gauss Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) 1 hour ago, Marele Savant said: In Ploiesti trebuie sa se receptioneaze atit emitatorul din Herastrau (Buc.) cit si cel de la Costila! O data cu oprirea definitiva a emisiei terestre analogice, era obligatoriu ca sa se asigure receptia digitala pentru majoritatea populatie. Am gasit (din viteza pt. ca trebuie sa plec) niste info, mai vechi dar se poate face o parere despre amplasarea emitatoarelor. Personal, o consider printre cele mai neeconomice investitii facute in Ro. https://www.hdsatelit.com/2015/05/amplasamente-canale-si-putere.html Nu " prind " nimic , domnu' Emil ... Am incercat ... , si degeaba ! Ma rog , acum vreo 2 ani si ... , pana sa dispara analogicul , la ultima proba ... receptionam cu antena de camera ( cea cu 2 telescopice reglabile care se dadeau la TV - uri ) TVR 1 , binisor , TVR 2 , acceptabil , si Antena 1 , perfect ... am inteles ca era un telecentru local in centrul orasului . Toate , in UIF . DVB-T2 ( acum ) , pauza ... Nu - i vorba , am 2 " cabluri " ( 2 provideri ) , abonamente in cele 4 retele GSM ... sotia are 2 maxime , de serviciu , si 2 SIM - uri separate de internet ... unul intr - o tableta , celalalt intr - un Mac . Ma rog , la ea e jale daca pierde legatura ( de date ) cu job - ul . Asa ca nu m - as vaita ... dar nimic TV terestru ... macar ca back - up . Editat Ianuarie 25, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 E posibil ca la receptia digitala, sa fie nevoie de introducerea manuala a parametrilor canalului respectiv, altfel poate tv.ul nu poate ghici ce se doreste de la el. e doar o presupunere, altfel vedeti care este problema, in Ploiesti sigur exista semnal dvb t2. Si puterile fiind mici sint sanse spre zero sa receptionati cu antena de camera. Desi teoretic ar trebui ca in 2019 sa existe deja si emitatoare locale in zona in afara de Costila! sapati pe site-urile de specialitate pentru mai multe info. Link spre comentariu
VAX Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 Daca se extinde internetul, mai are sens sa cumperi scule DRM ? Prinzi posturile direct pe internet. Ca doar nu incepe razboiul, sa ascultam iar pe US. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) 3 hours ago, Marele Savant said: E posibil ca la receptia digitala, sa fie nevoie de introducerea manuala a parametrilor canalului respectiv, altfel poate tv.ul nu poate ghici ce se doreste de la el. e doar o presupunere, altfel vedeti care este problema, in Ploiesti sigur exista semnal dvb t2. Si puterile fiind mici sint sanse spre zero sa receptionati cu antena de camera. Desi teoretic ar trebui ca in 2019 sa existe deja si emitatoare locale in zona in afara de Costila! sapati pe site-urile de specialitate pentru mai multe info. Mai incerc . Exclus antena exterioara . Din mai multe motive . Principalul ar fi ca nu se poate ... al doilea ca ar fi un regres in timp . La vremurile cu " bulgarii " ... Tunerele DVB-T , acum inutile ... se vindeau cu antena aceea minuscula . Semnal ar trebui sa fie in 2019 peste tot ... asa au fost gandite . La cautare , fenomenul e similar cu cel de la analogic . Un semnal pe care receptorul sa - l recunoasca ... nu trebuie toti utilizatorii sa fie experti . Ma rog , zic si eu ... Poate citeste vreun user care are deja rezultate ... si ofera solutia . As fi curios de calitatea unui semnal DVB-T2 , receptionat prin antena ... Editat Ianuarie 25, 2019 de gauss Link spre comentariu
ndor Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 https://www.antech.ro/?cat=dvbt2 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 DVB-T este tot mod digital, ati receptionat bulgarii digital in Ploiesti?? La job transmiteam si digital, dar nu erau receptionate de cautarea automata ci trebuia introdusi manual anumiti parametri! altele le gaseste automat tv-ul, depinde atit de tv cit si de felul cum sint ''impachetate'' programele. teoretic, daca nu aveti un emitator local in apropiere, trebuie antena exterioara, eventual amplificator. info asteptam cu totii, dar cam nimeni nu a fost interesat sa puna iar catarge cu antene pe bloc sau in curte doar pentru a receptiona TVR-urile si ceva programe de doi bani. Restul ar fi fost cu plata. Pentru ca spre deosebire de cablu sau satelit, aici producatorii programelor trebuie sa plateasca pentru a fi inclusi intr-un multiplex. de aia am zis ca pare una dintre cele mai fara cap investitii facute (sau poate nu-pentru unii), mai ales trecerea la T2 cind echipamentele T proaspat cumparate nici nu au fost montate in totalitate iar creditele pentru plata lor sint in derulare! la afacerea asta s-au mai fript si baietii care au achizitionat cantitati mari de receptoare, antene si amplificatoare sperind ca oamenii se vor multumi cu programele tvr receptionate gratis si vor da navala sa le cumpere. P.S. se vede in linkul pus (antech.ro) ca Ploiestiul este foarte bine acoperit de emitatorul de pe Costila pe canalul 22. aveti vizibilitate directa in directia respectiva? folositi un analizor de spectru, chiar daca nu demoduleaza, semnalul de RF trebuie sa-l simta. daca aveti 15 de dB peste zgomot ar trebui sa-l vada si tv-ul! Link spre comentariu
globaldj Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) 1 hour ago, gauss said: . Poate citeste vreun user care are deja rezultate ... si ofera solutia . As fi curios de calitatea unui semnal DVB-T2 , receptionat prin antena ... Putin OFF TOPIC : Pot confirma fara retinere ca imaginea este impecabila. Cel putin TVR-ul in format HD este mult calitativ peste ce se transmite via catv (indiferent de furnizorul de serviciu TV). Solutia este asa cum au precizat si colegii, sa folositi o antena exterioara, sau cel putin un yagi de dimensiuni reduse, dimensionat pe canalul corespunzator, instalat undeva la geam sau pe balcon (de preferat, orientat direct catre emitator). Merge si unul de banda larga, ca cel de aici : https://www.dipolnet.ro/antena_tv_dipol_11-21-60_dvb-t2_11_elementi__A1112.htm Nu e neaparat nevoie sa folositi preamplificator daca, fiderul nu depaseste 5 m. Yagi-ul instalat pe polarizare orizontala ( Romania foloseste polarizarea orizontala la transmisiile DVBT2). Diferenta, fata de analogic este ca in digital fie aveti semnal fie nu aveti deloc. Depinde mult si de pragul de demodulatie al receptorului pe care il aveti, precum si de posibilitatile acestuia de decoda semnalul in cazul unui Q level de valoare mica. In general TV-urile comerciale nu exceleaza la acest capitol --> un receptor separat este de preferat. Conform ultimei harti de acoperire publicate de Radiocom, sunt cel putin 3 emitatoare care acopera cu semnal zona respectiva: http://www.radiocom.ro/poze/dvb-t2/Tranzitie DVB-T2_Noiembrie_2016.pdf - Costila --> CH 22 (150 KW ERP - putere emitator 5 KW); - Herestrau din Bucuresti --> CH 30 (60 KW ERP - putere emitator 2.5Kw); - eventual Istrita --> Ch 28 ( 13KW ERP - putere emitator 1.3 KW) Poate aparent puterile sunt mici, dar in DVB-T2 , 150 KW ERP echivaleaza cu aproximativ 600 KW ERP in format analogic ( putere emitator : 5 KW in DVB-T2 echivaleaza cu 20 KW in analogic). Plus de asta, tendinta este din ce in ce mai mult, sa emiti suficient de puternic ca sa acoperi teritoriul propriu, fara ca sa deranjezi prea mult "vecinii" (puteri mai mici in emitatoare si sisteme radiante, care favorizeaza acoperirea in interior si mai putin in exterior). Oarecum se incearca si "copierea" retelelor de telefonie --> mai multe emitoare de putere mica, in locul unora mai puternice de pe pozitii dominante. Puteti incerca, macar asa de "amorul artei" sa faceti un experiment intr-o zi doar sa vedeti despre ce e vorba... Editat Ianuarie 25, 2019 de globaldj Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Sigur se va intampla ... macar de curiozitate . TV - urile ( cel putin doua ) sant bune ... zic eu , un SONY model 2018 , si un Samsung la fel . 4K ... si toate cele . Din pacate , blocul in care locuiesc e paralel cu dreapta Costila - Bucuresti , as " vedea " spre Craiova . Teoretic ... , am cam pe toate laturile blocuri turn . Si repetorul YO9C il auzeam cu fas ... cand functiona . O sa " caut " intai cu analizorul ... apoi am sa ies si afara , am si un Protek portativ ... verificat de curand . Mai am o locatie ... unde a locuit sotia in tinereti , acolo " vad " direct Bucurestiul , deschid repetoarele cu o portabila si ma aud binisor . Din pacate , nu locuim acolo ( au stat socrii ... ) din motive ... , in fine ! Ar mai fi un apartament unde au stat copiii ... poate incerc si acolo . M - ar fi avantajat un telecentru local , cum a fost emisia Antena 1 ( am scris mai sus ) ... se prindea bine cu antena de camera . Si cred ca nu numai pe mine ... , dar probabil nu sant interese comerciale , orasul e supra - cablat ... P.S. - multumesc tuturor care m - au lamurit ( informat ) , tin la curent cu progresul demersului . Pe cablu , vad foarte bine de la ambii provideri . Cele HD ... , un pic (si) mai bine , daca se poate ! Editat Ianuarie 25, 2019 de gauss 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 Eu vad titlul cam asa: Receptia emisiunilor DRM (Digital Radio Mondiale) in unde scurte By yo3fhm, Yesterday at 02:13 PM in CQ-YO Radioamatori Ce legatura are cu receptia tv DVB-T2? Link spre comentariu
globaldj Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) 16 minutes ago, gauss said: Sigur se va intampla ... macar de curiozitate . TV - urile ( cel putin doua ) sant bune ... zic eu , un SONY model 2018 , si un Samsung la fel . 4K ... si toate cele . Din pacate , blocul in care locuiesc e paralel cu dreapta Costila - Bucuresti , as " vedea " spre Craiova . Teoretic ... , am cam pe toate laturile blocuri turn . Si repetorul YO9C il auzeam cu fas ... cand functiona . O sa " caut " intai cu analizorul ... apoi am sa ies si afara , am si un Protek portativ ... verificat de curand . Mai am o locatie ... unde a locuit sotia in tinereti , acolo " vad " direct Bucurestiul , deschid repetoarele cu o portabila si ma aud binisor . Din pacate , nu locuim acolo ( au stat socrii ... ) din motive ... , in fine ! Ar mai fi un apartament unde au stat copiii ... poate incerc si acolo . M - ar fi avantajat un telecentru local , cum a fost emisia Antena 1 ... se prindea bine cu antena de camera . Si cred ca nu numai pe mine ... , dar probabil nu sant interese comerciale , orasul e supra - cablat ... Intr-o perioada se preconiza un translator de mica putere chiar in oras. Chiar au fost ceva teste recente in "versiunea noua", adica de DVBT2 - lite, undeva prin CH41. Craiova-Simnic ar fi greu de receptionat ... in schimb Cozia din CH27, intra de minune in Bucuresti indiferent de moment (evident cu antena externa, cu multi elementi, dotata si cu un preamplificator, pentru a compensa atenuarea coaxialului. Pare mai probabila la receptie, decat Craiova. Despre interesele cablistilor sau mai bine zis dez-interesul promovarii T2 in Romania, precum si a dificultatii implementarii retelei.... mai bine nu vorbim. Chiar si astazi, sistemul national din DVBT2, functioneaza pe o solutie improvizata, unde emitatoarele Harris sau R&S anaolgice din fosta retea TVR2, au fost "adaptate" pentru a putea functiona cu head-endul noii retele. O "struto-camila" tipic romaneasca, doar sa nu fim penalizati de altii ca nu ne-am respectat anumite angajamente fata de ITU. Culmea tuturor, licitatia pentru emitatoarele destinate primei retele DVBT2, este pe cale sa inceapa --> la 2 ani de la punerea in functiune a retelei https://www.hdsatelit.com/2018/12/978-milioane-euro-pentru-televiziunea.html? @miticamy , Aveti dreptate - Scuze de OFF-TOPIC. Editat Ianuarie 25, 2019 de globaldj 1 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Era sa trag ( scriu ) o injuratura ... Nu stiu de ce ( probabil varsta ) , ma afecteaza ( sincer ) din ce in ce mai mult toate manarelile din tara ... , indiferent de domeniu . Nu e politica ... , asa a fost , si nu cred ca se va schimba ceva , e ca si cum ne - am muta inima in dreapta . Desi , dupa unele manuale scolare noi , acolo este ... La chestiune , ceva local ar fi binevenit . Eventual si cu emisiuni despre ... sponsori ( si reclame ) cred ca s - ar gasi . Am vazut asa ceva in USA , inclusiv statii radio ( complet ) locale , imi devenisera familiare in cateva zile . Aveau alt suflu , erau agreabile . In fine ... nu ma mai gandesc . Editat Ianuarie 25, 2019 de gauss Link spre comentariu
globaldj Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Promit ca e ultimul OFF-TOPIC : 19 minutes ago, gauss said: ... La chestiune , ceva local ar fi binevenit . Eventual si cu emisiuni despre ... sponsori ( si reclame ) cred ca s - ar gasi . Amm vazut asa ceva in USA , inclusiv statii radio ( complet ) locale , imi devenisera familiare in cateva zile . Aveau alt suflu , erau agreabile . In fine ... nu ma mai gandesc . Au fost si sunt inca MUX-uri locale sau regionale la dispozitie. Cand s-a organizat licitatia insa dezinteres total... Fie nu au fost participanti, fie nu a fost nimeni in stare sa plateasca licenta sau sa implementeze din punct de vedere tehnic, cerintele licentei. Si cum in general interesul local cedeaza in fata de celui de la "centru", nu a a avut nimeni curajul de a initia demersul de popularizare si de promovare a sistemului T2. Au fost intr-o perioada, pe la Baia-Mare niste incercari de pe un pilon privat, instalat pe Vf Ignis. Si asta mult inaintea SNR-ului si a celebrelor teste care au durat mai bine de 10 ani... Nu stiu astazi daca respectivii mai functioneaza sau nu ... Editat Ianuarie 25, 2019 de globaldj Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) Nu este neaparat problema de off topic cat faptul ca sunt date interesante ce nu vor fi gasite de cei mai putin informati.. Vad ca aveti multe de transmis, continuarea intrun topic pe tematica ar fi binevenita. Editat Ianuarie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Marele Savant Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 acuma sincer, cite lume arde ne nerabdare sa se apuce de instalat antene terestre, mai ales pe blocurile cu acoperisuri, eventual mai multe in directii diferite pentru o mina de programe? multa lume da de ex. anumite tari din vest. e adevarat, sint tari unde a prins dar numai din cauza ca s-a facut la timpul potrivit, nu ca la noi unde stam cu fibra optica in casa iar cineva ar mai vrea sa umplem iar terasele blocurilor cu antene! 2 Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 25, 2019 Partajează Postat Ianuarie 25, 2019 (editat) 34 minutes ago, globaldj said: Promit ca e ultimul OFF-TOPIC : Au fost si sunt inca MUX-uri locale sau regionale la dispozitie. Cand s-a organizat licitatia insa dezinteres total... Fie nu au fost participanti, fie nu a fost nimeni in stare sa plateasca licenta sau sa implementeze din punct de vedere tehnic, cerintele licentei. Si cum in general interesul local cedeaza in fata de celui de la "centru", nu a a avut nimeni curajul de a initia demersul de popularizare si de promovare a sistemului T2. Au fost intr-o perioada, pe la Baia-Mare niste incercari de pe un pilon privat, instalat pe Vf Ignis. Si asta mult inaintea SNR-ului si a celebrelor teste care au durat mai bine de 10 ani... Nu stiu astazi daca respectivii mai functioneaza sau nu ... Interesant ... informatii care nu le stiam . Nu e lumea mea . Tehnic vorbind ... Altfel , am pe cablu cateva televiziuni " locale " , gen fostul OTV . Din astea de apartament ... Emisiunile sant searbede ... , se critica unii pe altii , dar teatral , fara aplomb , ca si cum ar citi niste prospecte sau instructiuni . I - am " interogat " pe colegii de serviciu si ceva cunostiinte ... putini stiau de ele ( televiziunile ) , nici unul nu le urmareste . Se pare ca e si televiziunea o stiinta , sau macar o profesie . Din pdv al continutului , structurii , transmiterii informatiei catre publicul - tinta . Altfel , nu raman neinformat . Ma rog , dupa criterii personale . Zilnic dau doua tururi la televiziunile mari de stiri ( CNN , Euronews , France 24 , Russia Today , Al - Jazeera english etc . ) . Sant abonat si la cateva fluxuri de stiri ... sanse mici sa - mi scape ceva . In fine ... 24 minutes ago, Marele Savant said: acuma sincer, cite lume arde ne nerabdare sa se apuce de instalat antene terestre, mai ales pe blocurile cu acoperisuri, eventual mai multe in directii diferite pentru o mina de programe? multa lume da de ex. anumite tari din vest. e adevarat, sint tari unde a prins dar numai din cauza ca s-a facut la timpul potrivit, nu ca la noi unde stam cu fibra optica in casa iar cineva ar mai vrea sa umplem iar terasele blocurilor cu antene! Asta spuneam si eu ... , ar trebui sa fie semnal ( terestru ) cum sant releele locale de FM . Accesibile cu antene indoor ... Asta , daca se vrea . Povesteam de emisia locala Antena 1 , cu cativa ani in urma . Cand mai cadea cablul , o foloseam . Macar pentru stiri ... Acum mi se pare o involutie . Ce folos ca e ( teoretic ) DVB - T2 , daca citesc despre ea pe forum ? ... Editat Ianuarie 25, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum