globaldj Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 (editat) Cele 3 statii SNR : 101.3 MHz, 98.3 MHz, si 105.3 MHz sunt la 100KW ERP , polarizare orizontala .... E cam maximul acceptat in Europa (cu cateva exceptii , fireste). 96.1 MHz si 102.8 MHz sunt la 2 respectiv 2.5 KW in emitator ... 96.9 MHz si 93.5 MHz sunt in licenta la 3.5 KW respectiv 1 KW... toate cu polarizare verticala. Acum cat au la iesirea din sistemul radiant.... nu stiu... Remarca lui @Gauss se aplica cu succes in acest caz . De precizat, ca probabil te afli la limita de acoperire a tuturor celor mentionate.. iar daca mai ai si avantajul inaltimii, atunci nici nu e de mirare ca le receptionezi. Primele 3 se receptioneaza mult mai departe (> 230 KM).... acum de pinde si de ce antena se foloseste la receptie. Eu ma joc cu asa ceva, cand am chef de vazut ce mai emite unul sau altul... Dar ... iarasi nu are legatura cu DRM-ul Editat Ianuarie 26, 2019 de globaldj 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Au crescut puterile ... fata de ce stiam . La noi in oras , se cam incadreaza in ce am scris . Ma rog , ce am aflat la ultima discutie . P.S. - frumoasa antena de jos . Daca o fi si rotativ pilonul ... Link spre comentariu
globaldj Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Cu puterile nu ar fi o asa mare problema... cu modulatia data peste limita e altceva... fiecare vrea sa se "auda" cat mai tare si supramoduleaza "in draci". In Istanbul, posturile in FM sunt la 0.2 MHz unul de altul si banda este plina ochi. La noi ar fi imposibil asa ceva... Pilonul e rotativ "ad-labam" ... adica manual. Pentru putinul timp pe care-l petrec la mosie, am zis ca nu are rost sa ma complic cu vreun sistem de rotire. Pe deasupra mai este si telescopic - cam 9-10 metri la inaltimea maxima (cea a antenei UHF din varf). Cand ajung in vizita il extind la inaltimea maxima. In rest ramane strans - teama de lovituri de fulger e destul de mare, chiar daca am avut grija si am instalat o priza de pamant corespunzatore si pe fidere am adaugat protectii de trasnet. (https://www.dipolnet.ro/protectie_trasnet_catv-sat_signal_f-tata-f-mama__R48602.htm). Antena de FM e home made - am si eu pitici pe creier, ca mai toti de altfel... Realizata dupa dimensiunile din cartea lui Spindler... toata din aluminiu fiind ultrausoara (3.5 KG pt 8 elementi --> aprox 3100 mm lungime). Am in plan sa o inlocuiesc cu una de 12 elementi. Cand o sa-i vina timpul... Uneori viata te face sa uiti "piticii" ... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 26, 2019 Partajează Postat Ianuarie 26, 2019 Oricum e destul ... ma rog , zic si eu . Altfel , niciodata nu e destul ... dupa ceva rezultate se intrezaresc posibilitati pentru mai bine ! P.S. - pacat ca nu pot " desfasura " antene ... cea mai mare realizare e un discon , la un metru si ceva de balcon , pe un " L " , montat acum vreo zece ani . Si acum se mai comenteaza despre el , cand mai citeste cate unul ceva pe net , sau mai dispare natural vreun locatar , mutat anul trecut ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum