Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

încărcător Ni-Cd, Ni-MH și ALK

Giony

Postări Recomandate

La 03.02.2019 la 16:11, Stefan. a spus:

Păcat că nu există o regulă de genul: cumperi x baterii însă trebuie sa aduci înapoi cel puțin tot atâtea altfel prețul e de y ori mai mare. Probabil o sa se pune si problema asta în câțiva ani.

Sa stii ca e o problema sa scapi de elementii defecti. Eu adunasem intr-o cutie de pantofi mai mult de jumate. Erau cateva kg. Noroc cu astia din marile magazine ca mai au cate un recipient unde poti sa le lasi, dar nici la ei nu e pe caprarii. E pt baterii si atat. Nu tu acumulatori ni-mb, ni-cd, li-ion, sau baterii chioare. Macar am fost impacat ca nu i-am dat la gunoi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Giony

11

• gauss

9

• Stefan

5

• Spitfire

3

Cele care au avut format rotund standardizat , sau  de 9V 6F22 ... vor ramane cu aceeasi alimentare . Telefoanele mobile si camerele video au avut dintotdeauna proprietar . Ma rog , au fost niste ALCATEL - uri care mergeau ( si ) cu baterii . Lanternele , multimetrele , radiourile , tensiometrele ... raman la vechiul format .

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Eh...in cativa ani ramane de vazut daca va mai exista ceva in casa omului sa functioneze cu pile AA/AAA. Chiar si in ultimii 10 ani s-a restrans mult utilizarea acestora, multe device-uri(telefoane mobile, camere foto/video, etc) au deja acumulator inclus, ba chiar acumulator extern, tot litiu-ion.

Ai perfectă dreptate, Suite.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Sa stii ca e o problema sa scapi de elementii defecti. Eu adunasem intr-o cutie de pantofi mai mult de jumate. Erau cateva kg. Noroc cu astia din marile magazine ca mai au cate un recipient unde poti sa le lasi, dar nici la ei nu e pe caprarii. E pt baterii si atat. Nu tu acumulatori ni-mb, ni-cd, li-ion, sau baterii chioare. Macar am fost impacat ca nu i-am dat la gunoi.

Si eu am inceput sa ii duc la magazine. Strang cate 10-20 si ii depun pe toti acolo. Sper ca ei sa isi faca treaba mai departe. 

Link spre comentariu

Isi fac treaba mai departe, acele baterii sunt neutralizate, nu sunt duse la groapa de gunoi menajer.Neutralizarea consta in ingroparea acestora pe un teren ales anume, cu panza freatica la mare adancime, bateriile uzate se depun pe pat de var stins si se acopera cu nisip.

Link spre comentariu

Ma gandeam ca se recupereaza cate ceva din compozitia lor . Peste tot vezi enunturi cum ca se recicleaza etc .  Daca soarta este doar depozitarea ( teoretic ) in siguranta , prin ingropare ... , m - am cam dezumflat . Nu mi se pare normal . Terenul acela mi se pare scos din uz , si in pericol de contaminare . Altfel , cum se procedeaza ? Se fac ingropari succesive suprapuse , incepand de la o anumita adancime , sau transa noua egal suprafata noua ? ... Ma rog , parere personala .

P.S. - desi este disproportionata comparatia  ... procedura imi evoca stilul rusesc ... ei scufundau in Oceanul Arctic , in Marea Kara ... ,  tot ce nu le mai trebuia ... mai ales radioactive . Si pe teritoriul Fostei URSS sant tot felul  de hauri , in care nimeni nu mai stie cu exactitate ce se afla . Unul din depozite a si explodat , un fel de Cernobil . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Interesant ! N - am stiut ... , ma rog , nu prea folosesc baterii . Am scris de ce ... in pagina anterioara . Cred totusi ca putina lume duce bateriile uzate la locurile unde pot fi predate . In fine , depuse in containerul respectiv . Parca si la Lidl am vazut ... dar cam abandonat ( recipientul ) , fara inscriptie lamuritoare , in spatiul unde se iese de la case , spre iesire . Adica sa le ai in geanta , buzunar etc  ., sa parcurgi magazinul , sa iesi de la case si atunci ... , daca reusesti sa vezi si sa intelegi la ce foloseste recipientul ...,  are si peretii cam opaci . Referirea  e la un singur magazin , unde ma duc mai des ... la altele poate e mai organizat ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări