Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Teletech LED40277

Vizitator Daniells12

Postări Recomandate

Vizitator Daniells12

Salutare, va rog frumos daca ma puteti ajuta cu o sugestie, am acest model de teletech LED40277 si s-a intamplat ceva cu ledurile de la display-ul lui, el functioneaza normal dar totul se vede pe un fond albastru inchis si ledurile de pe marginea display-ului se aprind dar au o tenta de albastru...credeti ca un update poate rezolva aceasta problema ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

4

• validae

3

• dan cod

3

• megabit

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Daniells12

Nu stiu de ce in fotografie apare scrisul alb, real este albastru si ledurile din spatele display-ului se vad tot un albastru deschis si nu alb cum cred ca ar trebui...

2.jpeg

1.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

Link spre comentariu

eu am auzit de defect al ledurilor ce dau un fond albastru,dar nu am intalnit si nici nu cred pana nu vad ,,eu cu ochii mei,,

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 21 minute, costin sandu a spus:

Daca era defect de led avea si pe osd -ul alb albastru sau alta culoare ,eu nu cred ca e de led,o poza si cu un program tv se poate?

dupa cum a spus omul osd-ul e pe fond albastru dar nu stie dece in poza e alb

Link spre comentariu
8 hours ago, megabit said:

Este defect panoul cu leduri.

A aparut mai nou un tip de barete cu leduri care produc lumina albastra cand sunt uzate.

da am intalnit la vestel majoritatea cand sunt uzate se fac albastre

Link spre comentariu

Păi chiar sunt leduri albastre la bază, dar sunt ,,vopsite,, cu un luminofor galben pe bază de fosfor, asta e una din metodele de producere a luminii albe la leduri.Numai că stratul de luminofor galben se deteriorează din cauza temperaturii și a calității proaste, ce rămâne fiind culoarea primară a ledului.....albastru.

O cauză frecventă a degradării culorii este utilizarea unui curent prea apropiat de maximul recomandat de producător, unii merg cu iluminatul (backlight) la 80-100% și asta nu e de recomandat, dacă ai televizorul expus la lumină, mai bine îl muți undeva mai la umbră, decât să dai iluminarea la maximum ca să compensezi....

În cazul de față, trebuie schimbate toate ledurile și redus curentul maxim prin ele, ca să se reducă uzura pe viitor...

http://www.photonstartechnology.com/learn/how_leds_produce_white_light

Editat de validae
Link spre comentariu

Ultima data am schimbat la led LG 32LF510U, bareta cu 5 leduri la 3V - cod LG innotek Direct 32inch CSP rev.0,4 150217.

Ca si particularitate, lentila este lipita in 4 puncte.

Editat de megabit
Link spre comentariu
Acum 7 ore, validae a spus:

Păi chiar sunt leduri albastre la bază, dar sunt ,,vopsite,, cu un luminofor galben pe bază de fosfor, asta e una din metodele de producere a luminii albe la leduri.Numai că stratul de luminofor galben se deteriorează din cauza temperaturii și a calității proaste, ce rămâne fiind culoarea primară a ledului.....albastru.

O cauză frecventă a degradării culorii este utilizarea unui curent prea apropiat de maximul recomandat de producător, unii merg cu iluminatul (backlight) la 80-100% și asta nu e de recomandat, dacă ai televizorul expus la lumină, mai bine îl muți undeva mai la umbră, decât să dai iluminarea la maximum ca să compensezi....

În cazul de față, trebuie schimbate toate ledurile și redus curentul maxim prin ele, ca să se reducă uzura pe viitor...

http://www.photonstartechnology.com/learn/how_leds_produce_white_light

acum are logica,este o varianta plauzibila,deci in nici un caz nu e defect un led si da culoare albastra,de aceea am zis ca eu nu cred pana nu vad,deci ele sant la baza albastre si vopsite ,deci nu sant defecte cum se sustine ci doar si-au pierdut ,,adaosul de culoare,,

Link spre comentariu

Exact, în aceste cazuri s-a degradat stratul de luminofor galben și ledul dă doar lumina albastră de bază.Oricum, trebuie înlocuite toate, fiindcă procesul e ireversibil....

Link spre comentariu
Acum 7 minute, iuliantv a spus:

acum are logica,este o varianta plauzibila,deci in nici un caz nu e defect un led si da culoare albastra,de aceea am zis ca eu nu cred pana nu vad,deci ele sant la baza albastre si vopsite ,deci nu sant defecte cum se sustine ci doar si-au pierdut ,,adaosul de culoare,,

Sincer nu am fost atent dar e ciudat oricum. Data viitoare când întâlnesc voi vedea. Parca in LGuri am întâlnit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări