Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

încărcător Ni-Cd, Ni-MH și ALK

Giony

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Giony

11

• gauss

9

• Stefan

5

• Spitfire

3

Se pot incarca dar nu este deloc recomandat sa faci așa ceva, poate doar pentru pura curiozitate. In trecut am încărcat de câteva ori bateriile alcaline dar pe vremea aia acumulatorii nu erau așa accesibili ca acum.

Astăzi găsești acumulatori R6 bunicei la 7-8 lei bucata si garantez că se incarca de mai multe ori că o baterie alcalina.

Încărcarea bateriilor se face pe propria răspundere și cu riscurile aferente!

Ce înseamnă "B I U"?

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Am încărcat două imagini. 

Poate nu știu să postez imagini . Am 75 de ani.

Am ales două fișiere, le-am încărcat , deschideți, dar nu știu cum să le expediez.Acest încărcător are pe partea frontal un buton pe care-l poți deplasa în trei poziții:  la mijloc  Ni-MH, în stânga Ni-Cd și în partea dreaptă  ALK. Deci se pot încărca și baterii alkaline. Dar după informațiile pe care mi lea-ți dat, nu am să fac acest lucru. Mulțumesc. 

Link spre comentariu

Se pot ,,regenera,, într-un fel și bateriile alcaline dacă le puneți pe încărcător. dar când va curge electrolitul din ele (și vă garantez c-o face la un moment dat) veți regreta asta. Se găsesc prin Lidl acumulatori ieftini și nu chiar proști la 2-4 Lei/bucata. Ocazional am prins reduceri/soldări prin Penny și am cumpărat acumulatori de 9V la 5 Lei și încărcător ,,smart,, la 15 Lei.....stau cu ochii pe magazin ca pe butelie.

Link spre comentariu

Exista incarcatoare si pentru pile alcaline. Unele au un regim special, periodic, cu incarcare-descarcare, dar....

- reincarcarea este posibila de un numar redus de ori;

- rezultatele sunt diferite pentru producatori diferiti;

- dupa fiecare reincarcare capacitatea pilei scade;

- la sfarsitul incarcarii tensiunea este mare, dar atinge o valoare stabila abia dupa cateva zile de depozitare;

- daca pila s-a descarcat sub 1,3 V nu merita sa fie reincarcata, nu mai atinge tensiunea stabila initiala.

Link spre comentariu

Exista baterii alcaline  reincarcabile . Nu sant prea rentabile ... dar vor deveni . Principalul avantaj e tensiunea nominala , la fel ca la alcalinele normale .  Accu au mai mica , de unde si unele probleme cand inlocuiesc pe cele alcaline normale .

https://www.amazon.com/Pure-Energy-Rechargeable-Alkaline-Batteries/dp/B002NL81X2

https://www.walmart.com/ip/Duracell-1-5V-Rechargeable-Alkaline-AA-Batteries-4-Pack/26120755

https://en.wikipedia.org/wiki/Rechargeable_alkaline_battery

On 1/27/2019 at 6:27 PM, Giony said:

Am încărcat două imagini. 

Poate nu știu să postez imagini . Am 75 de ani.

Am ales două fișiere, le-am încărcat , deschideți, dar nu știu cum să le expediez.Acest încărcător are pe partea frontal un buton pe care-l poți deplasa în trei poziții:  la mijloc  Ni-MH, în stânga Ni-Cd și în partea dreaptă  ALK. Deci se pot încărca și baterii alkaline. Dar după informațiile pe care mi lea-ți dat, nu am să fac acest lucru. Mulțumesc. 

Pentru cele de mai sus e pozitia din dreapta , ALK . Nu are nici o legatura cu cele scrise in topic , incarcarea - regenerarea bateriilor alcaline normale . E o iluzie si o pierdere de timp .

On 1/27/2019 at 2:49 PM, Giony said:

B I U

Se pot încărca și baterii alkaline?

Da .

Editat de gauss
Link spre comentariu

N - aveti pentru ce ... , m - am confruntat si eu cu aceleasi intrebari . Numai ca aveam alcalinele reincarcabile inainte sa  am incarcator pentru ele ... , dar stiam ce caut . Ma rog , acum  cativa ani ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări