . Zilele trecute Politia Romana a scos la "concurs " 300 de functii , pentru acoperire din resurse externe . Doar 9.000 candidati ... Setea de lege , ordine si dreptate , si punerea lor in aplicare , e insatiabila la romani  ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 7 minute, buleu_alexandru a spus:

Mai bine ne-am gandi  cum sa facem  sa fim  mai  fericiti  si mai multumiti.   

Cand o sa ramai fara job, din cauza robotizarii, sa ne povestesti cum ai reusit.Nu spun ca e un lucru rau automatizarea sau robotizarea, insa prea e in avantajul banului si in dezavantajul omului, felul cum se aplica acum. 

Link spre comentariu

Probabil si la aparitia calculatorului au aparut astfel de pareri, ca nu o sa mai avem nevoie de matematicieni etc. :rade: In schimb datorita lui au aparut alte meserii noi si culmea e ca matematicieni (si nu numai) buni inca se mai cauta.

Unde va iau robotii locurile de munca? Am vazut si eu cateva fabrici prin Pitesti unde sute de femei munceau 8 ore / zi, cu pauze scurte, la o mizerie de banda. Vara targa statea la usa sectiei pentru a le scoate direct la ambulanta! Munca de acesta natura chiar e pentru masini / roboti.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări