Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe pasive

Vlad Cristian

Postări Recomandate

Bine acum depinde si de genul muzical ascultat preponderent. Caci multe genuri "moderne" de pe acum, daca le analizezi distributia spectrala, nu prea contin multa "informatie" pe medii. Gen muzicile astea electronice "de club". Iar peste astea, din etapa de master sau ulterior la reproducere, se mai trage si o egalizare "Classic V", apai incintele in 3 cai nu sunt puse in valoare pe asa ceva. 

Link spre comentariu

Boxele Eminence FL 153, 154 sunt pe 3 cai... Difuzorul de bass pe 15" Kappa Pro 15A, mediile Alpha 6A si driver psd2002. Boxele astea le-am ascultat de revelion intr-o locatie maricica, eram cam 50-60 persoane. Erau puse pe stative si se auzeau atat de tare si basul ala de il simteai in piept, efectiv nu puteai sa stai acolo, i-am spun noi sa dea mai incet.

Link spre comentariu

Pai atunci spor la sonorizat.

Alfa 6A scoate medii bune dar are si niste "denivelari" pe caracteristica si, in functie de cutie, pot sa apara rezonante parazite mai ales la puteri mai mari.

Celelate 2 difuzoare nu le cunosc asa de bine incit sa-mi pot da cu parerea.

Link spre comentariu

Renunță la atrocitățile alea infecte de lăutari de nuntă cu analfabetism funcțional în tehnica sonorizării, și mergi pe un sistem compact line array.

Mulțimile la interior nu se sonorizează așa. Asta o spun de ani de zile, de ani de zile românii reușesc cele mai infecte sonorizări la nunți și petreceri. Se îmbată și stau in vacarmul ăla mizerabil de boxă de doi lei.

COMPACT LINE ARRAY!!! Sateliți plus subwoofer.

Și citește logica din spatele unui astfel de sistem. Ăla e sunet adevărat. Petrecăreții vor aprecia maxim.

Link spre comentariu

De unde sa stie ai nostri de Compact Line Array Speaker ?

Cred ca nu e indeajuns sa le spui de ele, ar fi bine sa ii iei de mana, ca pe copii mici, si sa ii duci sa vada si sa asculte asa ceva, la concerte si evenimente

Lautarii nostri cumpara lazi cu ligheane de cinșpe țoli bucata ca asa au vazut ei la alti lautari, asta e nivelu nostru.

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
On 2/10/2019 at 8:15 PM, maxente said:

De unde sa stie ai nostri de Compact Line Array Speaker ?

Cred ca nu e indeajuns sa le spui de ele, ar fi bine sa ii iei de mana, ca pe copii mici, si sa ii duci sa vada si sa asculte asa ceva, la concerte si evenimente

Lautarii nostri cumpara lazi cu ligheane de cinșpe țoli bucata ca asa au vazut ei la alti lautari, asta e nivelu nostru.

La 2000 de lei ce sa sune decent?Eu ma chinui sa nu trec de  4000 sa fac doua boxe.Doar filtrele pe 3 cai ajung la 250 de euro cu masuratori.....

Link spre comentariu
On 1/24/2019 at 6:52 PM, Vlad Cristian said:

Salutare. Vreau sa-mi iau niste boxe sh pana in 2000lei si nu stiu de care sa iau... 

1. Behringer B215D

2. Behringer B1520 PRO

3. Wharfedale Pro LIX-C15

4. Yamaha S115IV

Cauta second hand Behringer 812 NEO sau 815 NEO , bat la fund multe boxe cu pretentii ! In regim de DJ .faci fata la 100 de persoane fara subwoofere . Daca adaugi subwoofere si le tai la 120 hz le poti folosi pana la 200 de persoane !

Editat de nykysor
Link spre comentariu

De acord dar cu condiția sa nu aibă difuzoarele uzate (prea tare), sau cutiile descleiate. 

Valabil pt orice boxa second. 

Și o chestie valabila la orice achiziție de boxe, sa fie ascultate în regim normal (adică la puterea la care vor fi folosite) înainte de plata pt a vedea (mai ales la cele second) sa nu aibă probleme. 

Țin minte un chef la care am fost la care cind am ajuns muzica se auzea fenomenal de bine. Pina și soția a remarcat ce bine suna. Din păcate cind au crescut volumul au început sa se audă niște rezonante pe la frecvente medii foarte enervante. Chiar m-am uitat sa vad ce model erau și am aflat astfel ca erau scoase la vinzare. 

Deci atenție la achiziție. 

Link spre comentariu
On 2/25/2019 at 8:28 PM, Haralambie said:

Eu sunt curios despre ce masuratori si filtre e vorba de ajunge la 250 Euro. Poate aduceti mai multe detalii.

Este vorba de doua incinte de 800W rms bucata pe 3 cai.Masuratorile cu microfon si program dedicat+proiectarea filtrelor si executie fizica ma costa 250 de euro.Incintele sunt facute dupa specificatiile difuzoarelor.Proiectul incintelor a costat 200 de lei,nu vreau sa dau denumirea firmei ce a facut proiectul.Difuzoare Eminence de 15 inch,6,5 inch si drivere de 1inch. Sincer vreau si eu mai ieftin filtrele,nu am gasit cine sa le faca,sa nu am gauri in spectul adio trebuie masuratori cu difuzoarele in incinta.Ce se gaseste de cumparat filtre e doar pentru galagie, daca nu e corect realizat cu incinta si difuzoarele,mai ales la 3 cai

Editat de DENSUSAN
Link spre comentariu
On 2/27/2019 at 9:12 PM, Haralambie said:

Asta eram curios cine executa filtrele, proiectul incintelor nu imi este necesar.

Lajos Szommer.De la Oradea. Sau mai am o varianta la Dan Nita SEVERIN.

Editat de DENSUSAN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări