Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiouri vechi, interceptări și ,,Europa Liberă,,....pentru cunoscători

Postări Recomandate

13 hours ago, +_Florin_+ said:

Cu Europa Liberă, intr-adevar era o psihoza, căreia personal îi cazusem victima. Atât eu cât și prietenii mei din vremea aceea. Erau mai multe posturi ce transmiteau în lb. Română, însă RFE pārea singurul demn de luat in seamă. Element de referință atât în ce priveste performanța "instalatiilor" noastre de receptie, cat si importanta informațiilor transmise. Așa credeam noi atunci, la vârsta adolescenței (sa zicem 1986 ... 1990). Poate chiar așa era, poate nu. 

După '90 i-am prins cu "mātza-n sac" in ce privește veridicitatea unor informații, ceea ce m-a făcut sā îmi schimb putin părerea referitor la  profesionalismul lor jurnalistic. 

În fine, Radio Europa Liberă (cu bune si cu rele) a fost cea mai importantă călăuza informațională  a românilor intr-o perioada in care tocmai informatia lipsea. Nu-i putin lucru. Măcar pentru asta, sunt demni de respect ...

De la Europa Libera am auzit pentru prima data de Frontul Salvarii Nationale, era prin Martie 1989, deci, in Decembrie 1989 nu era o noutate pentru mine.

Link spre comentariu

Eeeeee ... succesul a fost partial ( color ) . Un mare nene din Germania ( nu spun cine ... persoana importanta ) era la Budapesta ... , inainte si in timpul evenimentelor . Oare de ce ? ... nu scriu aici , ca nu e bine . Se poate afla . URSS a prins doar ciozvarte din ce - si dorea . Mai bine s - ar fi preocupat de ce urma sa se intample la ei , in 1990 . Atunci a aflat ca lucrurile misca si fara sa dea ei cartile . Si chiar la masa lor ... 

Link spre comentariu

Eu aș zice că ecuația a fost relativ simplă. Trei forțe principale (și mai multe secundare) si-au dat mâna intru răsturnarea odiosului regim.

Aia mai principali au făcut "o mana" din trei cărți, pentru a gestiona noua situatie in asa fel incat sa nu se supere nimeni.

Astfel, a apărut 'la rampă nea Nelu care lua notițe de la marele Urs, dom' Dumitru de peste baltă și Petrică-gât de lebădă,  care stim noi de unde lua notițe, dar n-avem voie să pronunțăm. 

In ograda marelui URs sālāşuiau din inerție unele elemente reacționare, care au încercat marea cu degetul in '90, dar n-au avut șanse, așa cum era de așteptat.Totusi au reușit să ne bage in sperieţi vreo 3 zile ... :rade:

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Dan85 a spus:

Mai era si poporul preten de la granita de vest cu ceva bale la gura si trepadusi care topaiau pe aici. Unul era un fel de popa. 

Cativa dintre ei si-au  luat ceva plumbi trasi de la sold sau de la loc ferit.

Acel popă s-a băgat în acțiune sperând că va reuși sfârtecarea țării, profitând de instabilitatea inevitabil creeatā odata cu răsturnarea dictaturii. Si-a luat țeapă. Era de preferat să o ia la modul efectiv, adică din lemn de prun,  ca pe vremea lui Țepeș. 

Poporul de la vest n-are vina. Majoritatea din ei nu sunt pasionați de subiect ... doar un grup restrâns de dezaxaţi, care sunt atât de vocali încât dau impresia ca ar fi "vocea poporului". 

Link spre comentariu

Lovitutia a fost regizata ca dovada ca sunt folosite des in loc de militie cuvantul politie in moderare etc  (inregistrarea este din data de 18 decembrie 1989...) si multe alte chestii care azi sunt intelese foarte clar, nu sunt doar observatiile mele.

"Odată cu Revoluţia, prin decretul de Lege numărul 2 din 27 decembrie 1989, se reînfiinţează Poliţia Română. Ministerul de Interne era condus la acea vreme de generalul Mihai Chiţac, care avea să fie condamnat la 15 ani de închisoare pentru crimele de la Timişoara".

vezi si articolul de pe net : drumul de la militian la politist PSD...

Europa Libera si-a facut foarte bine treaba  manipuland "sentimental" opinia publica din Romania si a dus-o in punctul dorit de Occident. 

Si nu mai continui expunerea mea ca simtiti fiecare in sinceritatea individuala ce am avut si ce am pierdut...

Nu este ce spun unii ca "nu am avut nimic si acum avem totul", si iar nu va mai spun ca sunt cetatean european si am drepturi, ca sa nu radeti de-a binelea...

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Daca inca nu v-ati prins ca nu a fost revolutie ci lovitura de stat, normal, facuta de "agenturili", vorba raposatului, mai este vreme. Pe Tőkés, nu securitatea trebuia sa-l salte, ci trebuia sa elibereze, fortat, casa parahiala de bun popistas ce era! Cum stim si de pe la bisericile noastre,  unii enoriasi erau de partea lui, asa ca s-au strins la poarta sa-l sustina. Ca unii au profitat de asta, e alta poveste! Europa Libera, dadea pe post, in dimineata zilei de 17 decembrie, o banda de pe care se auzeau focuri de arma, cica trase impotriva celor de pe treptele catedralei. Ori, asta se va intimpla numai seara, dupa ora 20. Tot la Europa Libera, cred ca pe 17 sau 18, se transmitea un reportaj in care se "ilustra" cum o trupa de teroristi au atacat o ....gradinita din Arad! Pe 21 decembrie, in difuzoarele securitatii, instalate in fata fostului CC, pentru a sonoriza cuvintarea tovului raposat, s-au auzit focuri de arma si un rapait ca de tancuri. Lumea intra in panica. Femeile, in special, erau intepate in spate, de catre ...nu se stie cine erau, cu virful stangii de la steaguri, acestea tipau ca din gura de sarpe, de sperietura. Dupa momentele de deruta, din partea tovului si a toavei, treburile se linistesc si oamenii se intorc "la locurile lor", cum zicea coana, si asculta cuvintarea mai departe. Aia cu inca o suta de lei la salariu. Nica Leon, declara ca a patruns (!) prin cordonul de securisti, ce gogomanie, si ajuns in fata a strigat, "jos Ceausescu". Minciuni mai mari ca el. Petre Roman, este deranjat la ora, la Politehnica, de un ins care ii sopteste ceva la ureche. Petre Roman pleaca scuzindu-se ca are ...o treaba. O treaba cu Iliescu, puneau de o "revolutie'! Mazilu, ascunde manifestul FSN, ca sa nu-l gaseasca securitatea, in ...spatele frigiderului. Cine crede timpenia asta? Sala Palatului, ma refer la galeriile de arta,  e ciuruita de gloante de AKM si obuze de tanc, biblioteca arde, Ateneul e ciuruit si el dar emanatii stau bine mersi in balconul CC, cladire care nu are nici o urma de glont! Se dau ordine de la TVR, mintenași si libera, catre armata tarii, de un militar (:limb:) reimbalsamat,  prins a fi spion pentru rusi.  Revolutie, mda...:92

Link spre comentariu

Momentul a fost bine ales, trebuie sa recunoastem. Dar scenariul mai prost ca la un film romanesc. Probabil au improvizat mult, si unele nu s-au brodit cum au vrut initial. Din toata treaba asta, regretabil ca au murit nevinovati, fie din prostia altora, fie din plata unor polite.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări