Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe pasive

Vlad Cristian

Postări Recomandate

Informațiile furnizate nu sint complete. 

Mai trebuie specificat ce genuri de muzica se vor asculta preponderent, detalii despre spațiul de audiție și ce gen de sunet se cauta. 

Asta minimum. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Nu are numeni boxe din cele de mai sus? Nu a avut nimeni ocazia să asculte macar una dintre ele? Sau poate știți alte boxe pana in 2000lei care sa faca fata la petreceri, majorate de 50 persoane, maxim 100?

Link spre comentariu

Pai da dar ce facem cu

"Sensitivity: 121 dB SPL max"

ale T-Box-urilor de mai sus. Adica daca merg strict pe specificatii declarate, 121dB din 2 woofere de 15, 35 Kile de carat si 450W "de bagat", nu mi se pare afacere. Gasesti 1x15' ieftineala care sa faca treaba asta. Sper sa fie o greseala de tipar a astora.  

Fac abstractie ca nu am o curba de raspuns cat sa vad in ce zona de frecventa am acei 121dB... 

Singurul "avantaj" care il vad la astea e ca sunt mari, in ultima vreme la petreceri si majorate astia te platesc mai degraba la metru cub de boxe ce-l aduci, nu la ce iese din ele. 

Link spre comentariu

Sunt cateva serii de buget pe formatul asta. JRX e sa-i zic o serie "entry level" a JBL-ului. Adica mocheta ieftina, woofere cu sasiu de tabla si drivere inalte plapande care zboara la primul abuz pe amplificare. Chestiile astea merita doar daca le gasesti la pret demential de bun ca si sh. Cu rezerva ca am emotii totdeauna cu echipamentele "pro" ieftine sh. De regula sculele cu ceva prestanta in domeniu sunt folosite de indivizi cu macar ceva minime cunostinte in operarea lor si totodata oarece respect pentru sumele de bani investite. Cu echipementele ieftine nu stii pe mana carui junior entuziast au incaput si ce le-a facut anterior. 

Eu la categoria asta de pret as lua in calcul sa-mi cumpar drivere si crossover si sa pandesc carcase ieftine (sau sa-mi fac). Cu niste  sa zicem.. P-Audio, Mag-uri etc si ceva cutii robuste iesi mai castigat (pe parte sonora) decat cu JRX-uri si T-Box-uri luate de noi. 

Parerea mea, uita de boxe active ieftine, ia in calcul cele 2 rute (ori le faci, ori le cumperi) - cauta sa asculti boxe (alte petreceri, evenimente) sa-ti faci o idee ce sound vrei/iti place. Pentru ca daca revii si ne spui ca ai ascultat undeva 2 Behringer B215 si sunau ok pentru ce vrei, treaba se simplifica mult si mare parte din ce s-a insirat pe aici pe topic devine irelevant. 

Editat de matzah
Link spre comentariu

Nu stiam ca Eminence sa faca incinte... Probabil sa fie ale celor de la &roll sau cum ii spunea acelui magazin -  si echipate cu drivere Eminence. Caz in care depinde ce difuzoare au in ele...  

Entry level-ul la Eminence era pe atunci Alpha-ul, asta fiind o serie. Nu m-as mira sa gasesti de-astea in ele. Am ascultat woofere din seria asta. Sunt undeva peste Behringer si cele de genul ca si sensibilitate insa coboara mai greu pe bass. E o chestie comuna la multe difuri de-ale lor pana in gamele intermediare. Sunt bune pe fullrange dar se cer asistate de subwoofere, parca mai mult ca alte difuzoare.  

Bine, asta era acum vreo 15 ani, poate ca vorbesc din amintiri... 

De regula pana la o anumita categorie de pret (in zona de ieftin) trebuie sa iei in calcul 2 variante. Ori ai woofere care coboara mai bine (si ai ceva bass) dar faci compromisuri la medii, ori ai woofere ce suna mai bine pe medii dar nu coboara prea mult pe bass. 

Editat de matzah
Link spre comentariu

In general pt sonorizari se merge cu subwoofere separate, preferabil cu amplificator separat chiar daca vrei sa ai si bass ok. Altfel basul are mult de suferit cind se utilizeaza difuzoare pro pt ca, asa cum spune si @matzah, difuzoarele pro sint ori difuzoare pt subwoofere si nu redau bine mediile ori midwoofere si nu coboara bine la bass.

Dupa mine solutia optima ar fi niste top-uri cu tweeere cu horn si midwoofere de 8 inci (maxim 10 inci daca vrei sa ai si medii curate) si subwoofere separate cu amplificator dedicat si crossover activ inaintea amplificatoarelor.

Link spre comentariu

Sunt woofere care imperecheate cu ceva driver inalte suna ok in aplicatii de full range. Dar a se intelege ca full range in PRO nu inseamna bass-ul ala jos si carnos din zona 20-60Hz sa zicem. Asta pentru cei ce sar direct de la subwooferul de Logitech de acasa la o incinta full range echipata cu un woofer de 15'' si se gandesc ca daca difuzorul acela micut din subwoofer facea un "bum bum" convingator, atunci asta de 15 iti "rupe capu' ". Sunt difuzoare subwoofer de 15 inch si difuzoare woofer de 15 inch, ambele pro, dar in rest sunt animale cu totul diferite. 

Ideal, asa e, sa separi linia de subwoofere de cea de full range-uri. Ma doare capul cand vand sunetisti de weekend care "compenseaza" niste full range-uri amarate cu o cocoasa generoasa de +10-15dB prin zona ca 20-40Hz prin egalizatoare pe principiul "boxele mele suna bine, trebuie doar putin ajutate pe bass". 

Link spre comentariu

Exact. 

Problema este ca sint multi care cred ca daca pun un woofer de 15 si un tweeter au creat o boxa top universala.

Problema este ca nu va suna bine nici pe medii unde va avea o gaura mare dar nici bas profund nu vor avea ca de la un subwoofer dedicat, iar o boxa pe numai doua cai cu woofer de 15 va avea un beeming enorm. Singura solutie acceptabila ar fi sa fie conceputa pe 3 cai cu medie dedicata dar la o astfel de boxa va costa mult si filtrul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări