Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scăderea impedanței unui difuzor

Vizitator Alin Ionut

Postări Recomandate

Vizitator Alin Ionut

Salutări domnilor! O întrebare poate banala: Vreau sa montez un subwoofer eminence de 8ohmi în mașină și vreau să ii cobor rezistenta! Știu și eu că în paralel difuzorul cu o rezistență de 8 ohmi o să de-a 4! Întrebarea, dacă pun o rezistență de 8ohmi și să zicem x wați, puterea cum se distribuie? Ia rezistenta wații ei și restul rămân pe difuzor sau se împarte și puterea? Vreau sa scad impedanța subwoofer dar sa nu pierd putere aiurea pe rezistenta pusa în paralel! Cu stima! Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu

Nice try, iti mai trebuie un difuzor, de preferat identic, ca sa legi in paralel si sa scoti mai multa putere din statie.

Rezistenta va consuma degeaba. Cel mai bine pui statia in punte pe acel difuzor sau schimbi difuzorul.

Link spre comentariu

Este ca si cand ai avea o farfurie de mancare si ai da jumate la un caine.

Cu ce te alegi tu? cu jumatate.

Asa si acel difuzor. Cealalta jumatate o mananca cainele, Adica acea rezistenta.

Vrei sa optii 4 Ohmi, mai pune un difuzor identic in paralel cu cel existent.

Link spre comentariu

Schimbă difuzorul cu unul de 4 Ohmi, restul variantelor fie costă, fie sunt prea voluminoase (traful adaptor e mare și costă, încă un dif identic la fel...).Varianta cu rezistența în paralel e o aberație tehnică...mai bine lași difuzorul singur, puterea maximă va fi la jumătate față de impedanța de 4 Ohmi.

Editat de validae
Link spre comentariu

#Validae...."mai bine lași difuzorul singur, puterea maximă va fi la jumătate față de impedanța de 4 Ohmi."  si statia va functiona mai rece si mult mai mult timp.

Link spre comentariu

Păi de unde ați scos cei 100W ?  Că nu am văzut nicio referire.....dar unii tineri preferă să renunțe la auz cât mai devreme, din păcate.Că asta se întâmplă, când asculți muzica la puteri exagerate, în spații închise.Creierul se adaptează surplusului de semnal și astfel devii mai surd, consecința fiind că dai volumul din ce în ce mai tare ca să ai aceeași senzație auditivă....

Link spre comentariu

Cel mai simplu: cand bobina s-a ars se rebobineaza pentru 4 ohmi si gata. Pana atunci merge foarte bine asa cum este, mai bine pentru toata lumea. Daca masina este o decapotabila zgomotoasa, situatia se schimba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări