Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Cand au vazut ca in anumite zone nu se manifesta prin "incalzire globala", au schimbat-o pe "schimbari climatice". Scopul scuza mijloacele. 

Planeta a trecut prin repetate schimbari climatice radicale in trecut. Ma intreb ce discutii purtau activistii acelor vremuri.

Un singur lucru este adevarat: toti marii "luptatori" ai planetei au uitat sa mearga pe bicicleta. Pozitia impune calatoritul cu jetul propriu. Evident!

Link spre comentariu
2 minutes ago, Thunderer2018 said:

Planeta a trecut prin repetate schimbari climatice radicale in trecut. Ma intreb ce discutii purtau activistii acelor vremuri.

Incalzirea globala nu-i inventata de activisti, ci este o problema reala cu care ne confruntam toti, si la care contribuim toti!

Dau un singur exemplu, calota glaciara care se topeste in ritm alarmant de ani buni, intrebati despre asta tarile de jos, si vor sti sa va spuna destule.

Un intreg arhipelag de insule tropicale este pe care sa dispara sub ocean din cauza asta, intrebati-i pe ei despre incalzirea globala.

Link spre comentariu

O fi o chestie, dar am văzut un documentar unde se dovedea clar că glaciațiuni și încălziri din astea au tot fost de-a lungul vremurilor, stau dovadă straturile succesive de sol unde se văd clar condițiile climatice, exact cum vezi vârsta la un copac după cercurile scoarței...

Că azi am devenit mai conștienți de acest fenomen, e adevărat. Dar cred că ar trebui să ne preocupe mai mult reciclarea deșeurilor decât încălzirea globală.Încălzirea globală o să-i afecteze mult pe insulari și pe ăi care au case cu vedere la ocean, ghețarii se pot reface la fel de bine dacă vine o glaciațiune......dar ce te faci când s-o termina petrolul, că nu numai autoturismele/avioanele/vapoarele vor trebui trecute pe altceva, dar e o întreagă industrie care se sprijină pe el.Vom căuta atunci prin toate gunoaiele plastic, să-l refolosim/reciclăm, când se poate face asta de pe acum, dar e mai ușor să faci o groapă mare, s-o umpli ,,la grămadă,, să pui pământ pe ea și s-o vinzi peste câțiva ani la un șmecher de imobiliare, care va construi blocuri pe ea.....

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Thunderer2018 a spus:

Cand au vazut ca in anumite zone nu se manifesta prin "incalzire globala", au schimbat-o pe "schimbari climatice". Scopul scuza mijloacele. 

Un singur lucru este adevarat: toti marii "luptatori" ai planetei au uitat sa mearga pe bicicleta. Pozitia impune calatoritul cu jetul propriu. Evident!

Ai dreptate,planeta a trecut si o sa mai treaca prin schimbari climatice drastice indiferent ce povesti ne baga pe gat unii despre incalzirea globala...se zice ca ghetarii se topesc...nu zau a fost careva acolo sa vada chestia asta?si chiar daca, coordonatele nivelului marii se pot modifica foarte usor ca dea impresia ca este asa...totul e doar o manipulare foarte bine pusa la punct si atat!Ca idee, daca ar fi avut numai 1% suport real toata chestia cu incalzirea globala,acum nu mai scriam aceste randuri...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu asta am zis eu, chiar daca asta ai inteles tu.

Nu exista o regula (adica creste in continuu, etc). 

Variatia e aleatoare si difera prea mult de la un anotimp la altul ca sa putem zice 100%: E clar, creste!

Poze cu planeta, de oriunde, sunt la indemana oricui azi. Nu e musai sa pui tu mana pe gheata ca sa zici ca e rece.

Link spre comentariu

Buna

Toti au dreptate(oarecum).

Doar in evul mediu a fost"mica era glaciara".

Dar a fost ceva referitor la racirea climei nu la incalzirea ei.

Luand totul din alt punct de vedere in perioada dinozaurilor temperatura medie

era de 19,5g,acum este de 10,5g(pe ansamblu,pe terra).

Nu stiu ce sa zic.Poate se contrazic expertii.

Sper sa nu fie generatiile viitoare cele afectate de extinctie(totala).

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Pai fii mai putin abstract si nu mai interpretez :)

Nimeni nu contesta ciclul de modificari climaterice din istoria planetei, nimeni nu contesta glaciatiunile, insa progresul incalzirii globale in ultimii ani a fost foarte abrupt, mult mai abrupt fata de ce te-ai putea astepta de la o evolutie naturala a climei. Nu ne putem fofila ca n-ar fi vina noastra, din contra trebui sa ne asumam, am avut si avem in continuare o contributie decisiva la ce se intampla. Orice utilizator care are peste 30-35 de ani poate confirma diferentele semnificative intre anotimpurile de acum si cele de acum cateva zeci de ani.

7 minutes ago, WINNER 777 said:

se zice ca ghetarii se topesc...nu zau a fost careva acolo sa vada chestia asta?si chiar daca, coordonatele nivelului marii se pot modifica foarte usor ca dea impresia ca este asa...totul e doar o manipulare foarte bine pusa la punct si atat!

Doamne fereste!
Scuze dar alta reactie nu pot avea la atata naivitate...

Poftim:

https://climate.nasa.gov/vital-signs/ice-sheets

https://climate.nasa.gov/vital-signs/arctic-sea-ice

https://www.nasa.gov/feature/goddard/warming-seas-and-melting-ice-sheets

1 minute ago, gauss said:

Toate statiile alea stiintifice de la Pol cu ce s - or fi ocupand ? ...

Joaca septic precis...

Sau poate table.

Scuze pentru sarcasm, nu-i la adresa dvs Gauss.

Link spre comentariu

Nu - i problema . Chiar daca era ... Altfel , nu da capitalismul bani pe himere . Multe orase de tarm vor disparea in ritmul acesta . New - York  e printre  nominalizati . Fac si ei masuratori ,  ca nu - i asa greu .

P.S. - ar merge un septic , ca tot fu ziua de nastere a tovarasilor ... le placea mult !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Fiecare cu parerea sa.

Eu sunt convins că nu există nicio încălzire globală cauzată de acțiunile omului pe Pământ, sunt doar schimbări climatice ciclice, ce țin de mecanisme naturale complexe.

Sunt studii făcute în acest sens, argumentate imbatabil.

De exemplu, s-au sondat calotele glaciare. Cercetările asupra acestora confirmă teoria schimbărilor climatice ciclice (uneori dramatice), cu mult timp înainte de existența puştanilor de bani-gata care își tureazā V 8 - urile la semafor.

Si apropo, o simplă emisie a unui vulcan activ (si sunt mulți) echivalează cu "poluarea" produsă de toate motoarele din lume intr-un an întreg.

Mai demult apăruse psihoza stratului de ozon găurit. Gaura "se mărea" continuu. Unde-i gaura acum, ca n-am mai auzit de ea?:rade:

Link spre comentariu

Asta e ,fiecare cu parerea lui...a mea poate sa fie buna sau nu...oricum sunt doar discutii ...

Acum 2 minute, +_Florin_+ a spus:

Fiecare cu parerea sa.

Eu sunt convins că nu există nicio încălzire globală cauzată de acțiunile omului pe Pământ, sunt doar schimbări climatice ciclice, ce țin de mecanisme naturale complexe.

Sunt studii făcute în acest sens, argumentate imbatabil.

De exemplu, s-au sondat calotele glaciare. Cercetările asupra acestora confirmă teoria schimbărilor climatice ciclice (uneori dramatice), cu mult timp înainte de existența puştanilor de bani-gata care își tureazā V 8 - urile la semafor.

Si apropo, o simplă emisie a unui vulcan activ (si sunt mulți) echivalează cu "poluarea" produsă de toate motoarele din lume intr-un an întreg.

Mai demult apăruse psihoza stratului de ozon găurit. Gaura "se mărea" continuu. Unde-i gaura acum, ca n-am mai auzit de ea?:rade:

Unde sa fie gaura?pai sunt scumpe la vedere nu stiai asta?:rade:

Link spre comentariu
Acum 1 minut, +_Florin_+ a spus:

Buna 

Exact,dar o asemenea emisie(de care se tem multi experti)

Sa ne gandim la ceva supervulcani nu va fi cine sa constate consecintele.

Se cunosc 2 supervulcani,unul la Yelloustone si unul in Rusia asiatica(pe unde a fost Tunguska).

Va fi o extinctie totala intr-un un asemenea caz.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări