Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Just now, informer said: Mie sincer mi se pare ca-i o foarte mare diferenta intre automatizarea unei linii de productie standard si dronele care iau decizii de atac... mare mare. Da` nah, nu ma pricep... mai ales la drone de atac. Toate au un numitor comun, excluderea deciziilor omului si chiar a omului din toata ecuatia. Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) 2 minutes ago, celtik said: Toate au un numitor comun, excluderea deciziilor omului si chiar a omului din toata ecuatia. O linie de asamblare automata NU ia decizii... deciziile le-au luat cei care au programat-o. Sau, ca sa nu se interpreteze gresit, automatizarea reactioneaza fata de datele de intrare in modul in care a fost programata sa reactioneze, aceste moduri fiind singurele pe care le stie. Editat Ianuarie 28, 2019 de informer Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 1 minute ago, gauss said: Dronele nu iau singure decizii de atac . Ma rog , parerea mea . Un exemplu ? ... Daca nu ma insel a fost un caz prin Irak unde o drona americana a atacat un grup de civili, identificandu-i ca insurgenti. Pe langa recunoasterea faciala (eronata) drona a interpretat si miscarile acelor oameni precum si comportamentul lor ca fiind o adunare de extremisti pregatita de atac. Desigur Pentagonul a bagat capul in nisip si si-a recunoscut vina d'abia dupa mult timp de la atac (care nu a fost facut public decat dupa un an). Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Just now, celtik said: Pe langa recunoasterea faciala (eronata) drona a interpretat si miscarile acelor oameni precum si comportamentul lor ca fiind o adunare de extremisti pregatita de atac. Esti sigur ca asta nu era un film? De fapt era o inmormantare acolo, nu? Si pana la urma oricum cineva uman a hotarat sa se execute atacul.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Cred ca mai bine revenim la job-uri... Link spre comentariu
informer Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Razi degeaba... chiar este un film exact cum iti spun... de aici intrebarile... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Dronele Predator sunt comandate integral de operatori umani, care apasă efectiv trăgaciul.....singurul lucru pe care-l face drona singură, e să se întoarcă la punctul de plecare dacă legătura cu operatorii a fost pierdută.Deci omul din cabina de operare a dronei ia hotărârea în cine să tragă și când să tragă, nu drona, care e practic un avion înarmat telecomandat... Pusese Victor un link cu un video în care se vede operațiunea de eliminare a unor insurgenți ISIS cu o dronă Predator, văzută prin camera dronei.....mai tare decât orice film de acțiune. Editat Ianuarie 28, 2019 de validae Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) Nu mai bine ramanem la electronica? Totusi tehnica militara actuala (nu ma refer la MIG-urile din RO) nu e ceva ce se gaseste la o simpla cautare pe internet. Editat Ianuarie 28, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) 18 minutes ago, celtik said: Daca nu ma insel a fost un caz prin Irak unde o drona americana a atacat un grup de civili, identificandu-i ca insurgenti. Pe langa recunoasterea faciala (eronata) drona a interpretat si miscarile acelor oameni precum si comportamentul lor ca fiind o adunare de extremisti pregatita de atac. Desigur Pentagonul a bagat capul in nisip si si-a recunoscut vina d'abia dupa mult timp de la atac (care nu a fost facut public decat dupa un an). Am inteles . Credeam ca e ceva serios . Date concrete ... tip , coordonate , tinta ... , data operatiunii etc . " Daca nu ma insel " e deja un ( tip de ) raspuns . Dronele nu fac recunoastere faciala . P.S. - uite aici o lucrare pe tema ... proaspata . Nu e mare , cateva sute de pagini . E un punct de plecare . Pot fi si altele ... daca e interes , am bibliografie . Citita ... sa discutam ( mai ) la obiect . https://www.amazon.com/Genius-Weapons-Artificial-Intelligence-Autonomous/dp/163388452X Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Haideti domnule Gauss, chiar nu se gasesc tineri care sa continue munca pe care ati facut-o cu onoare in numele patriei? Atat de mici sunt pensiile cu epoleti inca sunteti obligat sa munciti si la pensie? Sper ca stiti de gluma! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 1 minute ago, gauss said: Am inteles . Credeam ca e ceva serios . Date concrete ... tip , coordonate , tinta ... etc . " Daca nu ma insel " e deja un ( tip de ) raspuns . Dronele nu fac recunoastere faciala . Aparuse in media stirea (in niciun caz la noi) si era un experiment pilot pentru UAV cu autonomie bazata pe algoritmi I.A. Din cauza detectiei faciale eronate, o persoana din grup fusese identificata ca insurgent. Bineinteles ca Pentagonul a infirmat apoi ca ar fi I.A. si ca de fapt operatorul uman a facut eroarea...doar nu erau tampiti sa recunoasca ca au deja drone cu autonomie proprie prin Orient, la testat. Dar sa nu fortam lucrurile...societatile se schimba intr-un interval mare de timp. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) 43 minutes ago, validae said: Dronele Predator sunt comandate integral de operatori umani, care apasă efectiv trăgaciul.....singurul lucru pe care-l face drona singură, e să se întoarcă la punctul de plecare dacă legătura cu operatorii a fost pierdută.Deci omul din cabina de operare a dronei ia hotărârea în cine să tragă și când să tragă, nu drona, care e practic un avion înarmat telecomandat... Pusese Victor un link cu un video în care se vede operațiunea de eliminare a unor insurgenți ISIS cu o dronă Predator, văzută prin camera dronei.....mai tare decât orice film de acțiune. Era dintr - un joc video . Am discutat pe tema ... se poate gasi topicul . Eu i - am pus link - ul doveditor , postat de un jucator de counterstrike . Predator executa totul automat . Dupa comanda de decolare , posterioara transferului fisierelor de misiune . Doar selectarea tintelor si comanda de foc sant manuale . Strict umane . La nevoie , totul se poate reseta , si trecut pe " manual " . Exista documentatie ... P.S - a fost si o lupta intre un MiG - 25 irakian , cu pilot uman , si un Predator . Drona a pierdut ... desi a atacat prima . Ma rog , mai mult hazardul a stabilit rezultatul . Foarte putin a lipsit sa nu fie invers . Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 (editat) 16 minutes ago, Thunderer2018 said: Haideti domnule Gauss, chiar nu se gasesc tineri care sa continue munca pe care ati facut-o cu onoare in numele patriei? Atat de mici sunt pensiile cu epoleti inca sunteti obligat sa munciti si la pensie? Sper ca stiti de gluma! Stiu de gluma . In ultimul timp ... , mai mult ca pana acum . Si glumele sant mai dese ... si mult mai consistente . Puteam sa ma pensionez din '99 . N - am facut - o . Am scris intr - un topic de ce . Muncesc si acum ... Pensiile pentru cetatenii comuni sant mici . A mea nu va fi speciala , are deja 19 ani bazati pe contributivitate . In rest , e o discutie mult prea mare . Si eu prea mic pentru ea ... Editat Ianuarie 28, 2019 de gauss Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 Chiar mă gîndeam cît durează pînă apare careva să deturneze topicul. Am greșit cu doar cîteva ore. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2019 Partajează Postat Ianuarie 28, 2019 16 minutes ago, jegster said: Chiar mă gîndeam cît durează pînă apare careva să deturneze topicul. Am greșit cu doar cîteva ore. Daca te referi la mine, eu n-am avut nicio intentie malevolenta, doar mi-am expus parerea cu privire la viitorul locurilor de munca. Ca va convine sau nu, schimbarea va veni, si nu pentru ca spun eu asta. Eu atat am avut de adaugat si ma opresc. Link spre comentariu
Postări Recomandate