vranceanu Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Interesant. Adevarat ca omul cat traieste , invata . Eu si uitasem de acel moment cu securistul dar mi-am adus aminte cand citeam pe aici. Deci ele au fost concepute initial pentru armata insa se pare ca si baietii cu ochi albastri le-au asimilat . Ma gandesc acuma , oare ce urgenta intervenise atunci. Trebuia sa se duca sa dea raportul oare. Individul era unul de temut din cate imi amintesc . Al nostru de la IMMR (Uzina de vagoane) nu avea nici o treaba si foarte rar il vedeai la ochi . Nu toti securistii erau la fel de ,,devotati'' probabil.Totusi in poza Dvs scrie ca s-au produs la Electromagnetica iar cel care e la vanzare si l-am postat anterior e facut la IEI . O fi acelasi tip sau altceva cu caracteristici identice sau asemanatoare ? Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 7 hours ago, doru3160 said: As putea sa dau cel putin 10 nume de aparate din acea vreme care erau echipate cu gama de unde scurte, asa ca sa lasam bascalia, altele erau preocuparile ''baietilor buni'' de la secu, nu sa ma pazeasca pe mine ce ascult la radio. Daca o faceai ostentativ, poate sa te fi tras de urechi, altfel, puteai asculta linistit ce voiai. Eu adormeam cu Europa Libera la cap, si cu vocea Ioanei Magura Bernard, si n-am mai avut nici o treaba cu secu. Da, si eu ascultam la un aparat de radio cu lampi, Bucursti 500, si bine suna, posturi staine, la volum ridicat, si, nu am fost vizitat, inca... In acea vreme ascultam Europa Libera, Deutsche Welle, Vocea Americii, BBC, Radio Libertatea, si, chiar Radio Tașkent, în uzbecă și oficial Toșkent (cu litere chirilice). Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Ca veni vorba de lampi...aveam un prieten care era crescut de bunici. Si bunica-su asculta Vocea Americii si Europa Libera in mod constant, numai ca era cam tare de urechi si dadea radioul spre maxim. Avea un Baltika. https://www.radiomuseum.org/r/vef_baltika.html Vara cum stateam la povesti, in fata portii, se auzea din strada prin geamul deschis, fara nici un fel de probleme. Daca ii spunea sa dea mai incet ca se aude din strada, zicea ca nu e treaba noastra, el asculta cum ii place. Editat Ianuarie 26, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 6 minutes ago, doru3160 said: Ca veni vorba de lampi...aveam un prieten care era crescut de bunici. Si bunica-su asculta Vocea Americii si Europa Libera in mod constant, numai ca era cam tare de urechi si dadea radioul spre maxim. Avea un Baltika. https://www.radiomuseum.org/r/vef_baltika.html Vara cum stateam la povesti, in fata portii, se auzea din strada prin geamul deschis, fara nici un fel de probleme. Daca ii spunea sa dea mai incet ca se aude din strada, zicea ca nu e treaba noastra, el asculta cum ii place. Asa este, toate vacantele de vara le petreceam la bunici si seara pe toate ulitele se auzeau acele posturi de radio si nu am vazut vreo Volga neagra... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 cum, domn'e, nu stie toata lumea ca te lua securitatea, te lega de calorifer si dupa ce luai bataie trei zile mai primeai si doi ani de puscarie!?? parca asa spune folclorul national! iar RR cu unde scurte se faceau exact ca sa prinda dusmanii poporului care ascultau posturi interzise, altfel de se fabricau aparate de radio cu scurte? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 incet, incet, securistii dadeau portocale copiilor saraci, dadeau sacose cu ulei si zahar batranilor de la cozi, au umplut vitrinele cu creveti vietnamezi sa nu se vada sunca de Praga din spate... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 nu a scris nimeni nimic din ce narati dv. aici! iar dupa ''obsedantul deceniu'' s-au schimbat si oamenii din sistem si mare parte din ''obiectul de activitate''! Si apropo de RR, mi-am cumparat unul cu manivela! am mai vazut jucarii de acest gen, dar asta e mult mai mare si mai greu si pare mai solid lucrat. iar din multele testate in conditiile locale, functioneaza cel mai bine pe FM. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Bunicul meu asculta la o "Gloria". Receptiona mult mai bine dupa ce i-am facut o impamantare serioasa. Antena externa nu ajuta prea mult. Pe perete avea o cerga, in zona mea i se spune macat si sub macat era o ditamai harta politica a lumii. Tragea perdeaua, dadea jos macatul, radioul cu volumul spre maximum si era in lumea lui... la ora de politica externa. Sadam, Gaddafi Arafat...Eu eram fascinat de IRA si cafteala din Belfast. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 La mine Gloria mergea fara impamantare. Foloseam antena telescopica de cele mai multe ori. Doar in serile cand se auzea prost, o ajutam cu antena ramasa de la Modern. O filara intinsa pe casa intre izolatori ceramici.In functie de propagare si atmosfera, erau seri cand se auzea impecabil, aproape fara fading. Singurul neajus pt receptia pe US a fost ca nu avea reglaj fin pt acord. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Nu era nimeni "procesat" de Secu pentru simpla ascultare a unui post de radio iar eu nu stiu sa existe folclor privitor la asa ceva de vreme ce foaaaarte multi practicam sportul asta. Erau "procesati" cei ce indrazneau sa se opuna fatis lu' Tovarasu' si situatiei de fapt, altfel puteai sa asculti mult si bine cat timp ramaneai leguma si nu deranjai apele. Cand Radu Filipescu a ajuns la Aiud, a avut surpriza sa gaseasca acolo inca vreo 30 de arestati pentru diverse "crime" precum afisarea de postere cu strigaturi "Jos..." sau altele similare, anonimi atunci doar pentru ca erau repede dositi si nu au avut pe nimeni care sa-i fi facut cunoscuti in afara. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Un SONY mic , analogic , dar dual conversion . Mergea foarte bine doar cu telescopica . Posturile se prindeau in 2-3 locuri , se schimbau frecventele functie de ora . Alimentare 2 accu Ni-CD SAFT , R6 ... aproape 2 saptamani cu o incarcare , si accu de rezerva . Il foloseam si cat se oprea curentul ... 2-3 ore pe zi . Noaptea , mai mult ... Statea la capatul patului , alaturi de lanterna , nu ma dezlipeam de ele . Editat Ianuarie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 (editat) Eu am avut un Albatros...pe UM ascultam VOA si numai joi seara, cand era Rockoteca...in rest, nu ma coafa...nici EL (europa libera) si nici poli(e)tica...dupa cum bine zicea tatal meu: "Politica e o curva!" Mai discutam cu colegii pe la job (Metrologia de la Sidex Galati, pe vremea aia) de una, de alta, de Soparlitza... Iar ocazional, ca nu i-am stiut niciodata programul, il ascultam pe ala cu bancurile politice...am un lapsus acum..dar il stiti dv... Mi-am amintit si-un banc spus de el, dar nu politic: " Un veterinar cu monta de la tauri, mergea prin sate sa insamanteze vacile. Ajunge si la o baba si-i zice: - Mamaie, am venit sa-ti insamnatez vaca! - Bine, bine...da' unde-i tauru', maica?? zice baba... - Pai acu' nu mai trebe taur, mamaie... toata treaba o fac eu! zice veterinaru'...Se uita baba crucis la el apoi ii zice: - Bine, maica, daca asa sta treaba...uite-aci sopronu', asta-i vaca, aci un cui unde sa-ti atarni pantalonii si treci la treaba!" P.S. Mircea Crisan, mi s-a sculat neuronu'. Editat Ianuarie 27, 2019 de Untold Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Parintii mei aveau un Opera produs de Electronica la care se asculta si VA si EU si multe altele . Rokoteka si Metronumul lui Radu Teodor erau punctele maxime de interes pentru care nu mai ieseam la joaca . Chiar daca avea 3 sau 4W ,la volum maxim deranja toata scara . Apoi a urmat Gloria si un Cosmos , varinta cu transformator incorporat . Si cand am avut eu posibiliutati un Selena B216 despre care nu e mult de comentat . Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Mai intai a fost Cornel Chiriac ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 27, 2019 Partajează Postat Ianuarie 27, 2019 Albatros, pe cat de modest arata, pe atat de bine mergea, daca nu faceau mofturi comutatoarele de gama.Inainte de Gloria, m-am jucat cu unul, si ma obisnuisem cu acordul fin, de asta la urmatorul imi cam lipsea.Mi se parea mai dificil doar din butonul de acord, dar cu timpul m-am obisnuit. Demultiplicarea era mai mare la Gloria pe butonul de acord. Link spre comentariu
Postări Recomandate