Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este cea mai ingrozitoare meserie/afacere ?

Postări Recomandate

Acum 2 ore, VAX a spus:

Astia (personalul medical)sunt insensibili la asa ceva, mananca langa mort. 

Nu rezisti in meseria aia daca esti asa sensibil. Cand vezi fel de fel de cazuri, de filmele de groaza incep sa para comedii, nu prea te mai sensibilizeaza multe lucruri.

Multi din echipajele de urgenta raman marcati pe viata chiar daca nu vor sa arate asta.

Link spre comentariu

Mai aduce si acum . Mai greu ... , cu mai multa munca , si in mai putine locuri . 

P.S. - pentru dl . Doru

19 minutes ago, Dan85 said:

Cum vine asta?

Eu am vazut medic (femeie) de pe ambulanta cum a taiat victima la gat sa poata respira. Cum poate fi interpretata indiferenta si rautatea in cazul acesta daca dam profesionalismul deoparte??  Si fata de un decedat ce ai vrea sa faca, sa jeleasca langa el?

Traheotomie ... o incizie in care se introduce o canula traheala . Trebuie " mana buna " , calm si stapanire de sine ... mai ales in camp , si nu in sala de operatie . La nevoie , merge si o bucata de pix ... , desi trusele de la SMURD sant bine " garnisite " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Citat

Mai aduce si acum . Mai greu ... , cu mai multa munca , si in mai putine locuri . 

Daca si atunci aducea ca acum, poate ramaneam la nivel de hoby...sau deloc. :rade:

Asa, am avut noroc sa ma duc cu placere la servici si sa plec cu parere de rau...o vreme.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
34 minutes ago, flomar60 said:

In timpul liceului('75-'79)...in loc sa ma uit dupa gagici eu lipeam sarme si faceam dracii electronice...mama ma certa ca stateam zile-mai putine!- si nopti-mai multe!- sa lipesc sarme in loc sa socializez cum faceau cei de varsta mea....multa cicaleala la cap si, ca sa scap de gura ei, ieseam o seara sa pierd timpul pe "bulevardul" local...dupa aia reveneam cu forte sporite la "lipituri"...! era un timp pierdut cu infinit mai mult folos decat sa casc gura dupa gagici...:reytre

Interesant ... eu eram obsedat de gagici , mai tinere cu 2 ani . Treapta I - a ... cele din acelasi an ma enervau . Desi am avut " partide bune " ... Sotia e cu 2 ani mai tanara ! ...

Link spre comentariu
18 minutes ago, Stefan. said:

Nu rezisti in meseria aia daca esti asa sensibil.

Nici n-as fi vrut sa lucrez intr-un spital, dar la cercetare in domeniul medical as fi fost bun. Ajuti mai multi bolnavi daca descoperi un tratament revolutionar, decat daca aplici niste protocoale cam ineficioente.

Un medic cu care am fost vecin la un bloc de garsoniere, mi-a povestit ca la cutremurul din '77, student fiind, a fost chemat sa ajute la tratarea ranitilor. Se rupsese o scara la fabrica de confectii din Craiova si au cazut in gol cam 70 de femei. Erau intinse pe jos la Urgenta. Vorbea cu ele, le intreba ce le doare si dupa un minut erau moarte. A ramas putin socat. Zicea ca cel mai nasol lucru pentru un medic este atunci cand trebuie sa trateze mai multi pacienti decat poate (la razboi, la cutremur, etc) si sa aleaga pe cine salveaza, sa se comporte ca Dumnezeu.

Link spre comentariu

N-o sa va mai plangeti voi de job-uri, cand I.A.-ul va inlocui mana de lucru, sa vezi atunci jale pe oameni :rade:. Vad ca toata lumea vorbeste despre ce misto e I.A. dar vad ca nimeni nu-si pune intrebari despre urmari. Cine iti mai da bani daca tu nu mai ai obiectul muncii? Vor mai exista bani? Ce se intampla cu oamenii intr-o lume de masini? Eu cred ca ne asteapta ceva foarte urat. Si semnele deja incep sa apara in tarile tehnologizate cu roboti.

Link spre comentariu
15 hours ago, gauss said:

Medic legist , autopsier , vidanjor , cioclu , hingher , lucrator la Protan etc . De fapt ( sigur dl . Vasile s - a gandit ) ar trebui delimitate ( criteriile ) . Sant scarboase , deprimante , periculoase etc . Pe mine m - ar ingrozi sa fiu alpinist utilitar ... ,  pirotehnist , gardian ( penitenciar ) , infirmier , ...alaturi de multe altele . 

am lucrat 20 de ani in pirotehnie:limb:

si nu as trece-o la meserie ingrozitoare.asta pana se intampla ceva pe undeva si vedeam filme la protectia muncii.

dar trecea repede.ca fapt divers ,dupa 20 de ani inca tresaream atunci cand cineva trantea un capac de lada de munitie

desi eram constient ca nu ai timp sa auzi!

Link spre comentariu

Incercati sa vedeti lucrurile in perspectiva trendului mondial. Eu mi-am pus niste intrebari pertinente si logice, pentru ca vedem cu totii (sau macar unii) exemplul din industria de fabricatie masini, unde totul este automatizat (in tarile dezvoltate a crescut rata somajului in segmentul asta), precum si in cea militara, cu dronele care iau singure decizii de atac. Extrapoland putin, si ca sa fiu si on-topic, probabil ca pe viitor vom face numai job-urile nasoale si imputite pe care robotii nu vor sa le faca :rade:.

P.S.- I.A.-ul are capacitate exponentiala de dezvoltare in timp ce omul invata lucruri intr-o viata intreaga.

Link spre comentariu

Pirotehnist ... , n - am fost explicit . Cei care lucreaza la dezamorsari de IED ... Pirotehnisti am avut si eu la job . Si am lucrat si eu cu munitii " mari " ... mai mari ca mine . Mult ... Nu mi s - a parut asa periculos , ca ma lasam ( pagubas ) . Am avut tot timpul ... peste 20 de ani .

21 minutes ago, ionutb71 said:

am lucrat 20 de ani in pirotehnie:limb:

si nu as trece-o la meserie ingrozitoare.asta pana se intampla ceva pe undeva si vedeam filme la protectia muncii.

dar trecea repede.ca fapt divers ,dupa 20 de ani inca tresaream atunci cand cineva trantea un capac de lada de munitie

desi eram constient ca nu ai timp sa auzi!

Editat de gauss
Link spre comentariu
4 minutes ago, celtik said:

Eu mi-am pus niste intrebari pertinente si logice, pentru ca vedem cu totii (sau macar unii) exemplul din industria de fabricatie masini, unde totul este automatizat (in tarile dezvoltate a crescut rata somajului in segmentul asta), precum si in cea militara, cu dronele care iau singure decizii de atac.

Mie sincer mi se pare ca-i o foarte mare diferenta intre automatizarea unei linii de productie standard si dronele care iau decizii de atac... mare mare.

Da` nah, nu ma pricep... mai ales la drone de atac.

Link spre comentariu
6 minutes ago, celtik said:

Incercati sa vedeti lucrurile in perspectiva trendului mondial. Eu mi-am pus niste intrebari pertinente si logice, pentru ca vedem cu totii (sau macar unii) exemplul din industria de fabricatie masini, unde totul este automatizat (in tarile dezvoltate a crescut rata somajului in segmentul asta), precum si in cea militara, cu dronele care iau singure decizii de atac. Extrapoland putin, si ca sa fiu si on-topic, probabil ca pe viitor vom face numai job-urile nasoale si imputite pe care robotii nu vor sa le faca :rade:.

P.S.- I.A.-ul are capacitate exponentiala de dezvoltare in timp ce omul invata lucruri intr-o viata intreaga.

Dronele nu iau singure decizii de atac . Ma rog , parerea mea . Un exemplu ? ...

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări