vranceanu Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Acum 22 minute, doru3160 a spus: E simpatica prezentarea, printre alte perle...''pt cei care nu stiu, in acea vreme nu erau telefoane mobile'' sau ''Un aparat radio militar foarte extrem de rar de colectie facut la Electronica'' si eticheta e clar de IEI. M-as mira sa ajungi la o rezolvare cu individul, dar merita incercat. Din poze, nu seamana cu nimic din ce s-a vandut la raft in acea perioada, deci au folosit carcase dedicate, nu adaptate de la aparatele de uz domestic.N-ar fi de mirare sa aiba si ceva ''importuri'' la interior. Pai se vede cuartzul si ceva condensatori tip ,,picatura'' care cred ca erau de import. Da, clar nu era o carcasa civila adaptata . De ajuns la intelegere cu individul (care se pare ca e un bun povestitor )… voi pune anuntul la favorite si daca mai exista trotineta atunci cand voi avea buget pentru asemenea investitii , poate o voi lua . Momentan sunt destul de limitat financiar si sunt alte prioritati. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Stii de ce am spus ca m-as mira sa ajungi la o intelegere cu individul? Pt ca imi e cunoscuta expresia...''mie vreau sa-mi intre in buzunar...'' Poate n-o fi acelasi individ, dar eu cu al meu nu m-am inteles, desi i-am acceptat toate conditiile... Editat Ianuarie 26, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 M'da. Aproape sigur 100% e acelasi vanzator cu ,,Grigan'',,Carma'' , ,,tvanzia'' etc de pe OLX, Okazii . Anunturile lui au cam aceiasi poveste peste tot. Am vrut candva sa iau o casca de Zefir de la el si tot la fel , nu am ajuns la o intelegere . M-am enervat si am renuntat atunci . ,,povestea'' pare aceiasi : https://www.olx.ro/oferta/radio-vechi-romanesc-de-colectie-song-functional-cu-2-game-um-si-fm-IDbyLkJ.html#ca8055ab74 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 La 26.01.2019 la 13:51, vranceanu a spus: M'da. Aproape sigur 100% e acelasi vanzator cu ,,Grigan'',,Carma'' , ,,tvanzia'' etc de pe OLX, Okazii Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Tantalul verde , cu picatura rosie in partea superioara , e chinezesc . Au fost foarte calitativi . In epoca a fost un import masiv de pasive , alaturi de multistrat , electrolitici capacitati mari , cu conexiuni surub , verticali cu aplatisari pe carcasa , inveliti in plastic albastru deschis . Mai am si acum cativa ... , de colectie . Toate au fost de calitate ... in afara de condensatorii multistrat albastru - inchis , cu minipunct rosu . 0,1 microfarazi ... si 47 nF , fugeau groaznic cu temperatura . Cei galbeni au fost mai buni ... aproape de cei de IPEE , excelenti ... Editat Ianuarie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Acum 3 ore, gauss a spus: Sa asculti , dar sa nu comentezi ... , mai ales la job , scoala , facultate , nunti - botezuri etc . Puteai intra la " propaganda dusmanoasa " , condimentata cu ce mai era la dosar , bine documentat din timp . Eugen Barbu comenta in ''Saptamina'' diverse emisiuni de la E.L. si nu l-a mai luat secu! si prin cite scari de bloc se putea auzi radioul dat tare de diversi pensionari care stind mai rau cu auzul erau siguri ca asculta discret... RR cu o extensie de banda in US s-au produs pentru Apararea Civila, cam toate primariile aveau in dotare asa ceva. Una din variantele cunoscute de mine era RR Neptun! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Ma rog ... fiecare cu interpretarile lui . Pe Eugen Barbu n - avea cine sa - l ia , poate la vreo chermeza la vreun K1 , 2 , 3 , ... , cum se intampla astazi . Avea grad prea mare ... la generali se aplica alte reguli . Era de notorietate in epoca a cui era gazeta " Saptamana " ... ma rog , unii or fi uitat . Daca au stiut . La mine pensionarii erau mai discreti ... n - am auzit radiouri " de pe scara " . Nici macar cu cotele apelor Dunarii ... , ca atunci toata lumea asculta , astepta jurnalul principal al zilei la Bucuresti 1. Seara , nu ascultau radioul , erau de serviciu la cozile pentru a doua zi ... se facea apelul din ora in ora , toata noaptea . Editat Ianuarie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
vranceanu Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Tata avea un ,,JUPITER'' la punctul de comanda. Cam tot un fel de NEPTUN . Link spre comentariu
paul_ral Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Dacă vă permit finantele sau finantatorii, vinde fluffy un Sony ICF-2001D complet, aparatul este din acela cu tasta AIR. Al meu este fără, dar nu mă risc să iau bătaie! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Sediul apararii civile din Ploiesti era bine " radioficat " ... Avea inclusiv R - 250 , emitator , si o antena frumoasa , care mi - a placut ... un dipol cu coborare " scaritza " , cu treceri ceramice prin perete , si in interior conductorii fiderului izolati cu discuri de sticla organica de RF . Ma rog , fiind zona petroliera ( 2 combinate , si alte trei rafinarii , plus tot felul de alte intreprinderi chimice ... ) era probabil mai important ... 5 telefoane , harta la scara mica a judetului pe un perete intreg , si alte marafeturi ... Se facea de serviciu la tura . Editat Ianuarie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Acum 9 minute, gauss a spus: Ma rog ... fiecare cu interpretarile lui . Pe Eugen Barbu n - avea cine sa - l ia , poate la vreo chermeza la vreun K1 , 2 , 3 , ... , cum se intampla astazi . Avea grad prea mare ... la generali se aplica alte reguli . Era de notorietate in epoca a cui era gazeta " Saptamana " ... ma rog , unii or fi uitat . Daca au stiut . La mine pensionarii erau mai discreti ... n - am auzit radiouri " de pe scara " . Nici macar cu cotele apelor Dunarii ... , ca atunci toata lumea asculta , astepta jurnalul principal al zilei la Bucuresti 1. Seara , nu ascultau radioul , erau de serviciu la cozile pentru a doua zi ... se facea apelul din ora in ora , toata noaptea . ideea pe care am vrut sau o sublinier este ca intr-un ziar de circulatie se comentau diverse emisiuni ale postului de radio EL, in rest toata lumea stie a cui se spune ca era gazeta respectiva. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Da ... stiu ! Cam singulara in comentarii ( mai mult pamflete ... , atat de stupide , ca nu le citea nici Paunescu , aflat la concurenta ... ) , nimic concret , doar aluzii ... , nici macar Scanteia nu - si permitea . in fine ... P.S. - stiu cativa care au facut parnaie dupa '80 , avand la activ ( si ) comentarii publice ... insa au fost condamnati pentru ilicit , furturi din locuri in care nu fusesera in viata lor etc . Ciudat , n - au fost la penitenciarele consacrate ... , ci colegi de celula cu cei de la Brasov etc . , in alte locatii ... Au " iesit " la Revolutie , fara sa fi cerut , si fara hotarare judecatoreasca . Editat Ianuarie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 eu in ultimii aproape 10 ani ai epocii respective, am locuit intr-un orasel in care era greu sa se intimple ceva si sa nu stie toata lumea in urmatoarele ore! cu toate astea nu am auzit nici macar ca legenda (exceptind greva minerilor) de cineva luat indiferent de motiv de secu! Apropo, militia avea sediul (ca si acum) la parterul unui bloc gen camin de nefamilisti-fete , la etajele 3 si 4 chiar erau cazate fete, fara beciuri sau asemenea. La un momentdat s-au auzit din interior urlete de genul ,,nu mai dati'' si altele de acest gen. Imediat s-a adunat lumea, iar cei din cladirea militiei au deschis geamul incaperii respective si au iesit afara pentru a vedea lumea ca nu-l batea nimeni pe respectivul, ci urla doar la intimidare! Poate de aia la revolutie nici militia nici secu nu s-au ascuns, iar pe unul din geamurile de la secu (astia erau tot acolo, dar la etaj) a fost scos un tv color unde se putea urmari ce se transmitea din vestitul studiou 4! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Secu nu lua pe nimeni . Avea propria directie de cercetari penale , militieni . Avea cine sa se ocupe . Odata ce nu mai erau detinuti politici , cum ar fi putut ? ... Altfel , zone si zone . In unele , erau doar sustinatori ai regimului ... jucau carti cu secu . La o partida noua , schimbau locurile ... si gradele ! Sant inca locuitori ( si nu putini ) , care cred ca la conducere e inca Ceausescu . Altii , au avansat . Cu un an ... adica Iliescu . Vorbesc de oameni integri psihic , printre noi . Mai nou , cel mai mare conducator din istorie a fost Ceausescu . Asa ca ... de ce sa fi fost cineva " luat " ? Sant numai zvonuri . Despre trecut ... nici acela nu e sigur ca a avut loc . Secu erau doar ghizi prin tara ... sa nu se rataceasca lumea printre realizari , sau sa ramana in pana cu ratia de 10 litri de benzina ... remediau imediat oferind plinul . P.S . - mai bine revenim la radiouri ciudate ... , ma rog , mai putin cunoscute ... si cu destinatii aparte . Apropo de cel din topic ... la C.P. Brazi era in anii '80 o chestie similara ... numai ca erau mai mici , si albe . Provenienta Germania ... lucra in unde lungi , ceva peste 100 kHz . Monosemnal , ton continuu ... pana erau resetate . Purtau directorii , sefii de sectie , dispecerii etc . La peste mia de telefoane ( interior ) , dura un minut sa se sune la " centrala " , pentru a afla cine si de ce - l cauta pe posesor . Editat Ianuarie 26, 2019 de gauss Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 5 hours ago, vranceanu said: Totusi stiu sigur si am vazut de la distanta mica asa ceva prin 89 . Tata era seful; apararii civile si era vizitat foarte des la punctul de comanda de securistii intreprinderilor .Fiecare intreprindere avea in acele vremuri securistul propriu . Nu stiu ce dracu discutau pt ca nu mi-a zis niciodata insa intr-o anumita ocazie am vazut sau mai bine zis auzit initial niste ,,beep'' uri ciudate dupa care l-am vazut ca scoate o chestie ce parea 100% un radio , in timp ce se uita la el s-au repetat acele ,,beepuri'' moment in care securistul a plecat grabit dracu stie unde . L-am intrebat apoi pe tata daca stie ce era chestia aia si mi-a zis ca asa comunica ei cand sunt probleme urgente. Pe atunci nu se auzise de telefon mobil deci era totusi ceva rudimentar cred . Avea cam marimea unui ,,SONG'' si era negru . Daca ma credeti , bine , daca nu faceti-ma mincinos , nu imi pasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate