doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Domnule, nu mi-am propus sa fac probe metrologice. A fost doar o curiozitate cat poate baga cu furtunul in gol. Crezi ca debitul de 150l/min dat in prezentarile pt vanzare, este real si prelevat la presiune de peste 1bar? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Domnul meu, pina si in compresoare am ajuns sa ne luptam? Nu, este un lucru banal, debitul acela este cel absorbit de compresor, nu cel debitat, asa sint caracterizate compresoarele, toate au aceasta caracteristica. In esenta este capapcittea cilindrica inmultit cu numarul rotatiilor pe minu Bineinteles ca inseamna ceva, acei 150l/min fata de mai putin. Link spre comentariu
keenox Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Nerabdatori mai sunteti :)) am ajuns tarziu acasa si ieri n-am avut timp. Am facut un test rapid acum seara si umfla o roata de 205/60r15 de la 1 bar la 2.3-2.4 in 2 min fix. L-am alimentat de la o baterie de moto cam uzata si nu stiu daca a mers la adevarata putere. Zic ca s-a descurcat onorabil la prima vedere, desi a trebuit sa folosesc un manometru separat, pentru ca ala de pe el minte de rupe (e peste cu vreo 10-20%) Nu pot sa-l bag la masina acum ca e tarziu si deranjez vecinii. Ma duc acum la boxa sa fac o comparatie cu black&decker ce pot sa faca in 2 min. Nu ma grabesc cu returul, ca am 14 zile :D Revin cu detalii mai multe in weekend sau sapt viitoare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Acum 2 minute, Ion_Bumbu a spus: In esenta este capapcittea cilindrica inmultit cu numarul rotatiilor pe minu Si e mai simplu sa masori nr de turatii, si sa demontezi sa vezi cursa si diametrul pistonului ca sa afli capacitatea cilindrica, si pe urma sa vezi cat poate baga teoretic acel compresor, sau sa-l cuplezi la un instrument si sa cronometrezi 1 min? (sau mai putin, daca nu e rabdare). Ce ne mai place sa ne dam pe gheata... Acum 3 minute, keenox a spus: Zic ca s-a descurcat onorabil la prima vedere, desi a trebuit sa folosesc un manometru separat, pentru ca ala de pe el minte de rupe E bine, daca se mentine la parametrii astia. Cu manometrul n-ai de ce sa te consumi...majoritatea nu indica corect.Poti face o comparatie cu unul de incredere, si citesti cu corectie. Link spre comentariu
keenox Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 In 2 min b&d a ajuns doar la 1.6 bari in aceleasi conditii (baterie moto). Nu l-am luat pe cel de 150lpm la 500 lei. Asta are 85lpm cu 23A max Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 (editat) Inseamna ca daca-l mai lasai sa mestece 1 min il ajungea din urma pe cel cu 2 cilindri. Editat Ianuarie 30, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 @doru3160 Domnule, bineinteles ca aveti dreptate, dar pentru asta trebuie un debimetru, eu am dar pina la 30l/min maxim... Dumneavoastra care sinteti mult mai avizat in aceste probleme bineinteles aveti unul care sa duca peste 200l/min, nu cred ca umflati un balon si apoi cronometrati timpul Comentariul meu a fost pus bineinteles nu pentru dumneavoastra, pentru colegii care nu sint atit de familiarizati cu tainele aerului sun presiune. Just now, doru3160 said: Inseamna ca daca-l mai lasai sa mestece 1 min il ajungea din urma pe cel cu 2 cilindri. Nu`l ajunge de la 1,5 bari incepe greul! Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Acum 3 minute, Ion_Bumbu a spus: Dumneavoastra care sinteti mult mai avizat in aceste probleme bineinteles aveti unul care sa duca peste 200l/min, nu cred ca umflati un balon si apoi cronometrati timpul Nu, masoara doar 100 l/min. Si asta o spun fara bascalie. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 (editat) Domnule, eu nu fac bascalie, asa cum am scris pe forum ma mai intereseaza si tehnologia sudurii, am un debimetru pentru verificarea debitului de gaz din pistolet sau torta independent de aparatul de pe regulator. Este doar de 30l/min deoarece mai mult de atit nu este uzual in sudura. Al meu are declarat 150l/min, nu l`am masurat dar chiar isi face treaba cu brio. In lipsa de asta debitul se masoara cu un cronometru si un balon rotund! Nu eu am inventat asta, doar nevoia... Toate merg repejor pina la 1bar, de acolo insa incepe greul la astea mici. Editat Ianuarie 30, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
keenox Postat Ianuarie 30, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Nici eu nu prea cred ca il ajungea pana la 2.4 intr-un minut. Se simtea ca incepuse sa gafaie de pe la 1.4 :). Totusi meritul B&D e ca are barometrul destul de precis si se opreste automat. Verificat acum cu celalalt manometru si cand am mai fost la vulcanizare. O sa fac testul asta maine, sa vad in cat timp ajunge la 2.4. La asta merge, dar la chinezaria noua in schimb, nu, pentru ca trebuie sa-l opresc ca sa citesc si minciuna aia care o are pe el. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus: Domnule, eu nu fac bascalie Da, asa e, nici nu se vede tonul ironic. N-am contestat ceea ce aveti in posesie, nici n-am comentat pregatirea profesionala a cuiva, deci nu e cazul sa ne umflam muschii. Numai ca asta nu va permite sa ironizati. Am facut un test, n-am avut pretentia ca e cel mai concludent, nici ca asa e corect de masurat, doar am spus rezultatul, si ca de obicei, vine si despicatul firului in 14. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 30, 2019 Partajează Postat Ianuarie 30, 2019 Domnule, cu regret, tonul nu`i dat de mine, va uitati ceva mai in spate si veti vedea ca eu nu fac altceva decit sa cint dupa mizica. Bascalie m`am referit la subiectul tehnic... Link spre comentariu
mojnost Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Cu vreo 8 ani in urma am luat un compresor auto din targul Vitan cu 75 lei, de la magazinele permanente de piese auto, nu de la tarabe, pe vremea aceea cele ieftine costau 30 lei. Functioneaza excelent, l-am muncit din greu si inca il am in masina. O vreme mi-l tot cerea un vecin ca i se lasa o roata fata la tractor, in ultimii 3 ani am circulat cu un holsurub intr-un cauciuc, se lasa la inceput saptamanal si in ultima vreme zilnic, la 2 zile era pe janta, inainte de sarbatori am fost la vulcanizare si s-a rezolvat cauciucul, deci a muncit compresorul. Manometrul arata bine si compresorul umfla relativ repede, nu am cronometrat si nu am fost curios ce debit are. Pentru pastrat la indemana in masina si folosit ocazional cred ca este varianta perfecta. Daca cineva e curios de model fac o poza si o postez aici. Am si compresor la retea dar nu il folosesc pentru roti, mi-ar lua de 3-4 ori mai mult timp decat cu cel mic auto sa umflu o roata, pana il scot din garaj, descalcesc cutia cu accesorii, pana intind un prelungitor si apoi toate trebuiesc puse la loc ... de fapt a fost o idee proasta sa cumpar compresor la retea, l-am folosit o data in 6 luni de cand il am, la lacuirea unor scanduri. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 Eh, nu a fost o prostie. Aerul iti deschide noi posibilitati. Eu aerisesc frane, curat de praf chestii, spoiesc, etc etc. Nu l-ai luat degeaba stai linistit vei avea nevoie de el cu adevarat si atunci iti va parea bine ca l-ai luat, probabil la pret bun. Bine, e in dotarea vecinului, dar ca e al lui e si al meu. :)))) Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 31, 2019 Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 (editat) Off - topic ... bine ca nu pun astia impozit pe aerul vehiculat de compresoare ... , alea ( si posesorii ... ) mai pricopsite ar fi defavorizate ! ... Editat Ianuarie 31, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate