Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda LED PH

Vizitator

Postări Recomandate

TC nu emitea nimic, am gasit o depunere intre pinii 6-7 si dupa ce am eliminat-o parea ok pe osciloscop. Dar mergand la vecinul nu lua nicio comanda. Adica nici LED-ul din tv nu reactiona. Se poate "deprograma" integratul? 

TC-et8.jpg

REVIN: la un moment dat a luat comanda P+ o singura data si apoi iar tacere!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Presupun că ați verificat starea cristalului, traseele spre ledul IR, eventuale contacte imperfecte la tastatură ?  E posibil ca unele trasee să fie afectate de umezeală, dar întreruperea să fie sub stratul de vopsea verde, uneori aceste puncte sunt date de gol de niște umflături verzui...

Dacă traseele contactelor sunt acoperite cu un strat lipicios și cu aspect uleios, trebuie spălată placa cu apă și săpun sau cu alcool, apoi uscat bine.Acest strat uleios e cauzat de condensul provenit de la transpirația mâinilor și e coroziv pentru cablaje, cauzând și scurtcircuitarea unor comenzi prin punțile create..

Editat de validae
Link spre comentariu

Trebuie curatata toata placa cu acool izo de mai multe ori si apoi spalate cu detergent lichid toate butoanele .

Dupa ce sunt uscate se curata si padurile de pe butoane cu alcool de 2-3 ori si apoi teste .

O tava foto mica in care se pune acool e de mare ajutor .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Poate cazul este clasat , dar am sapat la una din astea sapt trecuta si am gasit traseele pentru led, care pleaca de la integrat ,  retezate exact in zona in care intra sub vopseaua de pe cablaj .

Deci chiar langa integrat .

Am gasit acesata situatie in multe telefoane mobile si alte aparate care au contact cu umezeala si folosesc frecvente mari pe acele trasee ( telecomenzi auto , aparate de radio de buzunar , etc ).

In mod normal nu este vizibil acest lucru , se masoara sau se razuie 0,5mm din vopseaua de pe traseu si devine vizibil locul intreruperii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări