Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare RR Capri (succesorul sau)

Vizitator

Postări Recomandate

Este Capri 6401, redresorul este cu seleniu.

Azi l-am scos din carcasa, am testat sursa separat si este ok chiar daca rezistenta primarului pare foarte mica.

Electroliticii de fitraj sunt in  parametri, incredibil dupa atatia ani.

Cu pensule fine, apa distilata si multe betisoare de urechi l-am scos la lumina.

Claviatura este rezonabila, am curatat pentru inceput cu spray kontakt U cu S mai incolo.

Din fericire condensatorul variabil nu este blocat, era doar un ax scapat din locas, merge usor.

Am fost nevoit sa demontez si sticla de la scala, indicatorul de pe sfoara UUS era indoit si nu se vedea.

Un lucru bun pentru ca mi-a permis sa curat bine claviatura si praful acumulat intre scala si sticla mata.

Are un miros intepator de casa veche care incepe sa dispara dupa curatare. 

Condensatorii cu hartie sunt in curs de descompunere. Pe placa cu amplificatorul audio

am facut un necesar cu ce ar cam trebui schimbat, electroliticii nu i-am masurat dar cred ca trebuie schimbati.

Am nevoie de ceva recomandari pentru inlocuitorii celor cu hartie, ce model sa pun ?

C232,C233 - 1000pF/630V  - axial hartie
C230,C231 - 100uF/25V
C215      - 10uF/350 
C228,C229 - 0.047uF/250V - axial hartie ? (a fost schimbati de nu stiu cine cu 0.033uF/400V IPRS)
C213,C214 - 0.01uF/250V  - axial hartie
C218,C219 - 0.047uF/250V - axial hartie

EF89, ECH81 par cam obosite si trebuie sa gasesc pe undeva noi daca se poate.
un singur BEC 6.3v/0.3A am gasit din cele 3, este ca cel de plafoniera auto cu sticla mata, din pacate este ars.

Unde gasesc asa ceva ?

Cablajul este prins cam nedemontabil in suportul metalic, pleaca multe fire pe sub el si nu sunt chiar lungi.

Ma cam sperie ideea sa-l demontez ca sa inlocuiesc condensatorii, voi cum ati facut ?

Cam atat pentru azi si am mai vazut ceva condensatori cu hartie cam greu de schimbat si prin alte zone dar intai sa-i dau o cheie cu partea audio pentru inceput.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări